Denna hemsida riktar sig till personer över 25 år och innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du måste därför ha fyllt 20 år för att gå vidare. Gå vidare
  • Vi vill förmedla och dela vår Passion för vin, mat och upplevelser i Europas finaste vinregioner.

  • Vi vill förmedla och dela vår Passion för vin, mat och upplevelser i Europas finaste vinregioner.

Onlineprovning Italiens bästa röda viner – 11 september kl 17.45

Tema “Italiens bästa röda viner”

barbaresco-langhe_smallVi erbjuder en provning med väl utvalda röda viner från Italiens bästa vinregioner. Italien kallas ibland för druvornas “Jurassic Park” av den enkla anledningen att man har många egna druvsorter och en lång historia inom vinproduktion. Italien är det vinland som omsätter mest i Sverige. Landet står för hela 24% av Sveriges totala försäljning av vin.

Landet har enligt oss en oslagbar variation på viner och vi har till vår online provning valt ut sex olika viner som vi anser vara Italiens ”crema della crema”.

Mikael Ekeblom från Vinupplevelser guidar er genom kvällens vinregioner, producenter och viner. Vi kommer även att ge tips i förväg på matförslag.

Provningsviner och priser:montalcino_small Renzo Marinai Chianti Classico 2017, pris 279 kr
Montaribaldi Barbaresco Palazzina 2016, pris 309 kr
Damilano Barolo Lecinquevigne 2013, pris 449 kr
Caparzo Brunello di Montalcino 2014, 319 tkr
Podere Sapaio Bolgheri Rosso Volpolo 2016, 295 kr
Latium Amarone della Valpolicella 2014, 304 kr

Totalt pris för vinpaketet är 1 955 kronor. Man behöver inte köpa en av varje utan man kan välja minst fyra valfria viner av de ovan nämnda. Priserna är de angivna och inkluderar frakt!

Tillvägagångssätt av provningen
Mikael Ekeblom håller i provningen live online via en länk som deltagarna förses med ca en vecka innan provningen. Mikael är provningsledare och presenterar vinregionerna, gårdarna och dess viner. Ni har möjlighet att ställa frågor via en chat. Det tekniska som behövs är att ni behöver en fungerande Internet uppkoppling via dator, mobiltelefon eller tv. Ni behöver köpa in vinerna av Vinupplevelser och detta görs genom att ni sänder ett mail till info@vinupplevelser.se . Ni kan uppge att ni vill köpa ”Italien-lådan 11/9”. Observera att vinerna endast finns hos Vinupplevelser och ej på Systembolaget. Vid beställning av vinerna behöver Vinupplevelser ert namn, adress, mail och mobilnummer. Därefter kommer vi att sända er en faktura på vinerna och leverans av vinerna sker med hemleverans med Best Transporter eller Bring. Senaste anmälningsdatum och beställning av vinerna till provningen är 29 augusti.
Alla deltagare får en möjlighet att testa att allt fungerar tekniskt  1-2 dagar innan provningen då Vinupplevelser inbjuder er att delta i en test online för dem som önskar. Detta ska inte ta mer än 5-10 minuter i anspråk. Som framgår av ovan så kostar en uppsättning av provningsvinerna 1 955 kr om man väljer alla sex viner. Vi rekommenderar er att kanske dela dessa flaskor med vänner för att hålla nere kostnaderna per person. Vi vill också poängtera att man inte behöver konsumera dessa flaskor på en kväll. Oftast så vinner dessutom viner med högre kvalitet på att stå någon dag med kork i. Många viner går att spara i många dagar, ibland flera veckor. Man kan använda vakuum-korkar, eller vanliga korkar. Det bästa är att förvara vinet svalt för då sker oxidationen långsammare. Prova även att hälla över i mindre flaskor som fylls ända upp.

Ett annat tips är att hälla överblivna slattar i en burk och frysa. Fyll inte burken helt för då svämmar det över när det fryser. Denna slush kan man sedan skopa upp från och använda i matlagningen.
Vinupplevelser är också stand-by via mail eller telefon om ni har frågor kring provningen.

Vi kommer även att ge förslag på mat inför provningen.

Anmälningstid

Observera att er anmälan och beställning måste vara oss tillhanda senast 29 augusti.