Denna hemsida riktar sig till personer över 25 år och innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du måste därför ha fyllt 20 år för att gå vidare. Gå vidare
  • Vi vill förmedla och dela vår Passion för vin, mat och upplevelser i Europas finaste vinregioner.

  • Vi vill förmedla och dela vår Passion för vin, mat och upplevelser i Europas finaste vinregioner.

Onlineprovning med “Spaniens bästa röda viner”- 4 september 18.00- med Mikael Ekeblom från Vinupplevelser

Vi erbjuder en provning med väl utvalda röda viner från Spaniens bästa vinregioner. Vi och många med oss anser att Spanien är ett de länderna som producerar några av de mest prisvärda vinerna i världen.

Rioja bildTill den här provningen har vi valt ut några av de allra mest prisvärda guldkornen, det är helt enkelt några av våra egna största favoriter! Kvällens smakrika viner har samtliga fått prisvärda och höga betyg av den välrenommerade provningspanelen hos Munskänkarna och vunnit priser i internationella vintävlingar, eller fått höga poäng av kända vinkritiker, såsom Robert Parker.
Mikael Ekeblom från Vinupplevelser guidar er genom kvällens vinregioner, producenter och viner. Vi kommer även att ge tips i förväg på matförslag.

Provningsviner och priser:
DOCa Rioja Martinez Lacuesta Rioja Campeador Reserva 2011, 235 kr
DO Ribera del Duero Dominio de Cair Cair Cuvée 2018 , 185 kr
DOCa La Emperatriz Rioja Terruño 2015, 259 kr
DO Toro Dominio del Bendito El Primer Paso 2018, 209 kr
DOQ Priorat Celler Joan Simo Sentius 2016, 229 kr

Tilläggsvin:
DOQ Priorat Celler Joan Simo Les Eres 2014, 429 kr

Vinpaketet kostar 1 117 kronor utan tilläggsvinet. Med kvällens tilläggsvin kostar paketet 1 544 kr. Priserna inkluderar frakt!

vinmarker-prioratTillvägagångssätt av provningen
Mikael Ekeblom håller i provningen live online via en länk som deltagarna förses med ca en vecka innan provningen. Mikael är provningsledare och presenterar vinregionerna, gårdarna och dess viner. Ni har möjlighet att ställa frågor via en chat. Det tekniska som behövs är att ni behöver en fungerande Internet uppkoppling via dator, mobiltelefon eller tv. Ni behöver köpa in vinerna av Vinupplevelser och detta görs genom att ni sänder ett mail till info@vinupplevelser.se . Ni kan uppge att ni vill köpa ”Spanien-lådan 4/9”. Observera att vinerna endast finns hos Vinupplevelser och ej på Systembolaget. Vid beställning av vinerna behöver Vinupplevelser ert namn, adress, mail och mobilnummer. Därefter kommer vi att sända er en faktura på vinerna och leverans av vinerna sker med hemleverans med Best Transporter eller Bring. Senaste anmälningsdatum och beställning av vinerna till provningen är 22 augusti.
Alla deltagare får en möjlighet att testa att allt fungerar tekniskt  1-2 dagar innan provningen då Vinupplevelser inbjuder er att delta i en test online för dem som önskar. Detta ska inte ta mer än 5-10 minuter i anspråk. Som framgår av ovan så kostar en uppsättning av provningsvinerna 1 231 kr utan tilläggsvinet. Vi rekommenderar er att kanske dela dessa flaskor med vänner för att hålla nere kostnaderna per person. Vi vill också poängtera att man inte behöver konsumera dessa flaskor på en kväll. Oftast så vinner dessutom viner med högre kvalitet på att stå någon dag med kork i. Många viner går att spara i många dagar, ibland flera veckor. Man kan använda vakuum-korkar, eller vanliga korkar. Det bästa är att förvara vinet svalt för då sker oxidationen långsammare. Prova även att hälla över i mindre flaskor som fylls ända upp.

Ett annat tips är att hälla överblivna slattar i en burk och frysa. Fyll inte burken helt för då svämmar det över när det fryser. Denna slush kan man sedan skopa upp från och använda i matlagningen.
Vinupplevelser är också stand-by via mail eller telefon om ni har frågor kring provningen.

Vi kommer även att ge förslag på mat inför provningen.

Anmälningstid

Observera att er anmälan och beställning måste vara oss tillhanda senast 22 augusti.