Denna hemsida riktar sig till personer över 25 år och innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du måste därför ha fyllt 20 år för att gå vidare. Gå vidare
 • Vi vill förmedla och dela vår Passion för vin, mat och upplevelser i Europas finaste vinregioner.

 • Vi vill förmedla och dela vår Passion för vin, mat och upplevelser i Europas finaste vinregioner.

Ribera del Duero resan

Välkommen till vårt reseprogram-  Ribera del Duero – längs ”Milla de Oro”!

Vi besöker noggrant utvalda restauranger och möter flera av våra egna producenter och passionerade vinmakare på olika vingårdsbesök. Allt detta i vackra miljöer och omgivningar.

Vi bor exklusivt på nyöppnade femstjärniga Spahotellet Castilla Termal Monasterio de Valbuena, ett kloster från 1143. Vi är glada och stolta över att kunna inkludera detta unika, vackra och stilfulla boende. Under resan njuter vi av hotellets olika inomhus- och utomhuspooler och möjlighet finns till många olika Spa-behandlingar.

Vi håller en vinmakarlunch hos vår egen producent Carmelo Rodero där Carmelo själv är grillmästare, detta gör han endast på våra resor!

Vi kommer att besöka och prova flera av områdets bästa producenter och viner såsom kultproducenten Aalto, historiska Tinto Pesquera och mer nya stjärnproducenten Dehesa de los Canonigos. Vi provar även viner från vår egen mer okända och högkvalitativa producent vid namn Dominio de Cair. Hos producenten Comenge avnjuts en härlig vinmakarlunch i mysiga miljöer.

Ribera del Duero är en av Spaniens främsta vinregioner och ligger i Castilla y Leon på den iberiska halvön i nordvästra Spanien. Det är inte för intet som Ribera del Duero ibland kallas för Spaniens röda hjärta. Härifrån kommer de dynamiska röda fylliga kraftpaketen till viner som gjort området känt över hela världen.

Området ligger på relativt hög höjd och är välsignat med ett fantastiskt mikroklimat med varma, sol rika dagar och kalla nätter. Temperaturen kan falla med upp till 16 grader nattetid. Den bästa jorden är rik på kalk, och många odlingar kan stoltsera med gamla vinstockar.

Vi besöker Aranda de Dueros kända källare och restaurangen Lagar de Isilla där vi provar husets egna viner och där ägarinnan Beatriz presenterar vinerna!

Vi möter den halvgalne fransosen Anthony Terryn och provar Dominio del Benditos kraftiga viner från Toro under en välkomstmiddag på hotellets restaurang Converso. Även Toro producenten Terra Duro presenterar sina viner på en middag på Fuente de la Aceña.

Detta är några av de upplevelser som väntar er under vårens resa som guidas av oss från Vinupplevelser. För att ni skall kunna lära känna området på riktigt har vi även en lokal guide som visar oss det som man normalt inte hittar.

Resans pris inkluderar allt förutom en middag under en ledig kväll!

Vår klassiska ”La Gran Final” hålls på hotellet i mysiga ”Munkarnas grotta” där vi håller en provning med tio högklassiga viner efter en härlig middag.

 

Resans pris inkluderar allt förutom en middag under en ledig kväll!

Våra reseprogram är s k “rekommenderad resa” av tidningen Munskänken.

Som vinimportör kan vi erbjuda en unik service med att leverera hem majoriteten av de viner vi provar under resan med en rabatt på mellan 20-30%.

Vår roll som både vinimportör och researrangör gör att vi har en mer personlig relation med producenterna vilket genererar unika upplevelser för våra gäster. Detta ger våra resor en extra touch och våra åtskilliga lokala kontakter hjälper oss att hitta områdenas verkliga smultronställen. En unik detalj med Vinupplevelser är att vi bokstavligen bär med oss egna viner in på de flesta av restaurangerna vilket avsevärt förhöjer resornas kvalitet. Oftast deltar även vinmakaren och presenterar sina viner under dessa måltider. Varje maträtt och vin har i förväg noggrant valts ut av oss tillsammans med producenten med avsikten att förhöja upplevelsen ytterligare. De flesta vinprovningar sker ihop med mat för att visa vinets bästa egenskaper.

Bienvenido till Vinupplevelsers vinvärld och en el corazón de Duero!

