La Rioja – Årets nyhet!
Vi vill visa er det traditionella och samtidigt det nya Rioja från sin absolut bästa sida!
Välkommen till La Rioja, Spaniens mest ikoniska vinregion, där tradition, kultur och natur möts. Vi hoppas kunna skapa upplevelser och minnen som kommer att stanna länge eller för alltid.
Rioja är vår senaste satsning och årets nyhet för 2025 då vi anser att området genomgår en pånyttfödelse och många spännande projekt pågår!
Med ett helt nytt femdagarsprogram är vi stolta och övertygade om att kunna erbjuda en oförglömlig och smakfull resa i området!
Rioja är beläget i norra Spanien, mellan de imponerande Pyrenéerna och den stora Ebrofloden. Rioja erbjuder fantastiska viner och mat, pittoreska landskap och autentiska kulturella upplevelser. Rioja är känd världen över för sina exceptionella viner och vi besöker och provar flera av de mest prestigefyllda små vingårdarna och större bodegas.
Vi har lyckats få med de bästa restaurangerna i Rioja, en tvåstjärnig och en enstjärnig Michelinkrog! Men inte bara det utan några av de mest “upcoming krogarna”, som vi bedömer är på jakt efter stjärnstatus! En lunch avnjuter vi hos vår egen procent La Emperatriz i mysiga, vackra omgivningar!
Några av de få lokalbor, med stort kunnande om Rioja, som sett vårt program säger så här:
“Det är det bästa och mest exklusiva Rioja program jag någonsin sett med tanke på restauranger och producenter”!
“Ni har fått med alla de bästa och de nya restaurangerna i ett fantastiskt program”!
Vi besöker och provar några mindre producenter, kända och okända, med exceptionell kvalitet. T ex Cupani, Cor de Mei, Bodegas Villota och Arizcuren.
Den riojanska vinprofilen Mikel håller en Rioja masterclass i en 1500-tals källare i Laguardia. Med sig har han några svårtåtkomliga “klenoder“!
Vi provar några av de mest kända producenterna i Rioja när vi besöker Barrio de la Estación. T ex Bodegas López de Heredia, Bodegas Muga, Bodegas Roda och Bodegas CVNE.
Vi besöker och provar våra egna producenter som fått höga och ytterst prisvärda betyg i Munskänken. Dessa är Luis Cañas, Amaren, Martinez Lacuesta och La Emperatriz.
Rioja är inte bara vin, det är också en region fylld med historia och kultur. Vi besöker de medeltida byarna Laguardia och San Vicente de la Sonsierra, där smala gränder, stadsmurar och underjordiska “calados” berättar om byns vintraditioner genom århundradena. Vi bor bra och centralt i Logroño, den livliga huvudstaden i Rioja, var vi njuter av både den historiska stadskärnan och de många tapasbarerna som serverar lokala delikatesser.
Rioja delas in i tre huvudsakliga underregioner, var och en med sina egna karakteristik när det gäller terroir (jordmån, klimat och landskap): Rioja Alta, Rioja Alavesa och Rioja Oriental (tidigare Rioja Baja). Vi provar dem alla men fokuserar på de två förstnämnda.
Rioja är en vinregion där tradition, kvalitet och innovation möts för att skapa några av världens mest eftertraktade viner. Med sina vackra landskap, rika historia och fantastiska mat- och vinupplevelser, erbjuder vår Rioja resa en oförglömlig resa för alla som älskar vin, kultur och gastronomi.
Resans pris inkluderar allt förutom en middag under en ledig kväll!
Den lediga kvällen tillbringas i Logroño där ni får chansen att uppleva “La Calle del Laurel“, en livlig gata kantad med traditionella tapasbarer där vi smakar på regionens bästa pintxos!
Vårt klassiska inslag, La Grande Finale hålls på fantastiska restaurangen Lumbre där vi efter en fin middag genomför en blindprovning av 10 viner och röstar fram resans bästa röda vin!
Sista dagen besöker vi det världsberömda Guggenheimmuseet. Guggenheimmuseet i Bilbao är en banbrytande skatt inom konstvärlden och ett mästerverk arkitektmässigt. Det ges även tid för lunch på egen hand i Bilbao!
Förutom minst en skandinavisk guide har vi även vår lokala guide Alejandro på plats under hela resan som ger oss en djupare inblick i området!
