Denna hemsida riktar sig till personer över 25 år och innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du måste därför ha fyllt 20 år för att gå vidare. Gå vidare
 • Vi vill förmedla och dela vår Passion för vin, mat och upplevelser i Europas finaste vinregioner.

 • Vi vill förmedla och dela vår Passion för vin, mat och upplevelser i Europas finaste vinregioner.

Golf, vin och gourmetresa till Apulien

Låt dig förföras av ljuset, dofterna och smakerna i magiska Apulien, Italiens klack, på vår golf, vin och gourmetresa! 

Vi är mäktigt stolta över att vara en av de få svenska researrangörerna som kan erbjuda en unik golfupplevelse i Italien, destinazione Apulien, där vi inte bara får spela på två av södra Italiens vackraste banor utan även får njuta av regionens gudomliga mat och vinkultur. Kan man be om ett bättre avslut på årets golfsäsong?

Golf_bild3

Följ med oss och upplev Italiens väl dolda pärla där vin, mat, kultur och sport möts i det stundom karga landskapet och stundom frodiga olivlundarna omgivna av Adriatiska havet i öster och det Joniska havet i väster. Apulien har vid flera tillfällen rekommenderats av National Geographic, Lonely Planet och New York Times. Hos italienarna själva så står Apulien mycket högt upp på listan som semesterval. Res med oss så kommer du att förstå varför…

Vi får smaka många av Apuliens kulinariska specialiteter som t ex orecchiette, focaccia, capocollo, taralli, krämig burrata och pasticciotto.

Vi provar flera av regionens härligt fylliga röda viner som t ex Primitivo (ofta kallat Zinfandel) och Negroamaro, men även spännande antika och lokala druvor som Susumaniello, Verdeca och Bianco d’Alessano. Enligt Gambero Rosso, Italiens främsta bokförlag vad gäller vin, mat och resor, har Apulien under det senaste årtiondet placerat sig i framkanten av regionerna som producerar kvalitetsvin.

Vi intar en magisk vinmakarmiddag på pittoreska restaurangen, Masseria San Pietro, på Acaya Golf Club. Vi avnjuter även en vinmakarmiddag med vår noga utvalda producent, Varvaglione, på vårt charmiga 5-stjärniga hotell i Savelletri.

Vi får prova flera andra fantastiska vinodlares viner som vi har handplockat med omsorg som er belöning efter golfspelandet.

Vi får möjligheten att besöka den vackra barockstaden Lecce, sagobyn Alberobello och förföriska Polignano a mare.

Och självfallet avslutar vi resan med vår tradizionale “Il Gran Finale“, då vi efter en härlig middag provar igenom några av de bästa vinerna som vi har druckit under resan.

Vi garanterar en professionellt arrangerad resa. Idag är vi troligen Sveriges största arrangör av vinresor och med en väldigt hög andel återkommande resenärer. Under 2022 genomförde vi ett 30-tal resor och vi känner oss en aning stolta över att vårt lilla företag har förtroende från nästan 700 resenärer. Våra resor anses av de flesta som gourmetresor där inte bara vinerna håller högsta klass utan likaså maten. Vi tar nu ett nytt steg i Vinupplevelser och inkluderar ytterligare en passion, nämligen golf i combinazione med gastronomi!

Detta är den unika och optimala resan för “il buongustaio” (livsnjutaren) som älskar golf och gastronomiska upplevelser!

Våra reseprogram är s k “rekommenderad resa” av tidningen Munskänken.

Som vinimportör kan vi erbjuda en unik service med att leverera hem majoriteten av de viner vi provar under resan med en rabatt på mellan 15-30%.

Välkommen till Vinupplevelsers golf- och gourmetvärld!

Dag 1 – Välkomstmiddag på Acaya Golf Club och vinprovning med vinmakare

Golf_bild1-01De som valt att åka med vårt rekommenderade flyg anländer sen eftermiddag till flygplatsen i Bari där Terese, vår lokala guide, möter upp oss. Terese är svenska och har bott i Italien i nästan 30 år. Hon är utbildad tolk och översättare men växlade om till vinbranschen för cirka tio år sedan och är certifierad sommelier (Associazione Italiana Sommelier) samt utbildad provsmakare av grappa (Associazione Nazionale Assaggiatori di Grappa) och ost (Organizzazione Nazionale Assaggiatori di Formaggi). Hon har en stark förkärlek för Apulien och golf och ser fram emot att visa er några av regionens många pärlor under denna resa. Terese är med under hela resan tillsammans med ytterligare en svensk guide från Vinupplevelser.

