Denna hemsida riktar sig till personer över 25 år och innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du måste därför ha fyllt 20 år för att gå vidare. Gå vidare
 • Vi vill förmedla och dela vår Passion för vin, mat och upplevelser i Europas finaste vinregioner.

 • Vi vill förmedla och dela vår Passion för vin, mat och upplevelser i Europas finaste vinregioner.

Prioratresan

Vi vill visa er det äkta och genuina Priorat, ni kommer att prova områdets kultviner, äta på några av områdets bästa restauranger och uppleva vackra omgivningar. Ni får se och känna på den unika terroir som är karakteristisk för området, s k llicorella och se vingårdar med 100-åriga gamla vinstockar. Vi besöker våra egna producenter Celler Joan Simo och Celler Castellet.

Vi provar områdets egna högkvalitativa olivolja i mysiga byn Siurana och gör ett besök i den lilla 1100-tals byn Porrera. 

Vi har gott om nyheter i 2018 års program, en vinmakarlunch med ekologiska producenten Clos Galena på Amics i Gratallops (som bl a producerar Priorat-vinet som serverades till huvudrätten på Nobel-middagen 2017), ett besök hos nya högintressanta Merum Priorati, pionjären Mas Martinet samt Mas Doix i Poboleda!

Detta är några av de upplevelser som väntar er under vårens resa som guidas av oss på Vinupplevelser. Vi har även en lokal guide med oss under hela resan!

Vårt klassiska reseinslag ”La Gran Final” hålls i hotellets vinkällare med 10 högklassiga viner efter en lång och härlig middag.

Vi gör ett stopp i Penedes där vi besöker världens största producent av mousserande viner, Freixenet. Vi besöker därpå vår egen lilla Cava-producent, Castell Sant`Antoni. Här bjuder ägaren Pere Canals på en tapas-lunch som kombineras med husets ädla bubblor.

Som vinimportör kan vi även erbjuda en unik service med att leverera hem de viner ni önskar och med en rabatt på mellan 20-35%.

Våra reseprogram är s k “rekommenderad resa” av tidningen Munskänken.

Som vinimportör kan vi erbjuda en unik service med att leverera hem majoriteten av de viner vi provar under resan med en rabatt på mellan 20-30%.

Vår roll som både vinimportör och researrangör gör att vi har en mer personlig relation med producenterna vilket genererar unika upplevelser för våra gäster. Detta ger våra resor en extra touch och våra åtskilliga lokala kontakter hjälper oss att hitta områdenas verkliga smultronställen. En unik detalj med Vinupplevelser är att vi bokstavligen bär med oss egna viner in på de flesta av restaurangerna vilket avsevärt förhöjer resornas kvalitet. Oftast deltar även vinmakaren och presenterar sina viner under dessa måltider. Varje maträtt och vin har i förväg noggrant valts ut av oss tillsammans med producenten med avsikten att förhöja upplevelsen ytterligare. De flesta vinprovningar sker ihop med mat för att visa vinets bästa egenskaper.

Vi garanterar en upplevelse utöver det vanliga. Koppla av, njut och smaka på det stolta Katalonien.

Benvinguts a Catalonia!

Dag 1 – Benvinguts a Priorat, mysiga Porrera och Decanter-vinnaren 

3-Priorat_vineyardVi anländer till Barcelonas flygplats och möter vår lokala guide Ania. På bussen förses vi med lokala kartor och blir introducerade till området som bl a ansökt om att bli ett världsarv hos Unesco. Vår guide Ania är onekligen rätt person att berätta om det stolta Katalonien med sitt eget språk och där majoriteten av befolkningen önskar sin egen stat med självstyre och självständighet.