Kaxigt men ärligt vågar vi påstå att med vår nya Rioja resa kan vi erbjuda den bästa vin- och matresan som Rioja kan erbjuda!
Idag är vi troligen Sveriges största arrangör av exklusiva vinresor och med en väldigt hög andel återkommande resenärer. Under 2024 genomförde vi ett 30-tal resor och vi känner oss en aning stolta över att vårt lilla företag har förtroende från 700 resenärer.
Våra resor är lika mycket gourmetresor som vinresor och både vinerna och maten håller högsta klass.
Vår roll som både vinimportör och researrangör gör att vi har en mer personlig relation med producenterna vilket genererar unika upplevelser för våra gäster. Detta ger våra resor en extra touch och våra åtskilliga lokala kontakter hjälper oss att hitta områdenas verkliga smultronställen. En unik detalj med Vinupplevelser är att vi bokstavligen bär med oss egna viner in på de flesta av restaurangerna vilket avsevärt förhöjer resornas kvalitet. Oftast deltar även vinmakaren och presenterar sina viner under dessa måltider. Varje maträtt och vin har i förväg noggrant valts ut av oss tillsammans med producenten med avsikten att förhöja upplevelsen ytterligare. De flesta vinprovningar sker ihop med mat för att visa vinets bästa egenskaper.
Välkommen till Vinupplevelsers vinvärld!
Dag 1 –Bienvenido till hjärtat av Rioja, Gomez Cruzado och Michelinkrog!
Efter en tidig avresa från Skandinavien landar vi i Bilbao. Vinupplevelsers guide samt vår lokala guide Alejandro tar emot er och vi beger oss förväntansfulla mot Spaniens mest kända vindistrikt, La Rioja, la hermosa y buena región! Alejandro är en ung duktig, energisk och service minded guide som kommer att bidra mycket under resan med kunskap, positivitet och kontaktnät! På bussen förses ni med kartor, reseinformation och något så spanskt som en bocadillo (sandwich) till lunch.
Resans första stopp blir i Riojas “vinhuvudstad” Haro och hos producenten Gomez Cruzado, var tradition möter modern elegans. Bodegas Gómez Cruzado är en av de mest framstående vinproducenterna i Rioja och de har genom åren byggt ett starkt rykte för att producera viner av hög kvalitet som reflekterar den unika terroiren i Rioja. Här bjuds vi på en smakresa genom Gomeź Cruzados breda utbud. Smaka på allt från deras krispiga vitviner till de djupa, eleganta Tempranillo-blandningarna som lagrats för perfektion. Vi tas om hand av Mikel och får smaka fyra av husets premium viner ihop med några lokala tapas!
Nu är vi äntligen igång och beger oss till Logroño, den pulserande huvudstaden i Rioja-regionen. Vi checkar in på vårt hotell, F&G Logroño, som är ett modernt och bekvämt hotell beläget i hjärtat av Logroño, Med sin eleganta design, utomordentliga service och oslagbara läge är detta hotell ett mycket bra val för den som vill upptäcka allt som denna charmiga stad och vinregion har att erbjuda. De nyligen renoverade rummen har en sofistikerad design. Hotellet har även en mindre Spa-avdelning med jacuzzi, bastu samt gym. “F&G” ligger bara en kort promenad från stadens livliga centrum, charmiga gator, den historiska gamla staden, butiker, kulturella sevärdheter och den berömda Calle del Laurel, känd för sina fantastiska tapas. Vi har tid att bekanta oss med hotellet och stadens kärna innan kvällens middag.
Vi tar en promenad till restaurang Ikaro. De har en stjärna i Michelinguiden. På Ikaro förenas traditionella recept med moderna tekniker för att skapa en unik gastronomisk upplevelse. Ikaro är en hyllning till en kulinarisk fusion där traditionell riojansk mat möter baskiska och ecuadorianska smaker. Denna unika mix speglar ursprunget hos restaurangens två stjärnkockar och grundare: Carolina Sánchez från Ecuador och Iñaki Murua från Baskien. De lyckas skapa en gastronomisk upplevelse som är både autentisk och nyskapande. Restaurangens namn, “Ikaro”, är inspirerat av den grekiska myten om Ikaros och symboliserar ambitionen att flyga högt inom gastronomin, samtidigt som man håller fötterna på jorden med respekt för råvarorna och traditionerna. Restaurangen har vidare ett stort fokus på vin- och matkombo, där varje rätt kan kombineras med ett perfekt matchande vin för att förhöja smakupplevelsen. ¡Qué perfecciòn…!