Dag 1 –  Bienvenido till vårt femstjärniga kloster och Spa

3-ValbuenaPå förmiddagen anländer vi till Madrids flygplats och ni välkomnas av Vinupplevelsers guider samt vår lokala guide Bruno. Bruno har en imponerande bred kunskap om vin, historia och geografi i Castilla y Leon och han kommer att vara med oss under dessa dagar. Vi sätter direkt kompassen mot Ribera del Duero. På vägen mot hotellet intar vi en välsmakande baguette och vi serverar en “fino vino”… Vi ankommer till vårt minst sagt unika och helt fantastiska boende – nämligen femstjärniga Spahotellet Castilla Termal Monasterio de Valbuena. Vi är glada och stolta över att kunna inkludera boendet i denna resa. Hotellet öppnades så sent som 2015 efter en lång och ytterst påkostad renovering. Klostret som numera är hotell, byggdes 1143 och är ett av de bäst bevarade cisterciensiska arkitekturerna i Europa. 1931 deklarerades klostret som nationellt historiskt monument. Här kommer vi att tillbringa samtliga nätter under resan.

3-ValbuenapoolVåra gäster har tillgång till utomhuspoolen samtliga dagar och det ingår även två halvdagar där vi har möjlighet att utnyttja hotellets flera s k ”thermal pools” vilket är inomhuspooler med särskilt mineral-mediciniskt rikt vatten. Önskar ni någon form av Spa-behandling så kan detta beställas mot tillägg. Rummen är rymliga, moderna och omsorgsfullt inredda. Resten av eftermiddagen fram till kvällens middag är ledig tid. Vi har nu tillgång till hotellets thermal pool så det rekommenderas att utnyttja detta tillfälle. Är man intresserad av en Spa-behandling så finns även denna möjlighet, dessa ingår ej i resans pris. Som gäst på hotellet åtnjuter vi dock rabatter på dessa behandlingar och det finns åtskilliga behandlingar att välja mellan. Hela s k ”Thermal arean” består av imponerande 2 000 kvadratmeter. En ”paseo” runt vårt kloster som är omgivet av 4,5 hektar vinmarker är givetvis också ett bra tips! Hotellet har även cyklar som kan lånas ut.

Vi håller vår cena de bienvenido (välkomstmiddag) i hotellets mysiga restaurang Converso. Det är en högklassig slow food restaurang som inriktar sig på moderna samt traditionella maträtter. Middagens huvudnummer är den härligt halvgalna fransosen Anthony Terryn som presenterar sina kraftfulla viner från Toro. Toro anses vara det kanske mest intressanta området för vininvestorer i Spanien. För Anthony var det kärlek vid första ögonkastet när han kom till Toro. Han investerade sina pengar och förverkligade sin dröm genom att förvärva ekologiska vinmarker, fria från vinlus med enastående gamla oympade vinrankor. Hans vingård, Dominio del Bendito, rosas i såväl spanska som internationella vinguider och tillhör den absoluta toppen i Toro. Hans viner brukar erhålla 92-95 poäng av Robert Parker och hans Rosé har tidigare blivit vald till “Spaniens bästa“. Efter en lång dag känns det extra skönt att ha nära till rummet och efter middagen säger vi que duermas bien (sov gott)!

Dag 2 – Spa, historiska Tinto Pesquera,  lunch hos Bodegas Comenge och möllan med Terra Duro


3-Valbuenapool2Vakna upp och avnjut hotellets härliga frukostbuffé  
med ett brett utbud av allt du behöver för en bra start på dagen! Det märks verkligen att desayuno (frukost) tas på allvar här.  Den här förmiddagen tillbringar vi på hotellet och utnyttjar hotellets faciliteter. Vi har åter igen tillgång till thermal pool området. Man tänker onekligen på den spanska slagdängan ”Despacito” som betyder ungefär “ta det lugnt…” Möjlighet finns även att besöka klostret med en audioguide.

Dagens lunch intas hos Bodegas Comenge, en bodega med modern och ambitiös inriktning. Här får vi ett besök och provar husets trevliga viner.

