Denna hemsida riktar sig till personer över 25 år och innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du måste därför ha fyllt 20 år för att gå vidare. Gå vidare
 • Vi vill förmedla och dela vår Passion för vin, mat och upplevelser i Europas finaste vinregioner.

 • Vi vill förmedla och dela vår Passion för vin, mat och upplevelser i Europas finaste vinregioner.

Piemonteresan

Vi vill visa er det underbart vackra Piemonte!

Områdets bästa och mest genuina restauranger med bl a tre “Michelin-restauranger” i programmet, de vackra vyerna, tryffeljakt och vinprovningar. Flera vingårdsbesök hos s k ”stjärnproducenter” och boende på charmigt hotell mitt i Langhes hjärta samt shopping, kultur och tryffelprovning i mysiga Alba.

Att Lonely Planet valt Piemonte som “bästa resmål 2019″ talar en del om att regionen har en del att erbjuda. 2014 infördes vinmarkerna och landskapen Langhe-Roero och Monferrato upp på Unesco världsarvslista. Det är ett prestigefyllt erkännande och första gången en vinregion i Italien förs upp på listan. Barbaresco är “årets vinort” i Munskänken och vi besöker givetvis det bedårande vackra området och provar några av områdets bästa viner!

Piemonte stoltserar med flest så kallade DOCG-viner (högsta vinklassificeringen) i Italien. 

Vi besöker den genuina ostmagikern Silvio Pistone, som tillverkar delikata fårostar av mjölk från sina trettio får och bakar bröd av finaste durumvete. 

Vi håller vår tryffeljakt i Montàs skog med tryffeljägare och hund. Vi njuter av en middag i centrala Unesco-byn Neive på Ristorante Donna Selvatica, en ny pärla som många lokalbor inte känner till ännu! Vår producent Adriano presenterar sina viner under middagen.

Detta är några av de höjdpunkter som väntar er under våren som guidas av Vinupplevelser och som ges en ”tocco locale” (lokal touch) av vår charmiga och vinkunniga lokala guide, Samantha. Vårt reseprogram är även s k ”Rekommenderad resa” av tidningen Munskänken.

Vi har letat upp några av områdets bästa restauranger, ett unikt boende och därtill små, passionerade vinproducenter. Hos vår producent Damilano (mycket uppskriven i tex Munskänken) väntar en oförglömlig och unik tillställning när vi får en lunch tillagad av Massimo Camia som innehar 1 stjärna i Michelin. Till denna serveras tio olika viner varav fem olika Barolo.

Vi besöker vår producent Montaribaldi där vi provar sju olika viner, alla med hög prisvärdhet i tidningen Munskänken. De andra stjärnproducenter vars viner vi provar är Fiorenzo Nada och bubbel hos den anrika Spumante-producenten Contratto som historiskt försett Vatikanen och det brittiska imperiet med ett av Italiens bästa mousserande vin.

Vårt klassiska reseinslag ”il Gran Finale” håller vi i hotellets vinkällare med 10 högklassiga Barolo- och Barbarescoviner efter en lång och härlig middag.

Som vinimportör kan vi även erbjuda en unik service med att leverera hem de viner ni önskar och med en rabatt på mellan 20-35%.

Resans pris inkluderar allt förutom en lunch i Alba!

Vår roll som både vinimportör och researrangör gör att vi har en mer personlig relation med producenterna. Detta ger våra resor en extra touch och hjälper oss att hitta områdenas verkliga smultronställen. En unik detalj med Vinupplevelser är att vi bokstavligen bär med oss egna viner in på samtliga restauranger vilket avsevärt förhöjer resornas kvalitet. De flesta vinprovningar sker ihop med mat för att visa vinets bästa egenskaper.

Med ett nytt unikt program med smultronställen är vi entusiastiska över att vi kan visa våra gäster det genuina och underbara Piemonte. 

Välkommen till Vinupplevelsers Piemonte! 

