Denna hemsida riktar sig till personer över 25 år och innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du måste därför ha fyllt 20 år för att gå vidare. Gå vidare
  • Vi vill förmedla och dela vår Passion för vin, mat och upplevelser i Europas finaste vinregioner.

  • Vi vill förmedla och dela vår Passion för vin, mat och upplevelser i Europas finaste vinregioner.

Onlineprovning med Carmelo Rodero från Ribera del Duero 17 juni 18.00-, live med María Rodero

 

Rodero_sistersCarmelo Rodero
På spanska högslätten, i Ribera del Duero, har Carmelo Rodero sin vingård Bodegas Rodero med ca 120 hektar. Carmelo sålde tidigare sina druvor till bl a Vega Sicilia innan han för 20 år sedan bestämde sig för att producera eget vin på flaska. Carmelos ägor ligger i Pedrosa på ca 6-700 meters höjd och på den norra sidan vilket enligt de flesta experter är de bästa markerna i Ribera del Duero. Carmelo och hans medarbetare (bl a fru och två vackra döttrar) producerar 7 olika viner varav vi importerar fem av dessa. Protagonisten bland druvor är Tempanillo och de flesta vinerna innehåller även vanligtvis 5-10% Cabernet Sauvignon. För att få elegans och syra ur Tempranillo druvan krävs kyligt klimat och för att få en högre sötma krävs värme. Denna kombination uppnås optimalt i Ribera del Duero med sina varma dagar och kyliga nätter. Då jordmånen är kalkrik lera ges även möjligheten att göra toppviner med bra balans mellan frukt och syra. Rodero har nyligen fått kanonrecensioner i landets ledande vinguide Guía Penin och även fått den fantastiska utmärkelsen “Spaniens bästa vin” av spanska jordbruksdepartementet. Carmelo är en innovativ man och har t ex patent på ett unikt system för roterande tankar som släpper in druvor genom gravitation.

Provningsviner och priser:
9 Meses 2018, 195 kr
Crianza 2017, 289 kr
Reserva 2014 449 kr

Totalt pris för vinpaketet är således 933 kr inklusive frakt!

Tilläggsvin: Pago de Valtarreña 2015, 629 kr
Vid beställning meddela oss om ni önskar tilläggsvinet eller inte.

Tillvägagångssätt av provningen
Producenten håller i provningen live online via en länk som deltagarna förses med ca en vecka innan provningen. Maria Rodero är provningsledare och presenterar vinregionen, gården och dess viner. Provningen sker på engelska och ni har möjlighet att ställa frågor via en chat. Det tekniska som behövs är att ni behöver en fungerande Internet uppkoppling via dator, mobiltelefon eller tv. Ni behöver köpa in vinerna av Vinupplevelser och detta görs genom att ni sänder ett mail till info@vinupplevelser.se . Ni kan uppge att ni vill köpa ”Rodero-lådan 17/6”. Observera att vinerna endast finns hos Vinupplevelser och ej på Systembolaget. Vid beställning av vinerna behöver Vinupplevelser ert namn, adress, mail och mobilnummer. Därefter kommer vi att sända er en faktura på vinerna och leverans av vinerna sker med hemleverans med Best Transporter eller Bring. Senaste anmälningsdatum och beställning av vinerna till provningen är 6 juni.
Alla deltagare får en möjlighet att testa att allt fungerar tekniskt ca 2 dagar innan provningen då Vinupplevelser inbjuder er att delta i en test online för dem som önskar. Detta ska inte ta mer än 5-10 minuter i anspråk. Som framgår av ovan så kostar en uppsättning av provningsvinerna 933 kr. Önskar ni tilläggsvinet så är priset 1 562 kr. Vi rekommenderar er att kanske dela dessa flaskor med vänner för att hålla nere kostnaderna per person. Vi vill också poängtera att man inte behöver konsumera dessa flaskor på en kväll. Oftast så vinner dessutom viner med högre kvalitet på att stå någon dag med kork i. Många viner går att spara i många dagar, ibland flera veckor. Man kan använda vakuum-korkar, eller vanliga korkar. Det bästa är att förvara vinet svalt för då sker oxidationen långsammare. Prova även att hälla över i mindre flaskor som fylls ända upp.

Ett annat tips är att hälla överblivna slattar i en burk och frysa. Fyll inte burken helt för då svämmar det över när det fryser. Denna slush kan man sedan skopa upp från och använda i matlagningen.
Vinupplevelser är också stand-by via mail eller telefon om ni har frågor kring provningen.

Vi kommer även att ge förslag på mat inför provningen.

Anmälningstid

Observera att vi har kort anmälningstid på provningen och denna måste vara oss tillhanda senast 6 juni.