Dag 2 – Lilla traditionella Cor de Mei, “våra” Luis Cañas och Amaren, lunch på tvåstjärniga Venta Moncalvillo och fri kväll i “tapas-meckat”
Börja med en bra start på dagen med hotellets frukostbuffé som har ett brett utbud av både lokala och internationella rätter!
Dagens första besök blir hos en typisk familjeägd vingård i La Rioja. Här tillverkar Cor de Mei vin från sina egna vinstockar som är mellan 55 och 65 år gamla, och de är nu den fjärde generationen vinodlare. Produktionen är mycket begränsad, endast 15 000 flaskor per år, och de framställer Reservas och Grandes Reservas i både vita och röda viner. På vingården finns två vinkällare från 1500- och 1700-talet samt en utsiktspunkt med en inglasad terrass, varifrån man kan beundra ett charmigt lantligt landskap. Cor de Mei är en relativt ny aktör på marknaden, men trots det har de snabbt fått uppmärksamhet för sina eleganta och komplexa viner. Provningen hålls i husets smakfullt inredda provningsrum och med tillgång till terassen med vacker utsikt. Vi tar även en tur i de vackra vinmarkerna!
Dagens andra provning blir med två gårdar som har en gemensam samma ägare, Luis Cañas och Amaren, som är nya producenter i Vinupplevelsers “Rioja portfölj”. Dock har vi importerat viner från Luis gård i Ribera del Duero (Dominio de Cair) under många år. Kvalitet, passion och familjetraditioner möts för att skapa några av Spaniens mest hyllade viner. Beläget i den pittoreska regionen Rioja Alavesa, får vi en upplevelse som inte bara tillfredsställer smaklökarna, utan även berikar själen. Vi tar en kortare rundtur i vineriet, där vi får en inblick i familjens över 90-åriga historia och sedan njuter vi av flera av husets prisbelönta Tempranillo, mjuka Crianza och komplexa Reserva viner. Låt varje klunk avslöja djupa smaker och aromer som är ett direkt resultat av Alavesas unika terroir. Gården är vackert omgiven av vinrankor och böljande kullar med Sierra de Cantabria-bergen i bakgrunden. En del av provningen sker på en inglasad terass tjusigt beläget i direkt anslutning med vinmarkerna. Luis Cañas är känd för sin strikta fokus på kvalitet och sitt långsiktiga engagemang för att framställa viner som är både eleganta och komplexa. Nästan samtliga av de viner som provas har även belönats med höga betyg och hög prisvärdhet av munskänkarnas provningspanel.
En oförglömlig matupplevelse och ett gastronomiskt mästerverk på den prisbelönta tvåstjärniga Michelin restaurangen Venta Moncalvillo. Denna leds av de passionerade bröderna Rafa och Mario Martínez. Venta Moncalvillo började som en liten familjeägd traditionell restaurang men har med åren förvandlats till en gastronomisk destination i världsklass. Brödernas filosofi är att hedra den lokala traditionen samtidigt som de erbjuder en modern och innovativ twist på de klassiska rätterna. Vi kan förvänta oss en kulinarisk resa, Venta Moncalvillo erbjuder en meny som reflekterar Riojas rika kulinariska arv, med råvaror som hämtas från de bästa lokala producenterna. Restaurangen har fått ett flertal utmärkelser för sin höga gastronomiska nivå och har blivit ett av de mest prestigefyllda gastronomiska målen i Spanien. En av restaurangens signaturer är den nära kopplingen mellan mat och vin, där både rätter och viner tillagas och väljs med stor omsorg för att skapa en harmonisk och integrerad måltid. En av de mest fascinerande aspekterna av Venta Moncalvillo är dess imponerande trädgård, som sträcker sig precis intill restaurangen. Här odlar de ett stort utbud av grönsaker, örter och blommor som används i deras rätter. Trädgården är inte bara en källa till färska och säsongsbetonade ingredienser utan fungerar också som inspiration för restaurangens menyer. Trädgården tillåter dem att vara nästan självförsörjande och säkerställa att gästerna får uppleva den absolut mest färska maten.
