Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Provningar Online

Vinupplevelser genomför ett antal online provningar per månad. Våra aktuella inbjudningar framgår nedan. Provningarna hålls av våra vinproducenter tillsammans med oss. Provningen sker online via en länk som deltagarna förses med ca en vecka innan provningen. Producenten presenterar vinregionerna, gården och dess viner. Provningen sker på engelska och ni har möjlighet att ställa frågor via en chat.

Det tekniska som behövs är att ni behöver en fungerande Internet uppkoppling via dator, mobiltelefon eller tv. Ni behöver köpa in vinerna av Vinupplevelser och detta görs genom att ni sänder ett mail till info@vinupplevelser.se . Observera att vinerna endast finns hos Vinupplevelser och ej på Systembolaget. Vid beställning av vinerna behöver Vinupplevelser ert namn, adress, mail och mobilnummer. Därefter kommer vi att sända er en faktura på vinerna och leverans av vinerna sker med hemleverans med Best Transporter eller Bring. Senaste anmälningsdatum framgår för respektive provning.

Alla deltagare får en möjlighet att testa att allt fungerar tekniskt ca 2 dagar innan provningen då Vinupplevelser inbjuder er att delta i en test online för dem som önskar. Vi rekommenderar er att kanske dela vinpaketet med vänner för att hålla nere kostnaderna per person. Dessa kan givetvis också ta del av länken till provningen. Vi vill också poängtera att man inte behöver konsumera dessa flaskor på en kväll. Oftast så vinner dessutom viner med högre kvalitet på att stå någon dag med kork i. Många viner går att spara i många dagar, ibland flera veckor. Man kan använda vakuum-korkar, eller vanliga korkar. Det bästa är att förvara vinet svalt för då sker oxidationen långsammare. Prova även att hälla över i mindre flaskor som fylls ända upp.

Ett annat tips är att hälla överblivna slattar i en burk och frysa. Fyll inte burken helt för då svämmar det över när det fryser. Denna slush kan man sedan skopa upp från och använda i matlagningen.

Vi och producenterna förser deltagarna med företagspresentationer samt vinlistor inför provningen. Vi kommer även att ge förslag på mat inför provningen.

Aktuella provningar:

Nyhetsprovning 4 och 11 december
https://www.vinupplevelser.se/resor/prisvardanyheter/
Prioratprovning Costers del Priorat 22 januari
https://www.vinupplevelser.se/resor/costers/

Bildgalleri

Inspirationsbilder från några av våra provningar.

Bloggen

Följ aktiviteterna på våra resor, provningar och andra tokigheter.