3-PorreraFörsta stopp i Priorat blir byn Porrera som är från 1100-talet och belägen i en dal omgiven av vinmarker i branta sluttningar, s k costers. Här bor knappt 500 invånare och 15 vinproducenter har sina “cellers” i byn. Vi släpps av på Plaça de Catalunya vilket ligger nära restaurangen där vi kommer att äta lunch och som man endast når till fots. Porrera består nämligen av mysiga och smala smågator som byggts innan det fanns bilar och bussar. Vi sätter oss till bords på Restaurant La Cooperativa. Detta lokala vattenhål är beläget mitt i Porrera och drivs av Mia och Litus. Mias matkonster är frukten av inspiration från sin mormors kokbok men hon har även bott och arbetat i både Barcelona och London. Där har hon inhämtat kunskap från det internationella och exotiska köket. Bröderna Jordi och Xavi Castellet tillbringar lunchen med oss och beskriver sina fantastiska viner på aningen knagglig engelska. De har en blygsam produktion om   15 000 flaskor per år fördelat på 3 olika viner som  bl a har fått mycket bra betyg i Munskänken. Ett av vinerna, Ferral, har även fått en guldmedalj i Decanter och husets toppvin Empit Selecció, som vi givetvis avnjuter, görs det endast 2 000 flaskor av per år.

Efter en lång och mättande lunch tar vi på oss solglasögonen och beger oss ut i Priorats berömda och unika vinmarker. Nu tas vi om hand av Jordi Castellet, Ania samt en annan producent, nämligen Gerard som driver Castellet Joan Simo. Tillsammans berättar de och visar oss den unika terroir som gjort Priorat till ett kultvin. Vi får se de 100-åriga gamla vinstockarna som ihop med llicorella, Priorats berömda skiffer med hög halt av järn, förklarar det extremt låga skördeutaget. Dessa faktorer är grunden till den komplexitet, mineralitet och fyllighet som kännetecknar en riktig Priorat.

Vi tar oss ner till Priorat och Marta på Hotel Hostal Sports mitt i Priorats huvudstad Falset för incheckning. Nu ges tid till en siesta eller en tur i staden. Falset är en mindre stad med ca 3 000 invånare och dess centrum erbjuder en mysig promenad och trevliga caféer. Kanske en tur till vinmuseumet Castell del Vi kan locka?

På kvällen har vi gångavstånd till Restaurant Aspic som anses vara byns bästa restaurang. Ikväll är det sympatiska Gerard Batllevell som är i centrum när han presenterar sina viner under middagen.  Vi provar fyra viner som fått trevliga recensioner i vinvärlden, bl a i tidningen Munskänken. Ett av dessa vann under november 2015 en blindprovning av Decanter med hela 100 olika Priorat-viner. Kvällens sista vin produceras i 588 flaskor per år och är husets toppvin, Les Eres Especial.

Dag 2 – Merum Priorati, Nobel-vinet hos Amics med Clos Galena, “Big five” och fri kväll

Hotellet erbjuder en trevlig frukost. Första stopp blir hos den nya och högintressanta producenten Merum Priorati. Själva byggnaden är nybyggd och utrustad med “state of- the -art tehnology”, designad för att på bästa sätt värna om miljön. Förutom en hänförande byggnad väntar ett besök med mycket eleganta viner och välstrukturerade tanniner.

3-AmicsDet är nu lunchdags och en nyhet i vårt program väntar. Amics (vänner på katalanska) ligger på en höjd utanför Gratallops. Här väntar en spektakulär utsikt över bergskedjan Montsant. Kocken och ägaren Marc tillagar välsmakande och kreativa rätter. Vår producent, Clos Galena, är med oss under lunchen och presenterar sina viner till maten. Glos Galena startades av Miguel Perez Cerrada som varit enolog och professor på ett universitet. Tyvärr avled Miguel för ett par år sedan och hans fru driver vidare projektet med bl a sin kusin Enric Toral. Miguels vision var att framställa väldigt självständiga viner vilket sannerligen de lyckats med. Clos Galena producerar starkt präglade viner som hyllats av både internationella vinpressen och tidningen Munskänken. Bl a avnjuter vi vinet Formiga de Vellut (den sammetslena myran), som serverades till huvudrätten under Nobel-middagen 2017.

3-Clos-MartinetKort härifrån väntar Clos Martinet som tillhör de så kallade “Big five”, som släppte sin första årgång 1989. På den tiden var regionen inte alls lika populär som den är idag och detta vin rankas till pionjärerna och bidrog till den status regionen har nu. Ägarinnan Sara Pérez strävar efter att hennes viner ska spegla platsen de kommer ifrån. Frukten är imponerande och det beror på de gamla rankorna som på naturlig väg ger Clos Martinet dess massiva fruktighet.

