Golf, vin och gourmetresa till Apulien

Låt dig förföras av ljuset, dofterna och smakerna i magiska Apulien, Italiens klack, på vår golf, vin och gourmetresa! 

Vi är mäktigt stolta över att vara en av de få svenska researrangörerna som kan erbjuda en unik golfupplevelse i Italien, destinazione Apulien, där vi inte bara får spela på två av södra Italiens vackraste banor utan även får njuta av regionens gudomliga mat och vinkultur. Kan man be om en bättre början på årets golfsäsong?

Följ med oss och upplev Italiens väl dolda pärla där vin, mat, kultur och sport möts i det stundom karga landskapet och stundom frodiga olivlundarna omgivna av Adriatiska havet i öster och det Joniska havet i väster. Apulien har vid flera tillfällen rekommenderats av National Geographic, Lonely Planet och New York Times. Hos italienarna själva så står Apulien mycket högt upp på listan som semesterval. Res med oss så kommer du att förstå varför…

Vi får smaka många av Apuliens kulinariska specialiteter som t ex orecchiette, focaccia, capocollo, taralli, krämig burrata och pasticciotto.

Vi provar flera av regionens härligt fylliga röda viner som t ex Primitivo (ofta kallat Zinfandel) och Negroamaro, men även spännande antika och lokala druvor som Susumaniello och Verdeca. Enligt Gambero Rosso, Italiens främsta bokförlag vad gäller vin, mat och resor, har Apulien under det senaste årtiondet placerat sig bland de främsta regionerna i fråga om kvalitetsvin.

Vi avnjuter två vinmakarmiddagar med ett par av våra noga utvalda producenter på vårt charmiga hotell i Savelletri.

Vi får möjligheten att besöka den vackra barockstaden Lecce, den vita staden Ostuni, sagobyn Alberobello och förföriska Polignano a mare.

Vi får prova flera andra fantastiska vinodlares viner som vi har handplockat med omsorg som er belöning efter golfspelandet.

Och självfallet avslutar vi resan med vår tradizionale “Il Gran Finale“, då vi efter en härlig middag provar igenom några av de bästa vinerna som vi har druckit under resan.

Vi garanterar en professionellt arrangerad resa. Idag är vi troligen Sveriges största arrangör av vinresor och med en väldigt hög andel återkommande resenärer. Under 2023 genomför vi ett 30-tal resor och vi känner oss en aning stolta över att vårt lilla företag har förtroende från 700 resenärer. Våra resor anses av de flesta som gourmetresor där inte bara vinerna håller högsta klass utan likaså maten. Vi tar nu ett nytt steg i Vinupplevelser och inkluderar ytterligare en passion, nämligen golf i combinazione med gastronomi!

Detta är den unika och optimala resan för “il buongustaio” (livsnjutaren) som älskar golf och gastronomiska upplevelser!

Våra reseprogram är s k “rekommenderad resa” av tidningen Munskänken.

Som vinimportör kan vi erbjuda en unik service med att leverera hem majoriteten av de viner vi provar under resan med en rabatt på mellan 15-30%.

Vår roll som både vinimportör och researrangör gör att vi har en mer personlig relation med producenterna vilket genererar unika upplevelser för våra gäster. Detta ger våra resor en extra touch och våra åtskilliga lokala kontakter hjälper oss att hitta områdenas verkliga smultronställen. En unik detalj med Vinupplevelser är att vi bokstavligen bär med oss egna viner in på de flesta av restaurangerna vilket avsevärt förhöjer resornas kvalitet. Oftast deltar även vinmakaren och presenterar sina viner under dessa måltider. Varje maträtt och vin har i förväg noggrant valts ut av oss tillsammans med producenten med avsikten att förhöja upplevelsen ytterligare. De flesta vinprovningar sker ihop med mat för att visa vinets bästa egenskaper.

Välkommen till Vinupplevelsers golf- och gourmetvärld!

