Sicilienresan med Munskänkarna i Norrtälje 

Välkommen till denna resa till Sicilien som är skräddarsydd för Munskänkarna i Norrtälje ! Följ med Sveriges troligtvis största arrangör av vinresor och med en exceptionellt hög andel återkommande resenärer. Vi vill visa er det vackra, genuina, äkta och smakfulla Sicilien! 

Den här resan tar er till Medelhavets största ö, allra längst söderut i Italien. Här är kanske Italien som allra bäst, bra spännande och variationsrika viner, ett fantastiskt kök, dramatiska landskap med förbluffande vyer, charmerande byar, underbara stränder, historiska lämningar samt ett brett utbud av shopping.

Vi flyger direktflyg med Norwegian-Catania t/r.

Vi besöker noggrant utvalda restauranger och möter flera av våra egna nya passionerade producenter på olika vingårdsbesök. Allt detta i vackra miljöer och omgivningar.

Vi bor exklusivt på femstjärniga Spa-hotellet Esperia Palace. Vi är glada och stolta över att kunna inkludera detta moderna designhotell. Under resan njuter vi av hotellets pool och möjlighet finns till olika Spa-behandlingar.

En nyhet är att vi numera inkluderar den ledande producenten på Etna, Vini Franchetti, i vår portfölj. Givetvis besöker vi då dem och får en extra bra provning…

En av de luncherna intas hos kvalitetsproducenten Pietradolce.

Vi håller en vinmakarlunch hos vår egen producent Barone di Villagrande där den sympatiska ägaren Marco Nicolosi tar extra väl hand om våra gäster! En otroligt vackert belägen gård!

Vi besöker bedårande vackra Taormina där vi får en guidad tur och tid för shopping.

Vi har lyckats hitta en lokal guide som inte utför guidning åt någon annan aktör. Vår vulkaniskt energiska Lisa arbetar med export åt ett antal mindre producenter med hög kvalitet. Dessa ligger på östra Sicilien och därmed har hon stor kunskap och kontaktnät i området!

En annan höjdpunkt är en matlagningskurs i Taormina under ledning av mästerkocken Pietro d`Agostini. Pietro innehar har på sin restaurang Capinera en stjärna i Michelin-guiden!

Vi intar också en lunch hos en av Etnas bästa producenter, Benanti, i mysig siciliansk miljö.

Vi är stolta över att presentera våra mindre mer okända och högkvalitativa producenter så som Palari som nyligen blev uppskriven i Decanter och Munskänken! Även nya Federico Curtaz som anses vara en av Etnas bästa vinmakare och som arbetat hos legendariska Angelo Gaja under 20 år! Hos betydligt större producenten Firriato ges en provning på många av Siciliens druvtypiska viner! Dessa har fått bra och prisvärda betyg i tidningen Munskänken!

Vi tar även en magnifico båttur från Taormina, runt vackra Isola Bella och får se solnedgången över Etna! Båten tar oss till den mest kända fiske- och skaldjursrestaurangen, Da Nino i Letojanni, där vi frossar i havets läckerheter!

Det odlas vin över hela Sicilien och på grund av dess storlek är det omöjligt att hinna besöka hela ön under dessa dagar. Vi har valt att koncentrera resan till Etna och Taormina med omnejd. Det betyder vinodlingarna i den svarta lavajorden runt Etna. Vi anser att här produceras de bästa vinerna även om vi givetvis kommer att prova merparten av de bästa och viktigaste sicilianska vinerna.

De lokala druvorna ger fylliga kraftfulla viner med bra syra så att de blir friska, fruktiga och välbalanserade. Vi kommer att bekanta oss med för många okända och unika namn så som Nerello Mascalese, Nerello Cappuccio, Cataratto, Carricante, Nero d`Avola, Grillo och Inzolia med mera. Bredden är enorm!

Givetvis besöker vi Europas mest aktiva vulkan, Etna, där vi tar en lättare guidad vandring och och avnjuter ett glas lokalt vulkanvino. Här har vi en hänförande utsikt och imponerande kratrar!

Hos Oro dell`Etna på vår vistelseort provar vi honung och några andra sicilianska specialiteter.

Detta är några av de upplevelser som väntar er under vårens resa som guidas av oss från Vinupplevelser.

Resans pris inkluderar allt förutom en middag under en ledig kväll och en lunch sista dagen!

Vår klassiska ”Il Gran Finale” hålls på hotellets egen gourmet-restaurang Sabir Gourmanderie där vi håller en provning med tolv högklassiga viner efter en härlig middag.