Sedan tar vi oss tillbaka till vårt hotell i Falset och nu väntar en “fri kväll”. Vi ger er tips på restauranger och barer som rekommenderas.

Dag 3 – Mas Doix, vackra Siurana och Grande Finale

3-Scaladei

Dagens första stopp blir hos producenten Mas Doix i byn Poboleda. Vin har man odlat sedan 1850-talet och sedan 1998 med egna etiketter.
Vi börjar med en tur i vinmarkerna får en rundvandring, där Blanca från Mas Doix berättar om förutsättningarna att odla vin. Det är en bedårande utsikt. Därpå provar vi fyra av husets trevliga viner, varav toppvinet kostar 999 kronor i Beställningssortimentet!

3-SiuranaEfter en bra start på dagen tar vi oss till den ytterst vackra byn Siurana där vi strövar runt i byn som var den sista moriska fästningen i Katalonien. Siurana ligger högst upp på en kulle med en hänförande utsikt. Siurana har en egen appellation för olivolja, PDO Siurana, och vi har fått tillstånd från byns borgmästare att hålla en provning på ett stenbord i centrum av byn. Vi förkovrar oss i olivoljans värld med en olivoljeprovning och lär oss om den lokala ”juvelen” Arbequina i denna mysiga inramning. Lunchen avnjuts på Els Tallers som vi anser vara en riktig pärla som är en mycket modern restaurang, främst känd för sina avsmakningsmenyer. Här regerar ägarna Pau and Anäis som sköter det mesta. De möttes i Barcelona när de arbetade tillsammans på den tvåstjärniga Michelin-krogen Can Fabes. Som brukligt för Vinupplevelsers resekoncept bär vi med oss egna viner in på restaurangen som provas till den fantastiska maten.

Bussen tar oss tillbaka till vårt hotell för en siesta inför vår spännande kväll.

3-FinaleVår La Gran Final håller vi på hotellet i deras imponerande källarvalv där vi avnjuter en lång och härlig middag som lyfts fram av ett av våra finaste matviner.

Middagen fortsätter med vårt klassiska reseinslag, den stora blindprovningen av 10 viner. Alla viner har provats tidigare under resan och de ackompanjeras av en rad passande ostar. Upplevelsen förstärks säkerligen av de nya kunskaper som ni samlat på er under resan och tillsammans skall vi på ett lättsamt sätt hitta vinet som erhåller titeln ”El Gran Vencedor” (den stora vinnaren)!

Dag 4 – Cavadag med David och Goliat – adéu-siau

3-FreixenetVi checkar ut, lämnar vårt vackra Priorat och tar bussen till byn Sant Sadurni d’Anoia, Cavans ”Mecka”. Dagens första besök blir hos världens största producent av mousserande viner, nämligen Freixenet. Här får vi en imponerande visit som bl a inkluderar en tågresa i källarna innan vi provar husets bubblor med lite tapas.

3-Pere-CavaVi tar en kortare promenad även byns centralt belägda bro och kontrasten är stor mot Freixenet när vi nu möter den trevliga ägaren till Castell Sant Antoni, Pere Canals, som stolt visar sin lilla välskötta celler. Castell Sant`Antoni producerar ca 60 000 flaskor Cava per år och tillhör den absoluta toppen i Spanien. Vi får en visit i källaren innan vi sätter oss till bords och provar hans prisbelönta bubblor till en
passande lokal tapaslunch förberedd med kärlek av Peres dona Angela…

Mätta och belåtna är det sedan dags att bege oss till flygplatsen där vi säger adéu-siau – farväl!
Mätta och belåtna lämnar vi sedan Katalonien för nu är det sedan dags att bege oss till flygplatsen där vi säger adéu-siau – farväl!

Reseinformation

17-20 oktober 2019

från Köpenhamn eller Arlanda

3-Penedes

I resans pris ingår:

    • Flyg med Lufthansa från Kastrup eller Arlanda till Barcelona t/r.
    • Transfer och transporter med moderna luftkonditionerade bussar under hela resan.
    • Tre övernattningar med del i dubbelrum* på hotell i Priorat.
    • Sju olika vinprovningar.
    • Olivoljeprovning
    • La Grande Finale, Middag med blindprovning av tio olika viner från området
    • Helpension med dryck enligt program ingår, förutom en middag
    • Skandinaviska guider under hela resan och lokal engelskspråkig guide.