Sen eftermiddag är vi tillbaka i Logroño och denna kväll är ledig. Vi rekommenderar att njuta av denna i centrum av stan med en vin- och matsafari genom stadens tapasbarer. Logroño är känd för sin “La Calle del Laurel“, en livlig gata kantad med traditionella tapasbarer där du kan smaka på regionens bästa pintxos (små, läckra rätter) i kombination med utsökta Rioja viner. Här får du en autentisk smak av lokal gastronomi, där varje bar har sin egen specialitet. Vi har gott om tips och ni förses med en tapaskarta för att hitta några av våra utvalda pärlor. Tortilla de patata, chistorra, grillad öring, patatas bravas och olika varianter av jamón ibérico och andra kreativa pintxos är några specialiteter. Varje liten bar erbjuder en signaturrätt eller specialitet, vilket gör det till en rolig och social aktivitet att hoppa mellan barerna och smaka på olika delikatesser. Qué experiencia maravillosa…!
Dag 3 – Familjära Cupani, pass till vinmeckat, lunch i vinmarken och wine makers dinner på Juan Carlos Ferrando med prestigefulla Arizcuren!
Vi styr söderut mot mot den charmiga byn San Vicente de la Sonsierra, omgiven av Riojas böljande landskap. Här ligger den familjeägda vinproducenten Cupani – en liten, passionerad producent där varje flaska är en hyllning till tradition och terroir.
Enligt oss och andra är detta en av bästa små producenterna i Rioja! Hos Cupani får vi ytterligare en intim och genuin upplevelse som tar oss bortom de stora vinhusen. Här får vi vidare uppleva den sanna andan av Rioja och höra familjen Cupanis inspirerande berättelser. Det är en passion och ett familjeprojekt som drivs av en strävan att skapa äkta, naturliga viner. Med sitt fokus på kvalitet framför kvantitet har de lyckats bevara både hantverk och själ, vilket gör att vi tror att vi får en minnesvärd och hjärtlig upplevelse.
Vi kommer därpå till Barrio de la Estación, den historiska och livliga vinstationen i Riojas vinhuvudstad Haro, där vi får en exklusiv chans att upptäcka några av de mest legendariska vinerna i Spanien och kanske i världen. Barrio de la Estación är känt som den mest koncentrerade samlingen av historiska och moderna vinproducenter i Rioja. Ni förses med Barrio de la Estación Passport och med detta kan du ge dig ut på en oförglömlig vinresa genom detta unika distrikt, där sex av de mest berömda vingårdarna i Rioja finns samlade på ett och samma ställe, såsom t ex Bodegas López de Heredia, Bodegas Muga, Bodegas Roda och Bodegas CVNE, för att nämna några. Varje besök ger dig en unik möjlighet att smaka på deras legendariska viner och förstå den passion och precision som ligger bakom varje flaska. På varje station serveras även en passande tapas!
Bussen fortsätter därpå till ytterligare en av våra “egna” producenter, Bodegas La Emperatriz. Med en historia som sträcker sig tillbaka till 1800-talet, har Bodegas La Emperatriz blivit ett synonym för elegans och kvalitet. Gården har fått sitt namn efter dess tidigare ägare Eugenia de Montijo, Napoleon den III fru, som införde Grand Cru systemet i Bordeaux år 1855. La Emperatriz har på kort tid byggt upp ett starkt varumärke för att producera Riojor av högsta kvalitet vilket ägaren Eduardo Hernaiz stolt berättar för oss om. Eduardo och hans bror äger 100 hektar sammanhängande vinmark, Chateau-liknande, i Rioja Alta vilket är högst ovanligt. De har här även 80-åriga Garnacha- och Viura vinstockar. Även denna producent mer eller mindre prenumererar på högsta betyg i vinguider såsom Robert Parker, Guía Penin samt i svenska Munskänken. Vi intar en gedigen vinmakarlunch och därpå får vi en rundtur genom vingårdarna som omger den majestätiska vingården. Producenten har även 32 hektar s k Viñedo Singular-vingårdar vilket sägs vara flest av alla producenter i Rioja (totalt finns det just nu ca 200 ha). Dessa Viñedo Singular är en särskild kategori inom Riojas vinproduktion som syftar till att lyfta fram de allra bästa och mest unika vingårdarna i regionen. Begreppet “Viñedo Singular” (eller “singulär vingård”) introducerades av Riojas Kontrollorgan (DOCa Rioja) för att markera och säkerställa att viner som produceras från dessa specifika vingårdar uppfyller högsta kvalitet och uttrycker en unik platsens karaktär. Vi tar oss efter lunchen tillbaka till vårt hotell.