Våra reseprogram är s k “rekommenderad resa” av tidningen Munskänken.

Under resans samtliga måltider avnjuter vi egna viner som vi tagit med oss in på restaurangerna och dessa presenteras av vinproducenterna själva!

Som vinimportör kan vi även erbjuda en unik service med att leverera hem de viner ni önskar och med en rabatt på mellan 15-30%.

Våra reseprogram är s krekommenderad resaav tidningen Munskänken.

Idag är vi troligen Sveriges största arrangör av vinresor och med en väldigt hög andel återkommande resenärer. Under 2022 genomförde vi ett 30-tal resor och vi känner oss en aning stolta över att vårt lilla företag har förtroende från nästan 700 resenärer.

Våra resor anses av de flesta som gourmetresor där inte bara vinerna håller högsta klass utan likaså maten.

Vår roll som både vinimportör och researrangör gör att vi har en mer personlig relation med producenterna vilket genererar unika upplevelser för våra gäster. Detta ger våra resor en extra touch och våra åtskilliga lokala kontakter hjälper oss att hitta områdenas verkliga smultronställen. En unik detalj med Vinupplevelser är att vi bokstavligen bär med oss egna viner in på de flesta av restaurangerna vilket avsevärt förhöjer resornas kvalitet. Oftast deltar även vinmakaren och presenterar sina viner under dessa måltider. Varje maträtt och vin har i förväg noggrant valts ut av oss tillsammans med producenten med avsikten att förhöja upplevelsen ytterligare. De flesta vinprovningar sker ihop med mat för att visa vinets bästa egenskaper.

Välkommen till Vinupplevelsers vinvärld och La Bella Sicilia!

Dag 1 – Arrivo Sicilia, vinmakarlunch på Etnas sluttningar, femstjärniga Esperia och middag med Etnas nya stjärnskott Curtaz!

På förmiddagen anländer anländer vi Catanias flygplats med direktflyg. Här möter även vår lokala guide Lisa upp oss. Lisa är född i USA och har italienska föräldrar. Hon beskriver sig som en “Jersey girl” och har varit bosatt på Sicilen under de senaste 35 åren. Lisa bor nära Etnas sluttningar vilket man kan misstänka då hon har en ”vulkanisk energi”. Vi har lyckats hitta Lisa som inte utför guidning åt någon annan aktör. Hon har arbetat hos de kända producenterna Benanti och Franchetti under sammanlagt nästa 30 år. Hon arbetar idag med export åt ett antal mindre producenter med hög kvalitet på östra Sicilien och har en gedigen kunskap och kontaktnät! Hon kommer att bidra med mycket kunskap och troligtvis många glada skratt under dessa dagar tillsammans.

Efter att vår förväntansfulla grupp är samlad så blir resans första stopp hos vår producent Barone di Villagrande vars gård är belägen på 700 meters höjd Etnas sluttningar. Den oerhört vackert belägda gården drivs idag av Marco Nicolosi, som tar emot oss på terrassen. Vi njuter av en välkomstskål med en hänförande utsikt över gårdens vinmarker samt Catanias kustområde. Vi får höra om familjens traditioner där de sedan 1727 producerar vin. När appellationen DOC Etna bildades 1968 var det Carlo Nicolosi Asmundo som skrev appellationens bestämmelser.
Vi tar en promenad i de vackra vinmarkerna och vi får se källaren som byggdes redan 1850. Idag är gården ekologiskt certifierad och den årliga produktionen är 80 000 flaskor. Vi äter därpå en femrätters lunch i de vackra omgivningarna och provar fem av husets viner under lunchen.

Efter denna fina start anländer vi under eftermiddagen vårt hotell, femstjärniga Spa-hotellet Esperia Palace, som blir vårt boende under hela resan. Boendet invigdes så sent som 2011 och ligger i Zafferana Etnea, mellan Etna och Ioniska havet, utmärkt logistiskt beläget för resans utflykter. Från hotellet kan man promenera till centrum av vår charmiga by.
Esperia Palace är ett modernt designhotell med 34 rum och här kan vi förvänta oss elegant boende med hög komfort. Alla rum har balkong med en härlig utsikt. Efter incheckning ges tid för att utnyttja hotellets pool och Spa-anläggning och inträdet är inkluderat den här dagen.