Dag 1 – Välkomstlunch på Michelinkrog  och vårt underbara boende!

3-Due-BuoiPå förmiddagen anländer vi till Milanos flygplats och hoppar in i vår moderna luftkonditionerade buss. Vi sätter kompassen mot Piemonte nu börjar vår resa som vi anser vara lika mycket en matresa som en vinresa. Piemonte är känt världen över för högsta klass vad gäller kvalitet på mat. Vi har valt ut varenda restaurang med största omsorg.

Vi intar vår välkomstlunch i centrala Alesandria på I Due Buoi, och i deras Bistro. Denna restaurang innehar 1 stjärna i Guide Michelin. Den 35-årige kocken heter Jumpei Kuroda. Hans filosofi i köket påverkats mycket av mötet med Michel Bras i Laguiole i Frankrike hans gastronomiska värderingar. Jumpei strävar efter att utveckla innovativa rätter baserat på traditionella piemontesiska rätter. Hans kök arbetar kreativt, raffinerat med nyanser som gör varje maträtt till ny upplevelse.

Vi har som brukligt tagit med våra egna viner till restaurangen. Vid denna vår första gemensamma lunch introducerar vi er till vår lokala guide, Samantha, som kommer vara med oss under hela resan. Hon är uppvuxen i Monforte d`Alba i Barolo-området. Förutom en charmig personlighet besitter hon gedigen kunskap om t ex Piemontes viner, gastronomi, historia, kultur och regionens övriga produkter.

3-San-GiorgioVid ankomst till vårt hotell, Locanda San Giorgio, lär ni imponeras av hotellets hänförande inramning mitt i Piemontes vinmarker med en fantastisk utsikt. Hotellet har rymliga, eleganta och klassiska rum samt en nybyggd och inbjudande utomhuspool. Hotellet är dessutom relativt nyrenoverat och en pärla som inte många känner till. Nu finns det tid för en siesta eller ett dopp i poolen där ni kan njuta vidare av en ”vista panoramica” och kanske en kall Birra Moretti?

Vi möts upp på kvällen för att inta en måltid på hotellets egen restaurang som är rekommenderad av Guide Michelin. Här möter vi den sympatiska Danilo Nada som tillsammans med sin pappa driver gården Fiorenzo Nada med en blygsam produktion på 40 000 flaskor årligen. Nada är en s k stjärnproducent i Gambero Rosso med framförallt två olika Barbaresco med namnen Rombone och Manzola. En av Vinupplevelsers favoriter är vinet Seifile som görs av druvorna Barbera och Nebbiolo.

Denna första kväll är det skönt och praktiskt att äta middag på hotellets resturang och avsluta i sin egen takt.

Dag 2 – Intro, buffetlunch från Michelinkrog med tio viner hos Damilano, tryffeljakt och “vilda kvinnan” med Adriano!

Efter en frukost med härlig utsikt kommer vår lokala guide Samantha för att ge oss en Piemontelektion och vi förses med både kartor och något kallt och gott att smaka på. Vi besöker vår producent Montaribaldi vars gård är ytterst vackert belägen. Vi provar sju viner varav samtliga fått mycket bra betyg och hög prisvärdhet i tidningen Munskänken. Bröderna Taliano driver vingården som gör både Barolo och Barbaresco.

3-DamilanolunchNästa stopp blir ett besök med lunch hos Damilano där Guide Michelin stjärnkocken, Massimo Camia, bjuder till bords med en imponerande ”finger food-buffé”. En oförglömlig lunch och provning med tio olika viner, varav sex olika Barolo där fyra är vingårdsbetecknade. Denna lunch och provning erbjuds endast Vinupplevelsers gäster av Damilano. Damilano är utan tvekan en av de hetaste producenterna i hela Piemonte. Deras mest kända Barolo, Cannubi, blev vald till hela Piemontes bästa röda vin av välrenommerade Decanter. Samtliga viner har fått höga betyg med hög prisvärdhet i tidningen Munskänken.

