Denna hemsida riktar sig till personer över 25 år och innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du måste därför ha fyllt 20 år för att gå vidare. Gå vidare
 • Vi vill förmedla och dela vår Passion för vin, mat och upplevelser i Europas finaste vinregioner.

 • Vi vill förmedla och dela vår Passion för vin, mat och upplevelser i Europas finaste vinregioner.

Prioratresan

Vi vill visa er det äkta och genuina Priorat, ni kommer att prova områdets kultviner, äta på de bästa restaurangerna och uppleva vackra omgivningar. Ni får se och känna på den unika terroir som är karakteristisk för området, s k llicorella och se vingårdar med 100-åriga gamla vinstockar. Vi besöker våra egna producenter Celler Joan Simo och Celler Castellet. Hos vår egen tredje producent Clos Galena serveras vi en lunch lagad av en Michelinkrog. Vi besöker även “Big five” producenten Clos Mogador samt “örnnästet” Ferrer Bobet. Vi provar områdets egen olivolja i mysiga byn Siurana och gör ett besök i den lilla 1100-tals byn Porrera. 

Detta är några av de upplevelser som väntar er under vårens resa som guidas av oss på Vinupplevelser. Vi har även en lokal guide med oss under hela resan!

Vårt klassiska reseinslag ”La Gran Final” hålls i hotellets vinkällare med 10 högklassiga viner efter en lång och härlig middag.

Vi gör ett stopp i Penedes där vi besöker vår egen lilla Cava-producent, Castell Sant`Antoni. Här bjuder ägaren Pere Canals på en tapas-lunch som kombineras med husets ädla bubblor.

Som vinimportör kan vi även erbjuda en unik service med att leverera hem de viner ni önskar och med en rabatt på mellan 20-35%.

Vårt reseprogram är sk rekommenderad resa, av Munskänkarnas tidning.

Vi garanterar en upplevelse utöver det vanliga. Koppla av, njut och smaka på det stolta Katalonien.

Benvinguts a Catalonia!

Dag 1 – Benvinguts a Penedes y Priorat 

3-Priorat_vineyardVi anländer till Barcelonas flygplats och möter vår lokala guide.  På bussen förses vi med lokala kartor och blir introducerade oss till området som bl a ansökt om att bli ett världsarv hos Unesco. Vår guide Ania är onekligen rätt person att berätta om det stolta Katalonien med sitt eget språk och där majoriteten av befolkningen önskar sin egen stat med självstyre och självständighet.

3-Pere-CavaBussen tar oss till byn Sant Sadurni d’Anoia, Cavans ”Mecka”. Här möter den trevliga ägaren till Castell Sant Antoni, Pere Canals, upp oss utanför porten till hans vinkällare. Castell Sant`Antoni producerar ca 60 000 flaskor Cava per år och tillhör den absoluta toppen i Spanien. Vi får en visit i källaren innan vi sätter oss till bords och provar hans prisbelönta bubblor till en passande lokal tapaslunch förberedd med kärlek av Peres dona Angela…

Vi tar oss ner till Priorat och Marta på Hotel Hostal Sports mitt i Priorats huvudstad Falset för incheckning. Nu ges tid till en siesta eller en tur i staden. Falset är en mindre stad med ca 3 000 invånare och dess centrum erbjuder en mysig promenad och trevliga caféer. Kanske en tur till vinmuseumet Castell del Vi kan locka?

På kvällen har vi gångavstånd till Restaurant Aspic som anses vara byns bästa restaurang. Ikväll är det Gerard Batllevell som är i centrum när han presenterar sina viner under middagen.  Vi provar fyra viner som fått trevliga recensioner i vinvärlden, bl a i tidningen Munskänken. Ett av dessa vann under november 2015 en blindprovning av Decanter med hela 100 olika Priorat-viner. Kvällens sista vin produceras i 588 flaskor per år och är husets toppvin, Les Eres Especial.

Dag 2 – Örnnästet, vackra Siurana och fri kväll

Producenten Ferrer Bobet är vårt första stopp den här dagen. Vi ankommer till en imponerande futuristisk byggnad belägen på en kulle med en vacker utsikt. Vi kallar platsen för örnnästet. Ägarna är Sergi Ferrer-Salat samt Raül Bobet som tidigare varit teknisk chef på Miguel Torres och producenten anses av många vara en av de mest intressanta i Priorat. Vi provar husets populära viner….