3_Alejandro_RiberaNu får vi en portion av historien bakom vinet Ribera del Duero. Alejandro Fernández är mannen som närmast på egen hand grundat vindistriktet Ribera del Duero. Hans Tinto Pesquera dök upp första gången 1975. Han fick superbetyg av Robert Parker 1982, samma år som som regionen blev DO! Med sin Pesquera har den geniale vinodlaren Alejandro Fernández skrivit en av de mest betydande spanska vinlegenderna. I den karga regionen Ribera del Duero, som för 40 år sedan i stort sett bestod av vildmark, grundade han ett vingods och skapade ett vin, som fick kritiker och experter att häpna. Idag äger Grupo Pesquera flera andra gårdar och vi får en topprovning på dessa viner i deras nyinvigda provningsrum samt ett besök ute i vinmarkerna. Har vi tur så poppar kanske Alejandro själv upp under besöket…

Därpå återvänder vi till vårt kloster. Kvällens gemensamma vinmakarmiddag intas på Fuente de Aceña som också är ett mysigt boutique hotell beläget i Quintanilla de Onesimo. Detta ligger bokstavligen på floden Duero. Här träffar vi chefskocken Pedro de Rodrigo som lagar kreativa rätter baserade på färska och lokala råvaror. Ikväll kommer Terra Duro från Toro och presenterar sina viner. Detta är n ny lysande stjärna på vinhimlen från Toro och bland annat provar vi ett vin från 140 år gamla vinstockar.

 

Dag 3 – Dehesa de los Canonigos, nya Cair och fri kväll!

Den här dagen börjar med ett besök hos Dehesa de los Canonigos vars gård ligger 5 minuter från vårt vackra kloster. 1931 köpte Idelfonso Cid och Vicenta Sanchez Dehesa de los Canonigos, som är farföräldrar till de nuvarande ägarna. Fram till för ca 25 år sedan levererades druvorna till det berömda Vega Sicilia men sedan bestämdes sig familjen att producera egna viner. Idag är det tredje generationen med syskonen Iván och Bélen som framgångsrikt driver företaget vidare. Man odlar främst Tempranillo men även små volymer av Cabernet Sauvignon, Merlot och Albillo. Husets viner hyllas i vinvärlden!

Nästa stopp blir i byn Pedrosa de Duero. En liten by om ca 100 invånare med hela sex olika vingårdar så är givetvis är så gott som alla involverade i vinindustrin. Vi börjar med ett besök hos Pago de los Capellanes som är en av de stora producenterna i Ribera del Duero. Vi möts av en imponerande byggnad i modern arkitektur. Pago de los Capellanes ägs sedan starten 1996 av makarna Paco Rodero och Conchita Villa. Paco Rodero tjänade ihop sina pengar i modeindustrin, och hade ingen tidigare erfarenhet i vinbranchen. Projektet döptes Pago de los Capellanes (ungefär: kaplanernas vingårdar) för att anknyta till det faktum att kyrkan ägde marken till mitten av 1800-talet. Den sympatiska Enrique guidar oss genom besöket och husets mycket uppskattade viner.

3-RoderotrioEtt stenkast bort väntar vår egen topproducent Carmelo Rodero och deras moderna vingård. Carmelo sålde tidigare sina druvor till bl a mytomspunna Vega Sicilia. Men för ca 20 år sedan förstod han att med denna höga kvalitet på hans svarta pärlor, var det bättre att producera egna viner. Protagonisten bland druvorna är Tempanillo och de flesta vinerna innehåller även vanligtvis 5-10% Cabernet Sauvignon. Carmelos ägor ligger i Pedrosa på ca 600-700 meters höjd och på den norra sidan vilket enligt de flesta experter är de bästa markerna i Ribera del Duero. Husets viner hyllas i internationella och nationella vinguider såsom t ex Robert Parker och Guía Penin. Under 2013 blev ett av vinerna dessutom belönat med den prestigefulla utmärkelsen ”Spaniens bästa röda vin” av spanska jordbruksdepartementet. Carmelos vackra döttrar, Beatriz och Maria, tar hand om oss under detta besök där vi avnjuter en deliciös provinsiell lunch. Maten tillagas i husets egna cocina och till detta avnjuter vi husets ovanligt trevliga viner. Carmelo själv är grillmästare och tillagar Lechazo som är det spanska namnet för di-lamm och denna rätt är den mest typiska rätten i området.

Nästa besök blir hos Bodegas Dominio de Cair. Detta är ett nytt, ambitiöst vinföretag och vår senaste producent från området. De kontrollerar 90 hektar och produktionen är 300 000 fl per år. Nyckelorden är äldre vinstockar och hög kvalitet! Gården återfinns i La Aguilera som kanske är Riberas del Dueros vackraste kommun. La Aguilera är känt för högsta kvaliteten enligt många då här återfinns mycket äldre vinstockar. Cair marker är belägda i sluttningar på 800-950 meters höjd över havet. Två av vinerna har fåt höga och prisvärda betyg i Munskänken och husets toppvin, Tierras de Cair, fick nyligen hela 95 p och Guldmedalj i Decanter.

