Denna hemsida riktar sig till personer över 25 år och innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du måste därför ha fyllt 20 år för att gå vidare. Gå vidare
  • Vi vill förmedla och dela vår Passion för vin, mat och upplevelser i Europas finaste vinregioner.

  • Vi vill förmedla och dela vår Passion för vin, mat och upplevelser i Europas finaste vinregioner.

Frankrike i Lussac Saint Émilion / 2015

Château des Landes “Cuvée Prestige”

<< Tillbaka till Vinsortimentet

Alkoholhalt 14%
Druvor: 80% Merlot, 15% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc

Dov doft av mogna blåbär, björnbärskompott, vått läder, choklad och inslag av tobak. Fyllig smak med gräddig, mörk frukt, tydliga men runda, sandiga tanniner, balanserad fruktsyra i en fyllig kropp.

Château des Landes “Cuvée Prestige”

199:-
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...

En bästsäljare är tillbaka och nu med toppårgången 2015! För sina pengar är detta ett fantastiskt vin! Denna årgång redan lyckats samla på sig åtskilliga Guld-medaljer. Dessa är Concours Agricole Paris 2017, Challenge International Du Vin 2017, Concours de Bordeaux 2016 samt Concours de Mâcon 2016. även för sitt låga pris imponerande 91 poäng i Wine Enthusiast!

Vinet fick 15 poäng och ”mer än prisvärt” i Munskänken med tidigare årgång. Med årgång 2010 uppmärksammade förra året Tasted Journal med Andreas Larsson och Markus del Monego detta vin och gav det för sitt pris höga 90,5 poäng i en blindprovning av Bordeaux viner. Detta var samma poäng som många kända Bordeaux-hus fick.

Passar bra till de flesta rätter av kött. På vår senaste resa i Champagne var vinet mycket uppskattat på en lunch i Epernay där den avnjöts med stekt anka i rödvinssås.

Lämna en recension

*