Välkomstmiddagen äter vi i byn Pedara på restaurangen La Tana del Lupo. Denna restaurang drivs av Guiseppe som är en god vän till vår lokala guide. Det känns som Guiseppe lägger ner hela sin själ på sin restaurang där han samspråkar med alla sina gäster. Han har lovat att vi ska få prova många olika sicilianska antipasti. Det är en mindre restaurang med mycket rustik charm. Här äter många av Etnas producenter och man får verkligen en “casa dolce casa” känsla här.

Ikväll har vi äran att få viner presenterade av Federico Curtaz. Vi bedömer honom som ett nytt stjärnskott bland Etnas producenter och vi är stolta över att ha hittat honom. Federico Curtaz är en helt ny producent som endast producerar ca 16 000 flaskor, fördelat på tre olika etiketter, varav ett rött och ett vitt från Etna samt en Nero d`Avola. Federico är en känd vinmakare från Aosta och har arbetat som agronom hos legendariska Angelo Gaja i över 20 år. Under perioden 2007-2015 arbetade han som vinmakare på uppskrivna Tenuta di Fessina och förutom sitt egna projekt hjälper han bl a även producenten Firriato. Federico anses vara en av de absolut främsta vinmakarna på Etna! Efter denna middag och händelserika första dag väntar hotellets sköna sängar på oss.

Dag 2 – Charmiga Taormina, matlagningskurs med “Michelinkock”, båttur och havets läckerheter hos Da Nino

Efter en stärkande frukost åker vi till det förtrollande Taormina som sedan medeltiden har fascinerat gäster från hela världen. Staden med ca 11 000 invånare ligger bedårande vackert på en dramatisk sluttning på Siciliens östkust. Vi kliver in i Pietro d`Agostinis kökslaboratorium där han genomför ”corso di cucina” (matlagningskurser). Pietro är en riktig mästerkock och hans restaurang Capinera innehar en stjärna i Michelin-guiden. Här ska vi tillbringa förmiddagen med att tillsammans tillaga och avnjuta en fyrarätters lunch, under ledning av Pietro själv! Han är uppväxt i Taormina och han är mån om att bevara den sicilianska matkulturen. Vi får en intressant bakgrund till Siciliens matkultur innan vårt gastronomiska äventyr börjar. Här läggs det stor fokus på smakupplevelser med säsongens lokala råvaror. Pietro bjuder även på sitt egna vin, både mousserande, vitt och rött, samt olivolja.

Berikade med kunskap och glatt humör har nu tiden kommit för att upptäcka Taormina med dess vackra omgivningar. Staden har ett gynnsamt klimat och många minnesmärken, bland annat en grekisk antik teater. Detta har gjort staden till en populär turistort. Vi får en guidad tur genom Taorminas centro som har en oslagbar charm med gator fulla av atmosfär, blomsterklädda balkonger och spännande restauranger och caféer. Vi får en lagom porzione kultur och historia av en annan lokal guide som tar hand om oss. Taorminas charm består framförallt av läget och de vackra originella byggnaderna som präglar stadens centrum. Efter den guidade turen ges även tid för shopping. Kanske kan ett glas Cataratto på en mysig piazza i folkvimlet locka…

Nu fortsätter dagens utflykt med en linbana ner mot havet och Siciliens vackra kust. Vi hoppas att vädret tillåter denna båttur. En båt väntar på oss i strandkanten vid Isola Bella, kanske en av de mest fotograferade vyerna på hela Sicilien. Vi kommer från båten bl a att se solnedgången över Etna och de vackra grottorna på Isola Bella. En liten rundtur längs med kusten som tar oss vidare till destinationen för kvällens läckra middag. Skulle vädret inte tillåta utflykten så besöker vi en charmig och vacker by ovanför Taormina som heter Castelmola.

Vi åker därpå till Ristorante Da Nino som antagligen är den mest kända fisk- och skaldjursrestaurangen på Siciliens ostkust. Det är starka ord men när vi frågat oss runt bland våra nya sicilianska vänner så är det oftast detta namn som nämns. Den är belägen på stranden i Letojanni och drivs idag av Giovanni (Ninos son). Förutom vacker havsutsikt väntar under kvällens middag underbara rätter med havets läckerheter  och till middagen kommer ägaren till i vårt tycke en av Italiens mest spännande vinproducenter och med viner från ett högst okänt område. Vini Palari drivs av en vinpassionerad arkitekt vid namn Salvatore Geraci som mer eller mindre ”uppfunnit” en egen appellation, nämligen lilla DOC Faro, en appellation om blygsamma 40 totalt hektar söder om Messina. Salvatore äger sju hektar av den totala appellationen och producerar årligen ca 33 000 buteljer fördelat på tre olika etiketter.
Ett av hans viner fick tidigare högsta betyg i Decanter med 95 poäng. Hans viner har även fått höga betyg i tidningen Munskänken där vinerna bedömdes som prisvärda. Detta blir en middag som vi tror sent kommer att glömmas.