3-truffledogVi hinner med en liten utflykt och bensträckare till den berömda vinmarken Cannubi innan vi tar bussen till skogen i Montà för tryffeljakt med tryffeljägaren Mario Aprile och hans tryffelhund.  Mario och hans familj har lång erfarenhet och tradition av tryffel. Hans pappa var Ordförande i motsvarande tryffelkonsortiet i Alba och själv driver han med sin fru en populär tryffelbutik i Alba. Väl ute i skogen kommer Mario att berätta och visa hur man letar tryffel med hundar och hur man tränar dem. Han kommer säkert inte att berätta alla sina hemligheter för oss men vi kommer verkligen att få vara med och se hur det går till att leta efter den åtråvärda tryffeln!

3-SelvaticaPå kvällen åker vi till den mysiga byn Neive som ligger på Unescos världsarvslista. Vi kliver in på relativt nyöppnade och mycket populära Ristorante Donna Selvatica (vilda kvinnan). Här väntar en utsökt piemontesisk middag,  panoramautsikt samt viner från producenten Adriano.

Grazia som presenterar vinerna är gift med en av bröderna Adriano som driver den framgångsrika gården. De är kända för att tillverka ytterst prisvärda viner med bl a 3 olika Barbaresco. Samtliga deras viner har fått bra betyg och med hög prisvärdhet av Munskänkens provningspanel.

Dag 3- Ostkaraktären Pistone, mysiga Alba och “Il Gran Finale”

3-PistoneOstmagikern Silvio Pistone är riktig karaktär som håller till i Borgomale, ett mycket vackert böljande landskap med slingriga vägar. Hos Silvio betar trettio får på och Silvio mjölkar alla djuren för hand två gånger per dag. Fåren bor i sin ”svit” på ovanvåningen i huset och de verkar onekligen trivas. Här uppe i bergen finns naturligt stor variation på betet och ostarna får sin smak därav. Silvio håller hårt på traditioner. Ostarna är små underverk som vi avnjuter i Silvios minst sagt opretentiösa och ”ciabot”, vars utsikt är magnifik. Vi provar gårdens läckerheter tillsammans med vin som vi själva tagit med från vår cantina på San Giorgio… Vi får prova åtskilliga ostar med olika lagringstider. Det blir inte mer genuino än så här…

Efter detta unika besök intar vi mysiga Alba, tryffelns hemstad. Här får ni tid att på egen hand att utforska staden och inta en lunch. Vi förser er med karta som vi fyllt med diverse tips och det finns möjlighet att gå på en specialbokad tryffelprovning åt Vinupplevelsers gäster. Alba erbjuder bra shoppingmöjligheter och huvudgatan Vittorio Emanuele har specialbutiker för främst tryffel och choklad. Vill man baka lite i solen eller mysa i skuggan så har staden många mysiga caféer och utsökta gelaterior.

Lite senare är det dags för siesta och uppladdning inför resans “Il Gran Finale”. Denna magiska kväll tillbringar vi i hotellets vinkällare eller sk cantinetta.  Efter en gourmandisk upplevelse så provar vi tio olika Barolo och Barbaresco viner blint. Detta är vinerna från de producenter som vi mött under resan.  Nu ställs de mot varandra för att vi skall få möjligheten att prova dem igen och på ett lättsamt sätt kora en vinnare!

Dag 4 – Anrikt bubbel hos Contratto, Michelinkrogen San Marco och arrivederci! 

3-ContrattoVad är bättre än att starta dagen med ett friskt mousserande vin? Vi börjar dagen med att besöka Contratto i Canelli som har 140 års historik av att producera Spumante. Man var först i Italien med att producera Spumante enligt ”Metodo Classico”. I forna tider försedde man bl a Vatikanen och brittiska imperiet med sina ädla drycker.