Golf_bild2-01Vårt hotell, Acaya Golf Resort & SPA, ligger cirka 2 timmars resa från flygplatsen. Det 4-stjärniga hotellet ligger inbäddat i typisk medelhavsnatur, precis intill golfbanan och är nyrenoverat och bjuder på eleganta och bekväma rum. Efter att ha checkat in så åker vi direkt till klubbhuset, Masseria San Pietro, som ligger omgivet av golfbanan och WFFs Naturreservat Le Cecine.

Golf_bild4Här väntar en sen välsmakande välkomstmiddag och fantastiska lokala viner från producenten Li Veli som bl a har fått högsta betyg i Gambero Rosso med Tre Bicchieri (tre glas) för sitt vita vin Verdeca. Efter middagen skjutsas vi tillbaka till hotellet och får gå och lägga oss i de härligt stora sängarna för att vila ut oss inför morgondagens första spännande golfäventyr.

Dag 2 – 18 hål på Acaya Golf Club, guidad tur i Lecce och ledig kväll

Efter en god och stor frukost tar vi våra bagar (eller ”sacche” som man säger på italienska) samt solglasögon och åker till golfbanan där vi har bokat tee time mellan 9 och 11. En hink med bollar/person finns redo på ”campo pratica” (rangen) för de som vill värma upp lite innan de går ut på banan.
Banan är vackert belägen, Golf_bild5-01Golf_bild6-01har välplacerade bunkrar och en hel del vattenhinder (ostacoli d’acqua) som gör den både rolig och utmanande att spela oavsett handicap, men det gäller att undvika ”rattoni” (worm burner).

Efter de första 9 hålen väntar ett typiskt italienskt “spuntino” (mellanmål) med fylld focaccia och något stärkande att dricka innan vi tar oss an de sista 9 hålen.

Vid Buca (Hål) 19 kan vi sätta oss ned i lugn och ro och njuta av en underbart god buffé på lokala specialiteter. Vi får även prova ett par viner från lokala vinodlare (alternativt en kall öl) medan vi tittar ut över banan och skryter ihop med de andra spelarna om hur många puttar vi satte på första försöket. Golf_bild7

Resten av eftermiddagen är ledig och vill man skämma bort sig själv kan man mot egen kostnad boka en behandling på hotellets SPA. Om man känner att golfen inte riktigt gick som man ville kan man istället stanna kvar och slå lite bollar på rangen.

Under kvällen tar vi bussen in till den otroligt vackra barockstaden Lecce där vi får en guidad tur på cirka 1,5 timme av en lokal guide. Vi får bl a se den romerska anfiteatern, Santa Croce Basilikan, Piazza Duomo, hantverksbodar av papier-maché och statyn av S. Oronzo som blickar ut över det centrala torget. På kvällen förvandlas staden med alla sina ljus och sitt uteliv till en av Italiens vackraste och mest vitala städer. Efter stadsvandringen har vi möjlighet att insupa allt på egen hand under vår lediga kväll. Bussen tar oss därpå tillbaka till hotellet.

För de som hellre vill ta det lugnt så kan man stanna kvar och äta middag på hotellet (ingår ej i priset).

Dag 3 – 18 hål på Acaya Golf Club, transfer till vårt charmiga femstjärniga Masseria Cimino och vinmakarmiddag på hotellet

Golf_bild9Efter frukost packar vi våra väskor och ställer dem i lobbyn innan vi åker till golfbanan. Även idag har vi bokat tee time mellan 9 och 11 och naturligtvis finns det en hink med bollar för de som vill träna lite innan de går ut på banan. Ett mellanmål väntar på oss efter nionde hålet och vi blir belönade med en god buffé och något gott att dricka efter vi har spelat 18 hål. Om man vill, går det att byta om i klubbhusets omklädningsrum innan vi kliver på bussen på eftermiddagen för att åka till nästa hotell, Masseria Cimino. Resan tar cirka en och en halv timme.