3-SiuranaEfter en bra start på dagen tar vi oss till den ytterst vackra byn Siurana där vi strövar runt i byn som var den sista moriska fästningen i Katalonien. Siurana ligger högst upp på en kulle med en hänförande utsikt. Siurana har en egen appellation för olivolja, PDO Siurana, och vi har fått tillstånd från byns borgmästare att hålla en provning på ett stenbord i centrum av byn. Vi förkovrar oss i olivoljans värld med en olivoljeprovning och lär oss om den lokala ”juvelen” Arbequina i denna mysiga inramning. Lunchen avnjuts på Els Tallers som vi anser vara en riktig pärla som är en mycket modern restaurang, främst känd för sina avsmakningsmenyer. Här regerar ägarna Pau and Anäis som sköter det mesta. De möttes i Barcelona när de arbetade tillsammans på den tvåstjärniga Michelin-krogen Can Fabes. Som brukligt för Vinupplevelsers resekoncept bär vi med oss egna viner in på restaurangen som provas till den fantastiska maten.

Efter denna tretimmarslunch tar vi oss tillbaka till vårt hotell i Falset och nu väntar en “fri kväll”. Vi ger er tips på restauranger och barer som rekommenderas. Vi tipsar även om var olivoljan kan köpas som vi tidigare under dagen provat.

Dag 3 – Clos Mogador, mysiga Porrera och Gran Finale

3-Scaladei

Dagens första stopp blir hos en av områdets “big five” och den person som kanske betytt mest för Priorat, nämligen René Barbier och Clos Mogador. René var initiativtagare till att “big five” kom till Priorat 1979 och drygt 10 år senare satte Priorat på världens vinkarta. Clos Mogador har fått sitt namn efter novellen ”Les Gens de Mogador” som en av Renés släktingar skrivit. Clos Mogador dörrar är oerhört svåröppnade för grupper och vi får en trevlig provning på berömda viner.

3-PorreraDärpå ger vi oss ner till byn Porrera som är från 1100-talet och belägen i en dal omgiven av vinmarker i branta sluttningar, s k costers. Här bor knappt 500 invånare och 13 vinproducenter har sina “cellers” i byn. Vi släpps av på Plaça de Catalunya vilket ligger nära restaurangen där vi kommer att äta lunch och som man endast når till fots. Porrera består nämligen av mysiga och smala smågator som byggts innan det fanns bilar och bussar. Vi sätter oss till bords på Restaurant La Cooperativa. Detta lokala vattenhål är beläget mitt i Porrera och drivs av Mia och Litus. Mias matkonster är frukten av inspiration från sin mormors kokbok men hon har även bott och arbetat i både Barcelona och London, där hon inhämtat kunskap från det internationella och exotiska köket. Bröderna Jordi och Xavi Castellet tillbringar lunchen med oss och beskriver sina fantastiska viner på aningen knagglig engelska. De har en blygsam produktion om 13 000 flaskor per år fördelat på 3 olika viner som  bl a har fått mycket bra betyg i Munskänken. Ett av vinerna, Ferral, har även fått en guldmedalj i Decanter och husets toppvin Empit Selecció, som vi givetvis avnjuter, görs det endast 1 200 flaskor av per år. Bussen tar oss tillbaka till vårt hotell för en siesta inför vår spännande kväll.

3-FinaleVår La Gran Final håller vi på hotellet i deras imponerande källarvalv där vi avnjuter en lång och härlig middag som lyfts fram av ett av våra finaste matviner.

Middagen fortsätter med vårt klassiska reseinslag, den stora blindprovningen av 10 viner. Alla viner har provats tidigare under resan och de ackompanjeras av en rad passande ostar. Upplevelsen förstärks säkerligen av de nya kunskaper som ni samlat på er under resan och tillsammans skall vi på ett lättsamt sätt hitta vinet som erhåller titeln ”El Gran Vencedor” (den stora vinnaren)!