Dag 1 – Välkomstmiddag på vårt hotell, Masseria Cimino

För de som väljer att åka med vårt rekommenderade flyg så anländer vi under tidig eftermiddag till flygplatsen i Brindisi där Terese, vår lokala guide, möter upp oss. Terese är svenska och har bott i Italien i nästan 30 år. Hon är utbildad tolk och översättare men växlade om till vinbranschen för cirka tio år sedan och är certifierad sommelier (Associazione Italiana Sommerlier) samt utbildad provsmakare av grappa (Associazione Nazionale Assaggiatori di Grappa) och ost (Organizzazione Nazionale Assaggiatori di Formaggi). Hon har en stark förkärlek för Apulien och golf och ser fram emot att få visa er några av regionens många pärlor under vår resa. Hon är med under hela resan.

Vårt hotell, Masseria Cimino, ligger endast 50 minuter med buss från flygplatsen. Hotellet ligger strategiskt vid Hål 8 på golfbanan San Domenico och inte mycket längre än en lobbwedge från Adriatiska havet. Rummen är fräscht inredda i medelhavsstil med läckra badrum i sten och marmor. Eftermiddagen är ledig och om vädret tillåter kan man lägga sig vid den lilla poolen eller gå ner till klipporna och ta sig ett dopp i havet, om man inte fruktar kallt vatten.

Vi intar en gemensam välkomstmiddag på hotellet och till maten serveras vin från en av våra noga utvalda producenter.
Mätta, och antagligen lite trötta, är det sedan bara att gå till rummet och välförtjänt hoppa i säng. Sogni d`oro (gulddrömmar)!

Dag 2 – 18 hål på exklusiva San Domenico Golf Club, utflykt till Alberobello och ledig kväll

Idag får vi spela 18 hål på den exklusiva banan San Domenico som tillhör lyxresorten Borgo Egnazia där många internationella kändisar har bott under åren. Klubbhuset är en ljus och vacker anläggning och ligger på gångavstånd från vårt hotell (man kan även få skjuts hit). På driving rangen ligger bollarna vackert upplagda som små pyramider och det är bara att ställa sig och börja slå. Vår tee time är mellan 9 och 10.30. Den mycket välskötta banan är enligt Golfers’ Choice den tredje bästa banan i Italien 2022 och diverse större mästerskap har arrangerats här såsom t ex PGA European Challenge Tour Grand Final och Open d’Italia. Banan ligger vackert längs kustremsan och kanske ser lätt ut vid en första anblick. Men låt er inte luras av denna Links bana där vinden kan spela in och de strategiskt lagda bunkrarna och banans lutning blir en mycket stimulerande utmaning. Går det inte riktigt som man har tänkt och bollen går mot andra spelare är det bara att skrika Ooooooop! (Foooore!) och spela vidare. Efter de första 9 hålen väntar ett typiskt italienskt “spuntino” (mellanmål) på focaccia och något stärkande att dricka innan vi tar oss an de sista 9 hålen.
Vid Hål 19 kan vi sätta oss ned i lugn och ro och njuta av en välförtjänad lätt lunch.

Kvällen är ledig och man kan välja mellan två alternativ:
– följa med till Alberobello, en magisk liten by med ”trulli”, oftast runda små kalkstenshus med konformade tak, som står på Unescos världsarvslista sedan 1996.

Här får man känslan av att gå omkring i en sagoby, nästan en slags Hobbit värld. Trulli hittar man i hela Valle d’Itria men den största koncentrationen finns just i Alberobello med cirka 1 500 exemplar. Här får ni tid till att strosa runt för er själva och välja ut en mysig restaurang för att avnjuta någon av de många lokala delikatesserna. Bussen tar oss därpå tillbaka till hotellet.
– alternativt, stanna kvar på hotellet och vila ut och äta middag i lugn och ro på hotellet (ingår i priset).

 

Dag 3 – 18 hål på San Domenico Golf Club, utflykt till Polignano a Mare

Efter en god frukost tar vi oss till golfbanan där vi även idag har bokat tee time mellan 9 och 10.30 och naturligtvis finns det bollar upplagda på driving rangen för de som vill slå några slag innan de går ut på banan. Ett mellanmål väntar på oss efter nionde hålet och vi blir belönade med en god lunch efter vi har spelat 18 hål.