Dag 3 – Vår nya producent Franchetti, lunch hos Pietradolce, Firriato, Oro dell’Etna och ledig kväll

Morgonens första besök  blir hos Etnas kanske mest legendariska producent, Andrea Franchetti. Vi är stolta över att nu också inkludera Franchetti i vår portfölj som vi importerar viner från och vi får givetvis en extra bra provning! Andrea Franchetti startade sin vinmakarkarriär på idag kultförklarade Tenuta di Trinoro i Toscana. Genom att sälja en tavla av sin farbror, konstnären Cy Twombley, fick han kapital att investera på Sicilien. Han köpte övergivna vingårdslägen 1 100 m över havet på Etnas sluttningar. Här hittade han även en terrasserad vingård med 80-100 år gamla stockar av den lokala blå druvsorten Nerello Mascalese och därefter var Passopisciaro (sedermera Franchetti) född.
Idag erhåller både Tenuta di Trinoro och Franchetti varje år fina utmärkelser från internationella vinguider. Vi får en högklassig och intressant provning av husets viner.

Vi beger oss därpå till vinproducenten Pietradolce i Solicchiata. Vi börjar med ett besök i vingårdarna, följt av en lättare men dock en trerätterslunch och med provsmakning av några av husets välrenommerade viner varav ett av husets toppviner som prefiloxera, dvs vinmarker fria från vinlusen. Lunchen inkluderar olika typiska förrätter, en huvudrätt och un dolce…

Nästa stopp ligger inte långt borta. Firriato är en för Vinupplevelser unik producent i portföljen med drygt 1 miljon flaskor i årsproduktion. Denna storlek brukar inte väcka vår uppmärksamhet men efter ett antal interna vinprovningar av deras sortiment så fastslog vi att Firriato har ett närmare oslagbart brett sortiment av i stort sett alla olika typer av sicilianska viner och druvor med en gemensam nämnare, nämligen hög prisvärdhet! Vi besöker deras gård som ligger vackert beläget utanför Castiglione di Sicilia på egendomen Cavanera Etnea. Här kommer vi att prova ett stort antal viner som samtliga återfinns i vårt sortiment och majoriteten av dessa har nyligen fått mycket prisvärda betyg i tidningen Munskänken! Med 84 hektar på Etna är Firriato numera den största och mest intressanta producenten på DOC Etna.

Väl tillbaka i år by Zafferana Etnea väntar ett besök hos Oro dell`Etna.  Det är en producent med en nyligen invigd butik på Etnas sluttningar. På denna plats hade Etna ett utbrott 1992. Vi kommer att få möjligheten att prova honung med många olika smaker, även vitlökspaté, pistagepaté, oliver och andra specialiteter står framdukat. Oro dell`Etna producerar även egna viner vilka vi givetvis också avnjuter.

När vi under tidig kväll återkommer till vårt boende väntar en ledig kväll. Man har mot ett mindre tillägg möjlighet att njuta av hotellets Spa-anläggning eller varför inte skämma bort er med en behandling… Zafferana Etnea är en mysig by med ca 8 000 invånare och vi kan rekommendera en promenad i centrum av byn. Donna Peppina är känd för sina pasticcierier men framförallt för sin pizza, tillagad på ricetta siciliana… En Birra Moretti ikväll på piazzan och livet kan anses vara högst rättvist…
Så sent som 2013 nåddes byn av stora mängder aska efter ett utbrott på Etna. 1992 lyckades det italienska luftvapnet i sista stund att stoppa en lavaström genom att släppa ner stora isblock så att den lilla byn lyckligtvis blev räddad.

Dag 4 – Vulkanen Etna, lunch hos vackra Cantina Benanti och Il Gran Finale

Vi ägnar förmiddagen åt ett äventyr på Etna. Europas största aktiva vulkan Etna eller ”Muncibeddu” som berget heter på sicilianska, har varit mer eller mindre aktiv i 600 000 år. Etna är även Siciliens högsta topp på 3 323 meters höjd och vulkanen anses som en av de mest aktiva i världen på grund av sina upprepade mindre utbrott under senare år.
Vi stannar på ca 2 000 meters höjd och tar en lättare vandring var vi kan se åtskilliga mäktiga kratrar. Området med dess krater är en otrolig upplevelse på nära håll. Vi får en guidad visning av en guide som är specialiserad på just Etna. Givetvis har vi tagit med oss ett Etna-vin som intas med en mäktig utsikt över Etna och dess kratrar samt Siciliens ostkust!