Dag 4 – Besök och vinmakarlunch hos Clos Galena – adéu-siau

Vi checkar ut och beger oss till vår producent Clos Galena. Vi tar på oss solglasögonen och beger oss ut i Priorats berömda och unika vinmarker. Nu tas vi om hand av Enric Toral  som berättar om sin produktion samt om den unika terroir som gjort Priorat till ett kultvin.

3-LlicorellaVi får se gamla vinstockar som ihop med llicorella, Priorats berömda skiffer med hög halt av järn, vilket förklarar det extremt låga skördeutaget. Dessa faktorer är grunden till den komplexitet, mineralitet och fyllighet som kännetecknar en riktig Priorat. Clos Galena är en ekologisk producent och gården startades av Miguel Perez Cerrada som varit enolog och professor på ett universitet. Hans vision är att framställa väldigt självständiga viner och har gjort Clos Galena till sitt livsverk där han i harmoni med naturen framställer starkt präglade viner.

Vi intar en typisk katalansk lunch tillagad av en Michelin-krog och provar husets viner därtill. Vinerna har fått mycket höga betyg i bl a Decanter, Robert Parker och tidningen Munskänken.  Mätta och belåtna lämnar vi sedan vårt vackra Priorat för nu är det sedan dags att bege oss till flygplatsen där vi säger adéu-siau – farväl!

Reseinformation 2017

Resedatum för 2018 kommer!

från Köpenhamn eller Arlanda

3-Penedes

I resans pris ingår:

    • Flyg med Lufthansa från Kastrup eller Arlanda till Barcelona t/r.
    • Transfer och transporter med moderna luftkonditionerade bussar under hela resan.
    • Tre övernattningar med del i dubbelrum* på hotell i Priorat.
    • Sju olika vinprovningar.
    • Olivoljeprovning
    • La Gran Final, Middag med blindprovning av 10 olika viner från området
    • Helpension med dryck enligt program ingår, förutom en middag
    • Skandinaviska guider under hela resan och lokal engelskspråkig guide.

12 990 kr från Köpenhamn eller från Arlanda

Tillval
Möjlighet att boka extradagar före eller efter schemalagd resa. Här kan vi hjälpa till med de flesta önskemål, t ex golf, fotboll eller opera. Fråga oss gärna efter en prisuppgift!

Vinupplevelser Sverige AB
Vi är tre personer som tillsammans garanterar en professionellt arrangerad resa. Mikael Lyng från Danmark har skrivit två böcker om Amarone och har arbetat som importör under många år. Han är känd som Mr Amarone i Danmark. Jonas Jagusch har under många år arbetat inom resebranschen och har nyligen, som kursetta, fullgjort WSET-advanced, som är en sommelierutbildning. Mikael Ekeblom är en entreprenör och som troligtvis har haft den bredaste existerande samlingen av vinet Amarone. Mikael talar flytande italienska och dessa samlade erfarenheter har bidragit till ett unikt och brett kontaktnät. Minst två av oss från Vinupplevelser följer med på denna exklusiva resa för att ge er bästa möjliga service. Vi letar kontinuerligt efter de bästa vinerna som Italien och även andra områden har att erbjuda. Allt för att förgylla våra reseprogram och för att kunna erbjuda våra kunder unika viner till förmånliga priser.

Övrig information:
Ni har möjlighet att köpa viner på de restauranger och producenter vi besöker till priser som ligger cirka 20–30 procent lägre än i Sverige.
*Tillägg för enkelrum är 1 400 kronor.

Kontakta oss gärna för bokning och frågor på 0766-344 090 eller maila oss på info@vinupplevelser.se

Vi reserverar oss för eventuella ändringar i reseprogrammet.

Bokningsinformation
Detta är en bokningsförfrågan. Efter mottagen förfrågan återkommer vi inom kort med bekräftelse på er reservation. Meddela oss även vilken resa ni önskar anmäla er till.

Vi skickar i samband med detta våra resevillkor, en faktura på anmälningsavgiften över 2 500 kr per person och en bekräftelse på det restbelopp som återstår att betala senast 45 dagar innan avresa.

Vid bokning av enkelrum tillkommer ett fast tillägg per natt (enligt reseprogram).

Vänligen fyll i för-och efternamn så som de står i ert pass.

 

Resenär 1

Fler än en resenär

Vald resa

Resenär 2

Avresa