För de som vill, åker vi sedan direkt till Polignano a mare där vi får cirka två timmar att gå runt och mysa på egen hand i den gamla stadsdelen där man kan drömma sig bort i gränderna och gå ut till utsiktsplatsen vid havet, Santo Stefano. För att se den pittoreska lilla stranden, Lama Monachile, kan man gå till bron som binder samman Polignanos två stadsdelar och det går även bra att gå ner till stranden via en trappa intill bron.

Väl tillbaka på hotellet hinner man vila en liten stund innan vi ses nere i restaurangen för att inta vår gemensamma middag med nya goda viner att prova.

Dag 4 – Transfer till Acaya Golf Resort, 18 hål på Acaya Golf Club, guidad tur i Lecce och ledig kväll

Efter en god frukost checkar vi ut relativt tidigt och kör söderut till vårt andra hotell, Acaya Golf Resort & Spa. Det 4-stjärniga hotellet ligger inbäddat i typisk medelhavsnatur, precis intill golfbanan och är nyrenoverat och bjuder på eleganta och bekväma rum.

Resan tar ca 1,5 timmar och vi åker direkt till golfbanan där en hink med bollar/person finns redo på ”campo pratica” (rangen) för de som vill värma upp lite innan de går ut på banan.
Banan är vackert belägen, har välplacerade bunkrar och en hel del vattenhinder (ostacoli d’acqua) som gör den både rolig och utmanande att spela oavsett handicap. Även här får vi ett litet mellanmål efter nionde hålet så att vi därpå är redo att ta itu med andra halvan. Efter detta sätter vi oss och ner och pustar ut med lokala läckerheter på tallriken och passar på att prova något lokalt vin.

Under kvällen tar vi bussen in till den vackra barockstaden Lecce där vi får en guidad tur på cirka 1,5 timme av en lokal guide. Vi får bl a se den romerska anfiteatern, Santa Croce Basilikan, Piazza Duomo och hantverksbodar av papier-maché. På kvällen förvandlas staden med alla sina ljus och sitt uteliv till en av Italiens vackraste och mest vitala städer.

Efter stadsvandringen har vi möjlighet att insupa allt på egen hand under vår lediga kväll. Bussen tar oss därpå tillbaka till hotellet.

För de som hellre vill ta det lugnt så kan man stanna kvar och äta middag på hotellet (ingår ej i priset).

Dag 5 – Tävling 18 hål på Acaya Golf Club och “Il Gran Finale” på klubbhuset, Masseria San Pietro, med stor vinprovning

 Idag tänkte vi krydda upp golfen lite genom att spela tävling. Naturligtvis är det inget måste och man kan spela 18 hål utan att delta, men visst blir det lite roligare med lite utmaning och dessutom kan man vinna små trevliga och smakfulla priser att ta med sig hem. Vi har tee time mellan 9 och 10.30 och de som vill spela tävling får gå ut först. Prisutdelning blir det direkt efter att vi har ätit lunch.
Efter golfen finns det tid att unna sig själv en liten spa-behandling eller kanske en spritz på klubbhuset innan vi ses för vår gemensamma avskedsmiddag som vi intar på klubbhuset, Masseria San Pietro. Vi provar igenom några av de många vinerna vi har hunnit smaka under resans gång för att kröna vår favorit. Vi kallar kvällen för “Il Gran Finale“.

Dag 6 –  Utcheckning och transfer till flygplatsen

Efter tidig frukost checkar vi ut och tackar för oss och kör till flygplatsen i Brindisi där vi säger arrivederci till Italien för denna gång!

Reseinformation 16-21 april

I resans pris ingår:

    • Flyg tur och retur. Att ta med en golfbag kostar 80 Euro per väg och måste betalas vid incheckning på flygplatsen.
    • Transfer till vårt boende från flygplatsen t/r
    • Transporter med moderna luftkonditionerade bussar under hela resans program
    • Två green fee på Acaya Golf Club
    • Två green fee på San Domenico Golf Club
    • Fri tillgång till driving range och en hink med bollar/person varje dag
    • Två nätter med del i dubbelrum på 4-stjärniga Acaya Golf Resort & SPA, inkl. frukostbuffé
    • Tre nätter med del i dubbelrum* på Masseria Cimino, inklusive frukostbuffé
    • Två vinmakarmiddagar
    • Il Gran Finale, middag med blindprovning av sex olika viner.
    • Totalt är tre eller fyra middagar (beroende på vilket utflyktsalternativ man väljer) inkluderade i priset
    • Fyra ”mellanmål” och fyra lätta luncher på golfbanan
    • Guidad tur i Lecce
    • Utflykt till Alberobello
    • Utflykt till Polignano a mare
    • En svensktalande guide under hela resan