Efter vårt Etna-äventyr anser vi det vara lägligt att prova några av dessa vulkaniska viner och nu hos en av pionjärerna, Cantina Benanti som ligger i Viagrande. Familjen Benanti var ursprungligen en familj med apotekare men har under de senaste 30 åren byggt upp ett kommersiellt vineri. Familjen har haft vingårdar på Etna sedan slutet av 1800-talet. Dock buteljerade man endast för eget bruk och sålde druvor till andra producenter. Giuseppe Benanti tog över 1988. Han ville något mer med sina vingårdar och såg potentialen i Etnas speciella terrior och druvor. Har vi tur så dyker Guiseppe själv upp. Han är ej längre aktiv i verksamheten men är en mycket god vn till vår guide, Lisa! 2007, fick Giuseppe titeln ”årets vinmakare” av Gambero Rosso. Gården drivs idag av Guiseppes söner Antonio och Salvino. Här är man måna om att få oss att förstå att vulkanviner inte alls liknar övriga viner från ön. Vi får en guidad visning där vi bl a får se 100 år gamla oympade vinstockar i Monte Serras vackra vinmarker som är beläget på en vulkanisk krater. Efteråt intar vi en vinmakarlunch hos Benanti i trivsamma och rustika miljöer.

Vi har nu nått fram till vårt tradizionale inslag, nämligen Il Gran Finale! Vi tar en kort promenad genom hotellets egna park och förväntningarna är höga när vi sätter oss till bords i Seby Serbellos restaurang, Sabir Gourmanderie och intar en femrättersmeny. Det är en rekommenderad restaurang i Michelin-guiden. Efter denna gastronomiska upplevelse väntar vår klassiska blindprovning bestående av tolv av resans bästa viner som vi tidigare har provat. Nu ska vi på ett lättsamt sätt och under festliga former kora resans bästa röda och vita vin! En egen målsättning kan kanske vara att kunna placera någon eller några av kvällens viner.

Dag 5 – Arrivederci!

Efter frukosten på aprilresan tar bussen oss till Catanias centrum!

Efter utcheckning besöker vi Siciliens näst största stad, Catania. På 1600-talet skakades Catania av ett vulkanutbrott och en jordbävning som jämnade staden med marken. Staden byggdes upp igen med storslagna byggnader där man använde den lava som hade ödelagt staden. Vi har en en för staden licensierad guide som tar oss till Piazza Duomo och titta på den blågrå barockfasaden till Catanias katedral, som byggts av vulkansten. Inuti kan du titta på ett kapell som hyser helgonet Agatas kvarlevor. Runt torget ligger andra storslagna byggnader som S:ta Agatas klosterkyrka och Palazzo degli Elefanti, som är stadens rådhus. Vi går även genom de för staden välkända gatorna Via Crocfieri och Piazza Università. Det ges därpå tid för lunch på egen hand och vi har givetvis tips att ge. Du kan också ägna dig åt mer shopping på närliggande Via Etnea, stadens främsta shoppingstråk, med moderna varuhus och exklusiva klädmärken. Strax intill finns den lummiga trädgården Bellini och här kan man njuta av en lugn stund bland växter, träd, statyer och fontäner. Här ges även tid för att inta en lunch på egen hand. Under kvällen tar vi oss till flygplatsen och säger – arrivederci, på återseende!

Reseinformation 2024

19-23 oktober 2024 (fullbokat, vänligen hör av er vid intresse av att stå på reservlista) 

3-Bolgherisnacks

I resans pris ingår:

    • Direktflyg Arlanda-Catania t/r med Norwegian
    • Transfer och transporter med moderna luftkonditionerade bussar under hela resan
    • Fyra nätter med del i dubbelrum* på femstjärniga Esperia Palace (frukost ingår)
    • Inträde på hotellets Spa-avdelning dag 1
    • Matlagningskurs med siciliansk stjärnkock
    • Sex olika vinprovningar
    • Il Gran Finale, middag med blindprovning av 12 olika viner från området
    • Helpension med dryck enligt program ingår, förutom en middag under en ledig kväll och en lunch sista dagen
    • Provning av honung och andra sicilianska specialiteter
    • Guidat besök på vulkanen Etna
    • Guidat besök i Taormina
    • Guidat besök i Catania
    • Skandinavisk guide under hela resan
    • Engelsktalande lokal guide under hela resan

Resans pris är 23 990 kr

Övrig information:

Ni har möjlighet att köpa viner av Vinupplevelser ApS på majoriteten av de restauranger och producenter vi besöker till priser som ligger cirka 20–30 procent lägre än i Sverige.