På kvällen är det dags för nya smakupplevelser av mycket hög kvalitet. Vi tar en promenad till Juan Carlos Ferrando som är en gastronomisk pärla. Restaurangen drivs av kocken Juan Carlos, som ursprungligen kommer från Argentina men har skapat sitt namn i Spaniens kulinariska värld och resultatet är kreativitet och elegans som serveras på tallriken.
Juan Carlos Ferrando är en av bästa och mest populära restaurangerna i Logroño. Hans matfilosofi bygger på att hylla de lokala råvarorna, samtidigt som han lånar influenser från sin internationella bakgrund och sina år av erfarenhet i prestigefyllda restauranger i både Baskien och La Rioja. Juan Carlos är god vän med ägaren till producenten Arizcuren, Javier Arizcuren. Vi är tacksamma över att Javier ikväll personligen presenterar några av sina viner under kvällens middag. Detta är en relativt liten men ytterst prestigefull vinproducent i Rioja. Javier är en en arkitekt som valde att återvända till sina rötter och vidareutveckla familjens vinodlingsarv. Javier beslutade sig för att förvandla sin passion för vin till en seriös satsning på hantverksmässig vinproduktion, vilket resulterade i lanseringen av varumärket Arizcuren 2011. Han använder sig främst av druvor från gamla vinstockar, många över 30-70 år gamla, och odlar på små vingårdar med varierande höjder och jordmåner. Javier har en stark övertygelse om att viner ska spegla sitt ursprung och terroir. Därför undviker han överdriven ek och fokuserar istället på att framhäva druvornas naturliga karaktär och jordens unika egenskaper. Arizcurens produktion är mycket liten och hantverksmässig, Flera av hans viner har belönats med höga poäng av vinkritiker som Robert Parker och Guía Peñín, vilket befäster hans ställning som en av de mest spännande mindre producenterna i Rioja.
Dag 4 – Provning i vinmarken under ekträdet med charmiga Carmen, nya El Puntido, Rioja Master class, Laguardia och “La Grande Finale”
Vi tar oss till precis utanför Logroño och börjar med ett besök i vinmarkerna tillhörande Bodegas Villota. Deras vingårdar sträcker sig längs floden Ebro och erbjuder en perfekt inramning för en avkopplande och minnesvärd upplevelse. Vi njuter av den vackra och fridfulla atmosfären medan vi utforskar den natursköna omgivningen. Bodegas Villota grundades av familjen Villota, som har en lång vinodlingshistoria och har varit engagerade i vinproduktionen i Rioja i flera generationer. Familjens passion för vin och deras engagemang för kvalitet har lett till att de har blivit en välkänd producent i regionen. Den sympatiska ägarinnan Carmen presenterar sex viner ihop med chorizo och ostar ute i vinmarkerna. Provningen hålls under ett stort 200 år gammalt ekträd. ¡Qué encantador…!
Nästa stopp blir dagens lunch i byn Paganos. El Puntido är och en elegant restaurang men ändå med avslappnad atmosfär som ligger vackert i en byggnad med en stilren och sofistikerad inredning. Detta är en ny restaurang som är lite “talk of the town” i Rioja. Restaurangen är en del av Viñedos de Páganos, en av de prestigefyllda vingårdarna som ägs av den berömda vinfamiljen Eguren. El Puntido är uppkallad efter en av Eguren-familjens mest kända vingårdar och erbjuder en gastronomisk och sensorisk upplevelse där mat och vin smälter samman på ett unikt sätt. Genom stora fönster kan vi njuta av den fantastiska utsikten över vingårdarna och det omgivande landskapet i Rioja Alavesa. Till den välsmakande lunchen provar vi några av Viñedos de Páganos erkända viner.
Vi beger oss till den bedårande vackra byn Laguardia. Vi börjar med “Rioja master class” tillsammans med Mikel som vi träffade första gången för ett tiotal år sedan och som är en respekterad och känd personlighet i Rioja, dessutom väldigt sympatisk… Han har arbetat på olika vingårdar sedan nästan 20 år tillbaka. Mikel har en specialiserad master i vinodling och vintillverkning och han är medlem i Rioja Sommelierförening. Han har ytterst goda kontakter med många odlare och producenter i Rioja. Mikel kommer att hålla en speciell provning för oss i centrala Laguardia i en källare från 1500-talet som familjen äger. Vi kommer garanterat att lära oss mycket om Rioja under besöket och provningen. Han har tagit fram flaskor som är ytterst svåra att få tag på och från några av sina egna favoritproducenter och vänner så våra förväntningar är i alla fall skyhöga… Mikel pratar gärna pratar om den tysta revolution som sker i Rioja. Här finns så många spännande projekt som de flesta inte känner till, eftersom mer än 80 % av vinet som produceras i Rioja görs av bara 40 vingårdar.
