Denna hemsida riktar sig till personer över 25 år och innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du måste därför ha fyllt 20 år för att gå vidare. Gå vidare
  • Vi vill förmedla och dela vår Passion för vin, mat och upplevelser i Europas finaste vinregioner.

  • Vi vill förmedla och dela vår Passion för vin, mat och upplevelser i Europas finaste vinregioner.

Onlineprovningar med nyheter i vårt sortiment 4:e och 11:e december kl 17.45

barbaresco-langhe_smallVi erbjuder en provning med väl utvalda nya viner i vårt sortiment! Den här gången har vi valt att dela upp provningen på två kvällar, 4:e och 11:e december

Mikael Ekeblom från Vinupplevelser guidar er genom kvällens vinregioner, producenter och viner. Vi kommer även att ge tips i förväg på matförslag.

Provningsviner och priser:

4:e december
Cà del Colle Prosecco Extra Dry DOC, 2019, 135 kr
Maurice Schoech AOC Muscat Alsace 2018, 199 kr
Dominio de Cair DO Ribera del Duero Selección La Aguilera 2015, 269 kr

11:e december
Xavier Alexandre Champagne Grande Réserve Brut Premier Cru, 399 kr
Doga delle Clavule IGT Toscana Vermentino, 135 kr
Domaine Guy & Yvan Dufouleur 2017 Savigny le Beaune Rouge, 349 kr

Totalt pris för vinpaketet inklusive frakt är 1 486 kronor!

Tillvägagångssätt av provningen
Mikael Ekeblom håller i provningen live online via en länk som deltagarna förses med ca en vecka innan provningen. Mikael är provningsledare och presenterar vinregionerna, gårdarna och dess viner. Ni har möjlighet att ställa frågor via en chat. Det tekniska som behövs är att ni behöver en fungerande Internet uppkoppling via dator, mobiltelefon eller tv. Ni behöver köpa in vinerna av Vinupplevelser och detta görs genom att ni sänder ett mail till info@vinupplevelser.se . Ni kan uppge att ni vill köpa ”Nyhetslådan online”. Observera att vinerna endast finns hos Vinupplevelser och ej på Systembolaget. Vid beställning av vinerna behöver Vinupplevelser ert namn, adress, mail och mobilnummer. Därefter kommer vi att sända er en faktura på vinerna och leverans av vinerna sker med hemleverans med Best Transporter eller Bring. Senaste anmälningsdatum och beställning av vinerna till provningen är 22 november.
Alla deltagare får en möjlighet att testa att allt fungerar tekniskt  1-2 dagar innan provningen då Vinupplevelser inbjuder er att delta i en test online för dem som önskar. Detta ska inte ta mer än 5-10 minuter i anspråk. Som framgår av ovan så kostar en uppsättning av provningsvinerna 1 486 kronor. Vi rekommenderar er att kanske dela dessa flaskor med vänner för att hålla nere kostnaderna per person. Vi vill också poängtera att man inte behöver konsumera dessa flaskor på en kväll. Oftast så vinner dessutom viner med högre kvalitet på att stå någon dag med kork i. Många viner går att spara i många dagar, ibland flera veckor. Man kan använda vakuum-korkar, eller vanliga korkar. Det bästa är att förvara vinet svalt för då sker oxidationen långsammare. Prova även att hälla över i mindre flaskor som fylls ända upp.

Ett annat tips är att hälla överblivna slattar i en burk och frysa. Fyll inte burken helt för då svämmar det över när det fryser. Denna slush kan man sedan skopa upp från och använda i matlagningen.
Vinupplevelser är också stand-by via mail eller telefon om ni har frågor kring provningen.

Vi kommer även att ge förslag på mat inför provningarna. Dessa tar ungefär 45 minuter till 1 timmer per kväll.

Anmälningstid

Observera att er anmälan och beställning måste vara oss tillhanda senast 22 november!