MasseriGolf_bild10a Cimino är ett otroligt charmigt 5-stjärnigt hotell. som vi får helt för oss själva under vistelsen. ”Masseria” är en fortifierad gammal lantgård och finns främst i Apulien, men även i andra delar av södra Italien. Då Apulien invaderades gång på gång via havet förstod befolkningen redan på 1400-talet vikten av att kunna skydda sig mot fiender och började bygga skyddsmurar runt gårdarna och byggde till utsiktstorn på husen. På 1700-talet minskade invasionerna och gårdarna började användas som sommarhus för adelsfamiljer, men när det industriella genombrottet kom lämnades gårdarna tomma under flera decennier. Efter stora investeringar under de senaste åren har många av de gamla lantgårdarna gjorts om till lyxhotell.
Byggnaden som inhyser vårt hotell restes på 1700-talet och ingick i en stor lantegendom där man odlade och förvarade frukt och grönsaker. Huvudbyggnaden användes främst som arbetarbostäder men inhyser idag de flesta av hotellets rum samt receptionen och restaurangen.

Golf_bild11-01

Hotellet ligger vid Hål 8 på golfbanan San Domenico och inte mycket längre än en lobbwedge från Adriatiska havet. Rummen är fräscht inredda i medelhavsstil och har läckra badrum i sten och marmor.

Efter att vi har fått våra rum och vilat ut en stund så ses vi nere i restaurangen för en vinmakarmiddag tillsammans med producenten Varvaglione. En producent som har fått guld och silvermedaljer i både italienska och internationella vinprovningar. Det är ett familjeägt företag med lång vinmakartradition men med ett ungt tänk. Mätta, och antagligen lite trötta, är det sedan bara att gå till rummet och välförtjänt hoppa i säng. Sogni d`oro (gulddrömmar)!

Dag 4 – 18 hål på exklusiva San Domenico Golf Club, magiska Alberobello och serata libera

Idag får vi spela 18 hål på den exklusiva banan San Domenico som tillhör lyx resorten Borgo Egnazia där många internationella kändisar har bott under åren. KlubbhusetGolf_bild12
Golf_bild14är en ljus och vacker anläggning och ligger på gångavstånd från vårt hotell (man kan även få skjuts hit). På driving rangen ligger bollarna vackert upplagda som små pyramiderGolf_bild16 Golf_bild17 Golf_bild18och det är bara att ställa sig och börja slå. Vår tee time är som vanligt mellan 9 och 11. Den mycket välskötta banan är enligt Golfers’ Choice den tredje bästa banan i Italien 2022 och diverse större mästerskap har arrangerats här såsom t ex PGA European Challenge Tour Grand Final och Open d’Italia. Banan ligger vackert längs kustremsan och ser kanske lätt ut vid en första anblick. Men låt er inte luras av denna eleganta Links bana där vinden kan spela in och de strategiskt lagda bunkrarna och banans lutning blir en mycket stimulerande utmaning. Går det inte riktigt som man har tänkt och bollen går mot andra spelare är det bara att skrika Ooooooop! (Foooore!) och spela vidare. Även här får vi ett litet mellanmål efter nionde hålet så att vi därpå är redo att ta itu med andra halvan. Efter detta sätter vi oss och ner och pustar ut med lokala läckerheter på tallriken och passar på att prova ett par andra lokala viner.

Eftermiddagen är ledig och om vädret tillåter kan man lägga sig vid den lilla poolen eller gå ner till klipporna och ta sig ett dopp i havet. Även kvällen är ledig och man kan välja mellan två alternativ:
– följa med till Alberobello, en magisk liten by med ”trulli”, oftast runda små kalkstenshus med konformade tak, som står på Unescos världsarvslista sedan 1996. Här får man känslan av att gå omkring i en sagoby, nästan en slags Hobbit värld. Trulli hittar man i hela Valle d’Itria men den största koncentrationen finns just i Alberobello med cirka 1 500 exemplar. Till en början fungerade trulli som en slags tillfällig hydda för bönderna men allteftersom omvandlades de till fasta bostäder och än idag bor en stor del av lokalbefolkningen just i trulli.
Här får ni tid till att strosa runt för er själva och välja ut en mysig restaurang för att avnjuta någon av de många lokala delikatesserna. Bussen tar oss därpå tillbaka till hotellet.
– alternativt, stanna kvar på hotellet och vila ut och äta middag i lugn och ro på hotellet (ingår i priset).