Efter en förhoppningsvis fantastisk provning och med större insikt om Rioja så väntar nu lite fri tid i Laguardia. Denna medeltida by där smala gränder, stadsmurar och underjordiska källare berättar om byns vintraditioner genom århundradena. Laguardia är en av de mest pittoreska och historiskt rika byarna i Rioja. Här möts tradition, kultur och vinproduktion i en magisk atmosfär. Laguardia är belägen på en kulle med fantastisk utsikt över de böljande vingårdarna och detta en plats där varje gathörn berättar en historia. Vi vandrar genom de smala, slingrande gatorna och beundrar den välbevarade arkitekturen, utforskar de gamla stadsmurarna, de imponerande kyrkorna och de traditionella husen som har stått här i århundraden. För den som vill ta med sig en bit av Laguardia hem, erbjuder byn en mängd små butiker där du kan köpa lokalt hantverk och produkter från regionen, som olivolja, ostar och charkuterier.
Vi vilar upp oss inför vårt traditionella reseinslag, La Grande Finale! Denna fantastiska kväll tillbringas i byn Casalarreina på restaurangen Lumbre! Lumbre ligger i en vackert restaurerad historisk byggnad från 1600-talet, vilket skapar en atmosfär som är både sofistikerad och hemtrevlig. Lumbre är enligt oss ytterligare av Rioja bästa och mest spännande restauranger och har blivit ett omtalat tillskott i Riojas gastronomiska landskap. Namnet Lumbre betyder “glöd” eller “eld” på spanska, och restaurangen har snabbt etablerat sig som en destination för dem som uppskattar innovativ matlagning i en atmosfär präglad av rustik elegans. Vi har varit på den här restaurangen sedan 2013 men sedan två år tillbaka har de ändrat från traditionell lite rustik spansk restaurang till mer “fine dining”. Vår känsla är att de “siktar på en stjärna”. Under middagen provar vi Martinez Lacuestas välrenommerade viner. Med en historia som börjar redan 1895, tillhör denna producent inte bara historien om Rioja utan de har varit med och skapat den. Félix Martínez Lacuesta grundade bodegan redan som 21-åring och var förste president i Spaniens nationella samling av vinmakare och La Riojas vinsamfund. Idag är det den mycket sympatiska Luis Martínez Lacuesta som driver traditionen vidare. Till middagen provar vi husets ljuvliga viner som bl a fått höga betyg och omdömet “mer än prisvärda” i tidningen Munskänken. Efter huvudrätten har vi en blindprovning på tio av resans bästa viner. Upplevelsen förstärks säkerligen av era nya kunskaper och upplevelser som ni samlat på er under resan. Tillsammans skall vi på ett lättsamt sätt hitta resans bästa vin, ¡qué gane el mejor vino (må bästa vin vinna)!
Dag 5 – Bilbao och hasta luego!
Vi checkar ut och lämnar Rioja efter frukosten och beger oss nu vidare till Bilbao. Staden imponerar med sin moderna arkitektur, livliga kultur, den charmiga Gamla stan med sina pittoreska gränder, tapasbarer och och kanske slå er ner vid Nerviónflodens kant.. Vi börjar med ett besök på det världsberömda Guggenheimmuseet, ett konstverk i sig själv. Guggenheimmuseet i Bilbao är en banbrytande skatt inom konstvärlden och ett mästerverk arkitektmssigt. Denna moderna konstens mecka hyser en imponerande samling av samtida och modern konst, inklusive verk av Picasso, Warhol och många fler. Utforska de futuristiska gallerierna, vandra längs de skimrande vattenspeglarna och njut av den konstnärliga upplevelsen i världsklass som bara Guggenheim kan erbjuda. En oförglömlig kulturell resa väntar! Det ges därpå tid för lunch på egen hand!