Efter en dag full med upplevelser väntar nu en ledig kväll på hotellet. Vi är tillbaka tidig kväll. Man hinner med en simtur i poolen innan denna stängs för kvällen eller någon Spa-behandling. För dem som önskar mer godsaker så är hotellets restaurang öppen och även baren som har lättare rätter att erbjuda.

Dag 4 – Kultförklarade Aalto, Meson 2,39 och La Gran Final!

3-AaltoEfter frukost beger vi till kultförklarade Bodegas Aalto som startade 1999 av Mariano García och Javier Zaccagnini. Mariano var under 30 år vinmakare på enligt många Spaniens främsta vinproducent, Vega Sicilia, och Javier var chef för konsortiet i Ribera del Duero mellan 1992 och 1998. Idag äger man 43 hektar vingårdar i de bästa områdena och en del av stockarna är 100 år gamla. Vi får en rundvandring i de moderna och imponerande byggnaderna och därpå bjuds vi på viner som hyllas år efter år av Robert Parker och andra vinskribenter.
Dagens lunch intas i byn Tudela de Duero och på Mesón 2,39. Detta är en rekommenderad restaurang av Guide Michelin. Det är en välkomnande lokal och här serveras vällagade typiska kastilianska rätter, alltid med säsongens grönsaker. Vi säger ¡Buen provecho (smaklig måltid)! Den välsmakande lunchen paras ihop med viner från Bodegas Trus. Detta är vår senaste producent i området som vi importerar viner från. Trus står för Tierra- Roble-Uva-Sol, dvs jord-ek-druva-sol. Detta refererar till det mikroklimat som finns mellan Pesquera de Duero och Piñel de Abajo. Markerna ligger i en tringel mellan dessa byar på 800 meters höjd. Gården baserar sig på ett ”Chateau-tänk”. Samtliga viner har fått höga och bedömts som prisvärda i tidningen Munskänken! Även Guìa Peñin hyllar denna nya spännande producent.

3-MonsjesVäl tillbaka på vårt hotell finns nu möjlighet att ta ett dopp i poolen och una buena idea är att relaxa inför vårt traditionella reseinslag, La Gran Final! Denna startar med en härlig middag i hotellets restaurang Converso. Därpå förflyttar vi oss till ”Munkarnas grotta” där vi håller vår stora blindprovning av hela tio viner som alla har provats tidigare under resan. Upplevelsen förstärks säkerligen av era nya kunskaper och upplevelser som ni samlat på er under resan. Tillsammans skall vi på ett lättsamt sätt hitta resans bästa vin, ¡qué gane el mejor vino (må bästa vin vinna)!

 

Dag 5 – Källarna i Aranda de Duero med husets viner och hasta luego 

3-Lagar_IsillaEfter lite extra sovmorgon och utcheckning beger vi oss till Restaurante Lagar de Isilla som är beläget i centrum av Aranda de Duero. Det är ett rekommenderat stopp i Guide Michelin. Under byn finns kilometervis av underjordiska vinkällare som är sammankopplade. Dessa cavas var förr det naturliga sättet att lagra och gömma vin och efter 59 trappsteg ner i källaren får vi en guidning av ägarinnan Beatriz som förklarar historien om Aranda och dess källare. Det tillhör inte vanligheterna att Beatriz öppnar källaren för allmänheten… Det serveras även en Cava samt en aptitretare i källaren. Därpå intar vi våra bord i restaurangen för en spansk almuerzo (lunch) med fokus på tapas. Första gången vi hörde talas om restaurangen var genom Maria Rodero (Bodegas Rodero) som anser att detta är Arandas bästa restaurang och tips från lokalbor ska man lyssna på anser vi… Till lunchen avnjuter vi husets egna viner som kommer att passa perfekt till menyn. Den charmiga ägarinnan Beatriz presenterar vinerna.

Vi är övertygade om att kunna ha bidragit med några oförglömliga memorias under denna viaje.  Vi beger oss därefter till Madrids flygplats där vi säger mucho gusto (trevligt att träffas) och hasta la vista – på återseende…!