Pris:

27 390 kr med del i dubbelrum

29 390 kr med del i dubbelrum och svit på Masseria Cimino

31 980 kr i enkelrum under hela resan

Övrig information:
Man kan hyra golfset på klubben vilket kostar €40 per dag. Golfbil finns att hyra mot en kostnad på €45 per dag på Acaya och €40 per dag på San Domenico.

Flygtider
Från Arlanda
16 apr Arlanda-Zürich 0640 0910
16 apr Zürich-Brindisi 1200 1355
21 apr Brindisi-München 1110 1300
21 apr München-Arlanda 1430 1640

Från Köpenhamn
16 apr Köpenhamn-Zürich 0755 0940
16 apr Zürich-Brindisi 1200 1355
21 apr Brindisi-München 1110 1300
21 apr München-Köpenhamn 1620 1750

Vinupplevelser Sverige AB
Vi garanterar en professionellt arrangerad resa. Idag är vi troligen Sveriges största arrangör av vinresor och med en väldigt hög andel återkommande resenärer. Under 2022 genomförde vi ett 30-tal resor och vi känner oss en aning stolta över att vårt lilla företag har förtroende från nästan 700 resenärer. Våra resor anses av de flesta som gourmetresor där inte bara vinerna håller högsta klass utan likaså maten.

Vi tar nu ett nytt steg i vår historia och inkluderar ytterligare en passion i Vinupplevelser, dvs golfresor ihop med gastronomi!

Vår roll som både vinimportör och researrangör gör att vi har en mer personlig relation med producenterna, vilket skapar unika upplevelser för våra gäster. De flesta vinprovningar under resorna sker ihop med mat för att visa vinets bästa egenskaper. Våra resor är nästan uteslutande ”All-Inclusive”. Våra lokala guider är oftast handplockade representanter från vinproducenter, dvs inga reguljära turistguider. Som vinimportör kan vi även erbjuda en unik service med att leverera hem de viner ni önskar och med en rabatt på mellan 20-30%. Ytterligare en unik detalj är att vi tar med egna viner och producenterna in på de flesta av resornas restauranger! Våra resor riktar sig inte bara till ”erfarna vinprovare” utan till livsnjutare i ren allmänhet. Man behöver inte ha några kunskaper om vin för att njuta i fulla drag av våra resor. Vi anser oss kunna ta hand om alla på ett trivsamt sätt.

Vinimport – Viner med hög kvalitet och prisvärdhet!
Vinupplevelser har ett helägt dotterbolag i Danmark som bedriver vinimport och som har tillstånd att sälja viner direkt till privatpersoner utanför Systembolaget. Bolagets fokus är att finna små högkvalitativa producenter med hög prisvärdhet i Europas finaste vinregioner. Dessa områden är också var Vinupplevelser organiserar sina vinresor.

Övrig information:
Kontakta oss gärna för bokning och frågor på 0766-344 090 eller maila oss på info@vinupplevelser.se

Vi reserverar oss för eventuella ändringar i reseprogrammet.

Bokningsinformation

Detta är en bokningsförfrågan. Efter mottagen förfrågan återkommer vi inom kort med bekräftelse på er reservation. Meddela oss även vilken resa ni önskar anmäla er till.

Vi skickar i samband med detta våra resevillkor, en faktura på anmälningsavgiften över 3 000 kr per person och en bekräftelse på det restbelopp som återstår att betala senast 45 dagar innan avresa.

Vid bokning av enkelrum tillkommer ett fast tillägg per natt (enligt reseprogram).

Vänligen fyll i och stava för-och efternamn så som de står i ert pass. Använd dock endast tilltalsnamn som förnamn.

  Resenär 1

  Fler än en resenär

  Vald resa

  Avresa