3-San-MarcoVi tar därpå en femminuters promenad till vår lunchrestaurang, San Marco! De innehar sedan nästan 30 år tillbaka 1 stjärna i Guide Michelin och anses vara en av världens mest prisvärda stjärnkrogar. Vi intar restaurangens mysiga terass och här väntar en gastronomisk upplevelse. San Marco har en trevlig, intim och elegant familjär atmosfär, Rätterna, som presenteras med stor omsorg, är knutna till marken och årstiderna. Vi har tagit med oss viner som valts med hänsyn taget till husets rätter.

Efter en espresso och dolce i solen är det nu dags att lämna ”Foten vid berget”. Vi beger oss till flygplatsen och säger – Arrivederci, på återseende.

Reseinformation

24-27 maj 2019 (fullbokad)

20-23 september 2019 (fullbokad)

3-Baroloenoteca

I resans pris ingår:

    • Flyg med SAS från Arlanda/Köpenhamn till Milano t/r
    • Transfer och transporter med moderna luftkonditionerade bussar under hela resan
    • Tre nätter med del i dubbelrum* på hotell mitt i Piemontes vinmarker
    • 8 olika vinprovningar
    • Il Gran Finale, Middag med blindprovning av 10 olika Barolo och Barbaresco
    • Helpension med dryck enligt program ingår, förutom en lunch i Alba
    • Stadsbesök i Alba med tryffelprovning
    • Tryffeljakt med erfaren och kunnig tryffeljägare
    • Skandinaviska guider under hela resan
    • Engelsktalande lokal guide under hela resan

14 690 kr från Köpenhamn
14 890 kr från Arlanda

 

Tillval
Möjlighet att boka extradagar före eller efter schemalagd resa. Här kan vi hjälpa till med de flesta önskemål, t ex golf, fotboll eller opera. Fråga oss gärna efter en prisuppgift!

Vinupplevelser Sverige AB
Vi är tre personer som tillsammans garanterar en professionellt arrangerad resa. Mikael Lyng från Danmark har skrivit två böcker om Amarone och har arbetat som importör under många år. Han är känd som Mr Amarone i Danmark. Jonas Jagusch har under många år arbetat inom resebranschen och har nyligen, som kursetta, fullgjort WSET-advanced, som är en sommelierutbildning. Mikael Ekeblom är en entreprenör och som troligtvis har haft den bredaste existerande samlingen av vinet Amarone. Mikael talar flytande italienska och dessa samlade erfarenheter har bidragit till ett unikt och brett kontaktnät. Minst två av oss från Vinupplevelser följer med på denna exklusiva resa för att ge er bästa möjliga service. Vi letar kontinuerligt efter de bästa vinerna som Italien och även andra områden har att erbjuda. Allt för att förgylla våra reseprogram och för att kunna erbjuda våra kunder unika viner till förmånliga priser.

Övrig information:
Ni har möjlighet att köpa viner på de restauranger och producenter vi besöker till priser som ligger cirka 20–30 procent lägre än i Sverige. *Tillägg för enkelrum är totalt 1 050 kr.

Kontakta oss gärna för bokning och frågor på 0766-344 090 eller maila oss på info@vinupplevelser.se

Vi reserverar oss för eventuella ändringar i reseprogrammet.

Bokningsinformation
Detta är en bokningsförfrågan. Efter mottagen förfrågan återkommer vi inom kort med bekräftelse på er reservation. Meddela oss även vilken resa ni önskar anmäla er till.

Vi skickar i samband med detta våra resevillkor, en faktura på anmälningsavgiften över 2 500 kr per person och en bekräftelse på det restbelopp som återstår att betala senast 45 dagar innan avresa.

Vid bokning av enkelrum tillkommer ett fast tillägg per natt (enligt reseprogram).

Vänligen fyll i för-och efternamn så som de står i ert pass.

 

Resenär 1

Fler än en resenär

Vald resa

Resenär 2

Avresa