14 690 kr från Köpenhamn eller Arlanda

Tillval
Möjlighet att boka extradagar före eller efter schemalagd resa. Här kan vi hjälpa till med de flesta önskemål, t ex golf, fotboll eller opera. Fråga oss gärna efter en prisuppgift!

Vinupplevelser Sverige AB
Vi är tre personer som tillsammans garanterar en professionellt arrangerad resa. Mikael Lyng från Danmark har skrivit två böcker om Amarone och har arbetat som importör under många år. Han är känd som Mr Amarone i Danmark. Jonas Jagusch har under många år arbetat inom resebranschen och har, som kursetta, fullgjort WSET-advanced, som är en sommelierutbildning. Mikael Ekeblom är en entreprenör och som troligtvis har haft den bredaste existerande samlingen av vinet Amarone. Mikael talar flytande italienska och dessa samlade erfarenheter har bidragit till ett unikt och brett kontaktnät. Minst två av oss från Vinupplevelser följer med på denna exklusiva resa för att ge er bästa möjliga service. Vi letar kontinuerligt efter de bästa vinerna som Italien och även andra områden har att erbjuda. Allt för att förgylla våra reseprogram och för att kunna erbjuda våra kunder unika viner till förmånliga priser.

Vår roll som både vinimportör och researrangör gör att vi har en mer personlig relation med producenterna, vilket skapar unika upplevelser för våra gäster. De flesta vinprovningar under resorna sker ihop med mat för att visa vinets bästa egenskaper. Våra resor är nästan uteslutande ”All-Inclusive”. Våra lokala guider är oftast handplockade representanter från vinproducenter, dvs inga reguljära turistguider. Som vinimportör kan vi även erbjuda en unik service med att leverera hem de viner ni önskar och med en rabatt på mellan 20-30%. Ytterligare en unik detalj är att vi tar med egna viner och producenterna in på de flesta av resornas restauranger! Våra resor riktar sig inte bara till ”erfarna vinprovare” utan till livsnjutare i ren allmänhet. Man behöver inte ha några kunskaper om vin för att njuta i fulla drag av våra resor. Vi anser oss kunna ta hand om alla på ett trivsamt sätt. Under 2019 arrangeras drygt 30 resor för ca 700 svenskar. Vårt lilla hobby-projekt är redan idag en av de absolut största arrangörerna av vinresor i Sverige!

Vinimport – Viner med hög kvalitet och prisvärdhet!
Vinupplevelser har ett helägt dotterbolag i Danmark som bedriver vinimport och som har tillstånd att sälja viner direkt till privatpersoner utanför Systembolaget. Bolagets fokus är att finna små högkvalitativa producenter med hög prisvärdhet i Europas finaste vinregioner. Dessa områden är också var Vinupplevelser organiserar sina vinresor.

Kontakta oss gärna för bokning och frågor på 0766-344 090 eller maila oss på info@vinupplevelser.se

Övrig information:
Ni har möjlighet att köpa viner på de restauranger och producenter vi besöker till priser som ligger cirka 20–30 procent lägre än i Sverige.
*Tillägg för enkelrum är 1 400 kronor.

Kontakta oss gärna för bokning och frågor på 0766-344 090 eller maila oss på info@vinupplevelser.se

Vi reserverar oss för eventuella ändringar i reseprogrammet.

Bokningsinformation
Detta är en bokningsförfrågan. Efter mottagen förfrågan återkommer vi inom kort med bekräftelse på er reservation. Meddela oss även vilken resa ni önskar anmäla er till.

Vi skickar i samband med detta våra resevillkor, en faktura på anmälningsavgiften över 2 500 kr per person och en bekräftelse på det restbelopp som återstår att betala senast 45 dagar innan avresa.

Vid bokning av enkelrum tillkommer ett fast tillägg per natt (enligt reseprogram).

Vänligen fyll i för-och efternamn så som de står i ert pass.

 

Resenär 1

Fler än en resenär

Vald resa

Resenär 2

Avresa