Denna hemsida riktar sig till personer över 25 år och innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du måste därför ha fyllt 20 år för att gå vidare. Gå vidare
  • Vi vill förmedla och dela vår Passion för vin, mat och upplevelser i Europas finaste vinregioner.

  • Vi vill förmedla och dela vår Passion för vin, mat och upplevelser i Europas finaste vinregioner.

Italien i Valpolicella / 2015

Latium Amarone della Valpolicella DOCG Campo Leon

<< Tillbaka till Vinsortimentet

Alkohol 16,5%
70 % Corvina/Corvinone, 20 % Rondinella, 10 % Oseleta/Croatina)

Ung bouquet med söta bär, soltorkade körsbär och fat. Smaken är djup, rik och fyllig med silkig, solmogen frukt, härlig balans, bra syra och inslag av soltorkade körsbär, moreller, vildhallon, Crianza, chokladmousse, blommor, mineraler och nya fat. Ett modernt och bärigt amaronevin med lång, aromatisk eftersmak.

Latium Amarone della Valpolicella DOCG Campo Leon

304:-
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...
“Sveriges bästa Amarone i sin prisklass” av Henrik Ungerth med tidigare årgångar. Tidigare årgångar har även fått Guldmedalj i Decanter och 97 poäng, samt  “93 poäng av Robert Parker!
Latium Amarone Campo Leòn toppårgång 2015 finns på Systembolaget till priset 304 kronor. Detta vin som tidigare belönats av Amarone-gurun Henrik Ungerth som  “Sveriges bästa Amarone i sin prisklass”. Vi har alltså nyinkomna toppårgången 2015 via vår hemsida (ej på Systembolaget ännu).
Henrik Ungerths omdöme (95 poäng) om tidigare årgång:
“En nykomling för några år sedan som verkligen tog oss Amaroneälskare med storm. Modern, fruktig, utåtriktad, fyllig, koncentrerad med en enorm koncentration av druvmust. Massor av russin och körsbär men ändå snyggt komponerad. Lite mörkare frukt än hos många andra Amarone. Campo Leon har runt 10% av druvan Oseleta i sig. Det märks. Oseleta ger verkligen vinet en push åt rätt håll. Vinet slog igenom med årgång 2004 och bjöd sedan på en lika delikat 2006 (som är helt perfekt nu) och nu kommer alltså 2009. Jag provade den två dagar på raken. Jag vakumpumpade till dag 2. Luften gjorde susen. Redan första dagen var vinet efter 2 timmars dekantering väldigt bra. Dag 2 var det snäppet bättre. Det här är en helt fantastiskt bra Amarone om man dessutom ser till priset. Det finns ingen Amarone på bolaget just nu som är lika bra till samma eller lägre pris. Ingen är faktiskt ens i närheten. Det är inget särskilt komplext vin idag. Men det kommer det att blir om 2-3 år. Köp en låda eller två och följ den. Vinet får riktigt högt betyg av både mig och Robert Parker och det går inte att motse att priset här delvis spelar roll. Jag tror aldrig jag har druckit en Amarone som är bättre för 304:- eller lägre. 95 poäng, en 5:a på vår skala”
Livets Goda omdöme om tidigare årgång  – 94 poäng, fynd och enastående vin:
– På en blindprovning av drygt 50 amaroneviner i Verona för några år sedan hamnade Latium till min förvåning bland mina tio favoriter.
“Ung bouquet med söta bär, soltorkade körsbär och fat. Smaken är djup, rik och fyllig med silkig, solmogen frukt, härlig balans, bra syra och inslag av soltorkade körsbär, moreller, vildhallon, Crianza, chokladmousse, blommor, mineraler och nya fat. Ett modernt och bärigt amaronevin med lång, aromatisk eftersmak. Drick 15-25″
Man kan beställa enstaka flaskor och få den levererad till sin butik, vilket normalt tar ca 5 dagar. Campo Lèon är ett underbart meditationsvin. Alternativt rekommenderar vi att även köpa hem lite lagrad parmesanost eller servera den till en smakrik grillad kötträtt. Årgång 2010 är redo att avnjutas redan nu men klarar 5-15 år ytterligare i källaren. Dekantera gärna 1-3 timmar innan och rekommenderad serveringstemperatur är 17-18 grader.
Vid beställning måste du logga in på Systembolaget. Om du inte har konto så skapar du det enkelt här https://www.systembolaget.se/Konto/Skapa-konto/ . Därefter kan du logga in och beställa vinet.

Ett svar

  1. Mikael Sjöberg Petersson skriver:

    Ett av de bästa vinerna jag druckit! Luftade i 3 timmar och njöt av doft och smak till en grillad ryggbiff med kantarellsås! Så underbart. Tur jag har 5 flaskor till. I den prisklassen kan det inte finnas ett bättre vin!

Lämna en recension

*