Reseinformation

12-16 september 2022

från Köpenhamn och Arlanda

I resans pris ingår:

    • Flyg med KLM från Arlanda/Köpenhamn till Madrid t/r med mellanlandning i Amsterdam
    • Transfer och transporter med moderna luftkonditionerade bussar under hela resan
    • Fyra nätter med del i dubbelrum* på femstjärniga Castilla Termal monasterio de Valbuena
    • Elva olika vinprovningar
    • La Gran Final, Middag med blindprovning av 10 olika viner i “Munkarnas grotta”
    • Helpension med dryck enligt program ingår, förutom en middag under ledig kväll
    • Inträde till Thermal pooler under två halvdagar ingår
    • Tillgång till utomhuspool ingår samtliga dagar
    • Skandinaviska guider under hela resan
    • Engelsktalande lokal guide under hela resan

21 990 kr från Köpenhamn och Arlanda

Vinupplevelser Sverige AB
Vi är tre personer som tillsammans garanterar en professionellt arrangerad resa. Mikael Lyng från Danmark har skrivit två böcker om Amarone och har arbetat som importör under många år. Han är känd som Mr Amarone i Danmark. Jonas Jagusch har under många år arbetat inom resebranschen och har, som kursetta, fullgjort WSET-advanced, som är en sommelierutbildning. Mikael Ekeblom är en entreprenör och som troligtvis har haft den bredaste existerande samlingen av vinet Amarone. Mikael talar flytande italienska och dessa samlade erfarenheter har bidragit till ett unikt och brett kontaktnät. Minst två av oss från Vinupplevelser följer med på denna exklusiva resa för att ge er bästa möjliga service. Vi letar kontinuerligt efter de bästa vinerna som Italien och även andra områden har att erbjuda. Allt för att förgylla våra reseprogram och för att kunna erbjuda våra kunder unika viner till förmånliga priser.

Vår roll som både vinimportör och researrangör gör att vi har en mer personlig relation med producenterna, vilket skapar unika upplevelser för våra gäster. De flesta vinprovningar under resorna sker ihop med mat för att visa vinets bästa egenskaper. Våra resor är nästan uteslutande ”All-Inclusive”. Våra lokala guider är oftast handplockade representanter från vinproducenter, dvs inga reguljära turistguider. Som vinimportör kan vi även erbjuda en unik service med att leverera hem de viner ni önskar och med en rabatt på mellan 20-30%. Ytterligare en unik detalj är att vi tar med egna viner och producenterna in på de flesta av resornas restauranger! Våra resor riktar sig inte bara till ”erfarna vinprovare” utan till livsnjutare i ren allmänhet. Man behöver inte ha några kunskaper om vin för att njuta i fulla drag av våra resor. Vi anser oss kunna ta hand om alla på ett trivsamt sätt. Under 2019 arrangeras drygt 30 resor för ca 700 svenskar. Vårt lilla hobby-projekt är redan idag en av de absolut största arrangörerna av vinresor i Sverige!

Vinimport – Viner med hög kvalitet och prisvärdhet!
Vinupplevelser har ett helägt dotterbolag i Danmark som bedriver vinimport och som har tillstånd att sälja viner direkt till privatpersoner utanför Systembolaget. Bolagets fokus är att finna små högkvalitativa producenter med hög prisvärdhet i Europas finaste vinregioner. Dessa områden är också var Vinupplevelser organiserar sina vinresor.

Kontakta oss gärna för bokning och frågor på 0766-344 090 eller maila oss på info@vinupplevelser.se

Övrig information
*Tillägg för enkelrum är 2 300 kr för hela resan.

Kontakta oss gärna för bokning och frågor på 0766-344 090 eller maila oss på info@vinupplevelser.se

Vi reserverar oss för eventuella ändringar i reseprogrammet.

 

Bokningsinformation
Detta är en bokningsförfrågan. Efter mottagen förfrågan återkommer vi inom kort med bekräftelse på er reservation. Meddela oss även vilken resa ni önskar anmäla er till.

Vi skickar i samband med detta våra resevillkor, en faktura på anmälningsavgiften över 3 000 kr per person och en bekräftelse på det restbelopp som återstår att betala senast 45 dagar innan avresa.

Vid bokning av enkelrum tillkommer ett fast tillägg per natt (enligt reseprogram).

Vänligen fyll i och stava för-och efternamn så som de står i ert pass. Använd dock endast tilltalsnamn som förnamn.

 

Resenär 1

Fler än en resenär

Vald resa

Resenär 2

Avresa

Ange kod: captcha