Flygtider med Norwegian:

19 oktober Arlanda-Catania direktflyg med Norwegian 07.30-11.05

23 oktober Catania-Arlanda direktflyg med Norwegian 21.40-01.20 (natten till 24 oktober)

*Tillägg för enkelrum är 300 kr/natt, dvs 1 200 kr för hela vistelsen.

Tillval
Möjlighet att boka extradagar före eller efter schemalagd resa. Fråga oss gärna efter en prisuppgift!

Vinupplevelser Sverige AB
Vi är tre personer som tillsammans garanterar en professionellt arrangerad resa. Mikael Lyng från Danmark har skrivit två böcker om Amarone och har arbetat som importör under många år. Han är känd som Mr Amarone i Danmark. Jonas Jagusch har under många år arbetat inom resebranschen och har, som kursetta, fullgjort WSET-advanced, som är en sommelierutbildning. Mikael Ekeblom är entreprenören som arbetat som egen företagare i framförallt finansbranschen i många år. Han har troligtvis har haft den bredaste existerande samlingen av vinet Amarone. Mikael talar flytande italienska och dessa samlade erfarenheter har bidragit till ett unikt och brett kontaktnät. Minst två av oss från Vinupplevelser följer med på denna exklusiva resa för att ge er bästa möjliga service. Vi letar kontinuerligt efter de bästa vinerna som Italien och även andra områden har att erbjuda. Allt för att förgylla våra reseprogram och för att kunna erbjuda våra kunder unika viner till förmånliga priser.

Vår roll som både vinimportör och researrangör gör att vi har en mer personlig relation med producenterna, vilket skapar unika upplevelser för våra gäster. De flesta vinprovningar under resorna sker ihop med mat för att visa vinets bästa egenskaper. Våra resor är nästan uteslutande ”All-Inclusive”. Våra lokala guider är oftast handplockade representanter från vinproducenter, dvs inga reguljära turistguider. Som vinimportör kan vi även erbjuda en unik service med att leverera hem de viner ni önskar och med en rabatt på mellan 20-30%. Ytterligare en unik detalj är att vi tar med egna viner och producenterna in på de flesta av resornas restauranger! Våra resor riktar sig inte bara till ”erfarna vinprovare” utan till livsnjutare i ren allmänhet. Man behöver inte ha några kunskaper om vin för att njuta i fulla drag av våra resor. Vi anser oss kunna ta hand om alla på ett trivsamt sätt. Under 2019 arrangeras drygt 30 resor för ca 700 svenskar. Vårt lilla hobby-projekt är redan idag en av de absolut största arrangörerna av vinresor i Sverige!

Vinimport – Viner med hög kvalitet och prisvärdhet!
Vinupplevelser har ett helägt dotterbolag i Danmark som bedriver vinimport och som har tillstånd att sälja viner direkt till privatpersoner utanför Systembolaget. Bolagets fokus är att finna små högkvalitativa producenter med hög prisvärdhet i Europas finaste vinregioner. Dessa områden är också var Vinupplevelser organiserar sina vinresor.

Kontakta oss gärna för bokning och frågor på 0766-344 090 eller maila oss på info@vinupplevelser.se

Vi reserverar oss för eventuella ändringar i reseprogrammet.

Bokningsinformation

Detta är en bokningsförfrågan. Efter mottagen förfrågan återkommer vi inom kort med bekräftelse på er reservation. Meddela oss även vilken resa ni önskar anmäla er till.

Vi skickar i samband med detta våra resevillkor, en faktura på anmälningsavgiften över 3 000 kr per person och en bekräftelse på det restbelopp som återstår att betala senast 45 dagar innan avresa.

Vid bokning av enkelrum tillkommer ett fast tillägg per natt (enligt reseprogram).

Vänligen fyll i och stava för-och efternamn så som de står i ert pass. Använd dock endast tilltalsnamn som förnamn.

  Resenär 1

  Fler än en resenär

  Vald resa

  Avresa