Vi beger oss därefter till Bilbaos flygplats som ritades av den spanska arkitekten Santiago Calatrava. Calatrava är känd för sin karakteristiska moderna arkitektur och har även arbetat på andra framstående projekt runt om i världen. Hans design för flygplatsen kombinerar funktion och estetik på ett imponerande sätt och har bidragit till att göra flygplatsen till en framstående landmärke i regionen. Här säger vi mucho gusto (trevligt att träffas) och hasta la vista – på återseende…!
Reseinformation 2025
27 september-1 oktober
27 september-1 oktober
I resans pris ingår:
-
-
-
-
- Flyg med Bryssel Airlines och Lufthansa från Arlanda eller Kastrup till Bilbao med mellanlandning i Bryssel och München
- “All-inclusive” resa förutom en middag under en ledig kväll och en lunch
- Två måltider på en och tvåstjärniga Guide Michelin restauranger
- Transfer och transporter med moderna luftkonditionerade bussar med WC
- 4 nätter med del i dubbelrum* på centralt trestjärnigt hotell med frukostbuffé
- 5 olika vinprovningar
- Ytterligare två provningar tillsammans med producenter i samband med måltider
- “Pass” till provningar med sex olika historiska producenter
- En stor blindprovning under La Grande Finale med tio olika viner
- Inträde på Guggenheim museum
- Mat och dryck under samtliga måltider
- Skandinavisk samt lokal guide under hela resan
- Möjlighet att beställa hem en del av resans provade viner till speciellt resepris med Vinupplevelser. Även flera av de övriga ska kunnas köpas hem och levereras med transportör.
-
-
-
Pris
26 990 kr från Arlanda eller Köpenhamn
26 990 kr från Arlanda eller Köpenhamn
Vinupplevelser Sverige AB
Vi är tre personer som tillsammans garanterar en professionellt arrangerad resa. Mikael Lyng från Danmark har skrivit två böcker om Amarone och har arbetat som importör under många år. Han är känd som Mr Amarone i Danmark. Jonas Jagusch har under många år arbetat inom resebranschen och har, som kursetta, fullgjort WSET-advanced, som är en sommelierutbildning. Mikael Ekeblom är en entreprenör och som troligtvis har haft den bredaste existerande samlingen av vinet Amarone. Mikael talar flytande italienska och dessa samlade erfarenheter har bidragit till ett unikt och brett kontaktnät. Minst två av oss från Vinupplevelser följer med på denna exklusiva resa för att ge er bästa möjliga service. Vi letar kontinuerligt efter de bästa vinerna som Italien och även andra områden har att erbjuda. Allt för att förgylla våra reseprogram och för att kunna erbjuda våra kunder unika viner till förmånliga priser.
Vår roll som både vinimportör och researrangör gör att vi har en mer personlig relation med producenterna, vilket skapar unika upplevelser för våra gäster. De flesta vinprovningar under resorna sker ihop med mat för att visa vinets bästa egenskaper. Våra resor är nästan uteslutande ”All-Inclusive”. Våra lokala guider är oftast handplockade representanter från vinproducenter, dvs inga reguljära turistguider. Som vinimportör kan vi även erbjuda en unik service med att leverera hem de viner ni önskar och med en rabatt på mellan 20-30%. Ytterligare en unik detalj är att vi tar med egna viner och producenterna in på de flesta av resornas restauranger! Våra resor riktar sig inte bara till ”erfarna vinprovare” utan till livsnjutare i ren allmänhet. Man behöver inte ha några kunskaper om vin för att njuta i fulla drag av våra resor. Vi anser oss kunna ta hand om alla på ett trivsamt sätt. Under 2019 arrangeras drygt 30 resor för ca 700 svenskar. Vårt lilla hobby-projekt är redan idag en av de absolut största arrangörerna av vinresor i Sverige!
Vinimport – Viner med hög kvalitet och prisvärdhet!
Vinupplevelser har ett helägt dotterbolag i Danmark som bedriver vinimport och som har tillstånd att sälja viner direkt till privatpersoner utanför Systembolaget. Bolagets fokus är att finna små högkvalitativa producenter med hög prisvärdhet i Europas finaste vinregioner. Dessa områden är också var Vinupplevelser organiserar sina vinresor.
Övrig informationTillägg för enkelrum är 2 450 kr för hela resan.
Kontakta oss gärna för bokning och frågor på 0766-344090 eller maila oss på info@vinupplevelser.se
Vi reserverar oss för eventuella ändringar i reseprogrammet.