Denna hemsida riktar sig till personer över 25 år och innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du måste därför ha fyllt 20 år för att gå vidare. Gå vidare
  • Vi vill förmedla och dela vår Passion för vin, mat och upplevelser i Europas finaste vinregioner.

  • Vi vill förmedla och dela vår Passion för vin, mat och upplevelser i Europas finaste vinregioner.

Champagne i Frankrike / 2008

G Pierrard Champagne Grand Cru Millesimé 2008

<< Tillbaka till Vinsortimentet

Alkoholhalt 12,5%
Druvor 100% Chardonnay

Fyllig, rustik, utvecklad, boken doft av mogen, gul frukt, lemoncurd, honung, choklad, nougat och rök. Kraftfull smak av mogen frukt, pigg fruktsyra och med fin mousse och bra längd.. Dosagen är 8-9 g/l. Ägaren Gérald rekommenderar att den serveras vid 12-14°C.

G Pierrard Champagne Grand Cru Millesimé 2008

SLUT:-
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...

G Pierrard är liten producent i Grand Cru byn Cramant med en total produktion om ca 6 000 flaskor per år. 2/3 av druvorna säljs vidare och endast de bästa druvorna används till de egna buteljerna. Cramant är tillsammans med Avize kända som byarna i Cote de Blanc som har högst kvalitet och här har Mumm och Perrier-Jouet sina finaste marker.

Gerald gör endast sina årgångschampagner under för honom gynnsamma år och produktionen är blygsamma 4 000 flaskor. Hittills har han endast producerat årgångarna 2000, 2002, 2005 och nu toppåret 2008. En Champagne som är redo att konsumeras och som klarar ytterligare 3-5 års lagring.

 

 

Lämna en recension

*