Dag 5 – Tävling 18 hål på San Domenico Golf Club, underbara Polignano a mare, “Il Gran Finale” på hotellet med stor vinprovning

Idag tänkte vi krydda upp golfen lite genom att spela tävling på våra handicap. Naturligtvis är det inget måste och man kan spela 18 hål utan att delta, men visst blir det lite roligare med lite utmaning och dessutom kan man vinna små trevliga smakfulla priser att ta med sig hem. Golf_bild19Vi har tee time mellan 9 och 11 och de som vill spela tävling får gå ut först. Prisutdelning blir det direkt efter att vi har ätit buffé.

För de som vill, åker vi sedan direkt till undersköna Polignano a mare där vi får cirka två timmar att gå runt och mysa på egen hand i den gamla stadsdelen där man kan drömma sig bort i gränderna och gå ut till utsiktsplatsen vid havet, Santo Stefano. För att se den pittoreska lilla stranden, Lama Monachile, kan man gå till bron som binder samman Polignanos två stadsdelar och det går även bra att gå ner till stranden via en trappa intill bron. Det är från strandens höga klippor som det årliga internationella klippdykningsevenemanget Red Bull Cliff Diving World Series avgörs.
Det kan också vara kul att veta att Domenico Modugno, den italienska artisten som 1958 blev världskänd för sin sång ”Volare” föddes just här i Polignano a mare. En bronsstaty av Modugno har rests ute vid havet.

Väl tillbaka på hotellet hinner man vila en liten stund innan vi ses nere i restaurangen för att inta vår gemensamma avskedsmiddag och prova igenom några av de bästa vinerna vi har hunnit smaka under resans gång för att kröna “Il Vincitore“. Vi kallar kvällen för “Il Gran Finale“.

Dag 6 –  Utcheckning och transfer till flygplatsen

Efter frukost checkar vi ut och tackar för oss och kör till flygplatsen i Bari där vi säger arrivederci till Italien för denna gång!

Reseinformation 2023
27 oktober-1 november

Golf_bild15

I resans pris ingår:

    • Transfer till vårt boende från flygplatsen t/r
    • Transporter med moderna luftkonditionerade bussar under hela resans program
    • Två green fee på Acaya Golf Club
    • Två green fee på San Domenico Golf Club
    • Fri tillgång till driving range och en hink med bollar/person varje dag
    • Två nätter med del i dubbelrum på 4-stjärniga Acaya Golf Resort & SPA, inkl. frukostbuffé
    • Tre nätter med del i dubbelrum* på 5-stjärniga Masseria Cimino, inklusive frukostbuffé
    • Två vinmakarmiddagar plus mindre vinprovningar efter golfen varje dag
    • Il Gran Finale, middag med blindprovning av sex olika viner.
    • Totalt är tre eller fyra middagar (beroende på vilket utflyktsalternativ man väljer) inkluderade i priset
    • Fyra ”mellanmål” och fyra lunchbufféer (under golfdagarna)
    • Guidad tur i Lecce
    • Utflykt till Alberobello
    • Utflykt till Polignano a mare
    • Två svensktalande guider under hela resan

Pris:

20 290 kr med del i dubbelrum

22 190 kr med del i dubbelrum och svit på Masseria Cimino

24 490 kr i enkelrum under hela resan

Övrig information:
Vi har valt att ej inkludera flyget i resans pris. Detta på grund av svårigheter att få ihop en grupp med gäster från både Arlanda och Kastrup. Vi tror och rekommenderar varmt att förlänga resan på samma ort eller kombinera resan med annan del av Italien. Varför inte med Neapel, Rom med flera?

Önskar ni bo på våra utvalda boenden innan eller efter avslutad resa så kontakta:

Acaya Golf Resort på booking.acaya@mirahotels.com – Här bor vi nätterna 27:e och 28:e oktober.

Masseria Cimino på info@masseriacimino.com – Här bor vi nätterna 29:e, 30:e och 31.e oktober.

Det finns ett flertal möjligheter att ta sig till Apulien på egen hand. Bra sidor att söka efter flygförbindelser är  t ex www.flygresor.se och www.momondo.se

Man kan hyra golfset på klubben vilket kostar €40 per dag. Golfbil finns att hyra mot en kostnad på €45 per dag på Acaya och €40 per dag på San Domenico.

Mer info om flyg och mötesplats 27 oktober-1 november 2023:

Vi har två alternativa mötesplatser för upphämtning av vår buss:
Möt upp oss på Baris flygplats i ankomsthallen. Vinupplevelsers guider flyger med Lufthansa från München och landar 17.30 den 27 oktober på Baris flygplats. Vi checkar in på Acaya Golf Resort vid ca kl 19.30.
Vi önskar information om ni väljer att möta upp oss på flygplatsen eller på boendet.  Detta önskar vi veta senast två veckor innan avresa.
Resan avslutas på Baris flygplats 1 november där vi anländer ca kl 10.00 på morgonen.

Vinupplevelsers guider flyger från Kastrup enligt följande 27 oktober och 1 november 2023:
27 oktober: 12.50-14.25 Kastrup-München med Lufthansa (LH2441)
27 oktober: 15.55-17.30 München-Bari med Lufthansa ( LH9470)
1 november: 12.05-13.50 Bari-München med Lufthansa ( LH9470)
1 november: 15.55-17.30 München-Kastrup med Lufthansa (LH2442)

Flyg från Arlanda                                                                                                                           Det finns ett alternativ att ansluta med våra guider på Bari flygplats 27 oktober från Stockholm samt att flyga hem samtidigt 1 november. För att ansluta med gruppen på Bari flygplats samt flyga med gruppen från Bari så gäller flygtider som följer:

27 oktober: 11.50-14.00 Arlanda-München med Lufthansa (LH2415)
27 oktober: 15.55-17.30 München-Bari med Lufthansa ( LH9470)
1 november: 12.05-13.50 Bari-München med Lufthansa ( LH9470)
1 november: 15.30-17.45 München-Arlanda med Lufthansa (LH2418)

Vinupplevelser Sverige AB
Vi garanterar en professionellt arrangerad resa. Idag är vi troligen Sveriges största arrangör av vinresor och med en väldigt hög andel återkommande resenärer. Under 2022 genomförde vi ett 30-tal resor och vi känner oss en aning stolta över att vårt lilla företag har förtroende från nästan 700 resenärer. Våra resor anses av de flesta som gourmetresor där inte bara vinerna håller högsta klass utan likaså maten.

Vi tar nu ett nytt steg i vår historia och inkluderar ytterligare en passion i Vinupplevelser, dvs golfresor ihop med gastronomi!

Vår roll som både vinimportör och researrangör gör att vi har en mer personlig relation med producenterna, vilket skapar unika upplevelser för våra gäster. De flesta vinprovningar under resorna sker ihop med mat för att visa vinets bästa egenskaper. Våra resor är nästan uteslutande ”All-Inclusive”. Våra lokala guider är oftast handplockade representanter från vinproducenter, dvs inga reguljära turistguider. Som vinimportör kan vi även erbjuda en unik service med att leverera hem de viner ni önskar och med en rabatt på mellan 20-30%. Ytterligare en unik detalj är att vi tar med egna viner och producenterna in på de flesta av resornas restauranger! Våra resor riktar sig inte bara till ”erfarna vinprovare” utan till livsnjutare i ren allmänhet. Man behöver inte ha några kunskaper om vin för att njuta i fulla drag av våra resor. Vi anser oss kunna ta hand om alla på ett trivsamt sätt.

Vinimport – Viner med hög kvalitet och prisvärdhet!
Vinupplevelser har ett helägt dotterbolag i Danmark som bedriver vinimport och som har tillstånd att sälja viner direkt till privatpersoner utanför Systembolaget. Bolagets fokus är att finna små högkvalitativa producenter med hög prisvärdhet i Europas finaste vinregioner. Dessa områden är också var Vinupplevelser organiserar sina vinresor.

Övrig information:
Kontakta oss gärna för bokning och frågor på 0766-344 090 eller maila oss på info@vinupplevelser.se

Vi reserverar oss för eventuella ändringar i reseprogrammet.

Bokningsinformation
Detta är en bokningsförfrågan. Efter mottagen förfrågan återkommer vi inom kort med bekräftelse på er reservation. Meddela oss även vilken resa ni önskar anmäla er till.

Vi skickar i samband med detta våra resevillkor, en faktura på anmälningsavgiften över 3 000 kr per person och en bekräftelse på det restbelopp som återstår att betala senast 45 dagar innan avresa.

Vid bokning av enkelrum tillkommer ett fast tillägg per natt (enligt reseprogram).

Vänligen fyll i och stava för-och efternamn så som de står i ert pass. Använd dock endast tilltalsnamn som förnamn.

 

Resenär 1

Fler än en resenär

Vald resa

Resenär 2

Avresa

Ange kod: captcha