Denna hemsida riktar sig till personer över 25 år och innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du måste därför ha fyllt 20 år för att gå vidare. Gå vidare
  • Vi vill förmedla och dela vår Passion för vin, mat och upplevelser i Europas finaste vinregioner.

  • Vi vill förmedla och dela vår Passion för vin, mat och upplevelser i Europas finaste vinregioner.

Onlineprovning med Clos Galena från Priorat- live med Laura Llevat

merche-dalmau-formiga-vellut-clos-galena-priorat-07

Clos Galena
Clos Galena från Priorat odlar fem olika druvor på sina elva hektar i området runt byn El Molar. Dessa odlas ekologiskt och med ett mycket lågt skördeuttag. Clos Galena har fått mycket internationell uppmärksamhet med t ex toppbetyg i Decanter och höga och prisvärda betyg i tidningen Munskänken. Ägarinnan Merche Dalmau är en energisk kvinna i Katalonien. Hon är involverad i tre gårdar i Priorat, Terra Alta och Monsant och provningen innefattar viner från alla tre om man inkluderar tilläggsvinet. Givetvis inkluderas det ekologiska Priorat-vinet som serverades till huvudrätten på Nobel-middagen 2017.   Laura Llevat från Clos Galena presenterar gården och dess viner.

Bild formiga nobelProvningsviner och priser:

DO Terra Alta Secrets de Mar 2018 (vitt), 139 kr
DOQ Priorat Formiga de Seda 2019 (vitt), 239 kr
DOQ Priorat Formiga de Vellut 2017, 239 kr
DOQ Priorat Galena 2016, 309 kr
DOQ Priorat Clos Galena 2015, 479 kr

Totalt pris för vinpaketet är således 1 405 kr inklusive frakt!

Möjligt tilläggsvin är:
DO Monsant Crossos 2016, 169 kr

Tillvägagångssätt av provningen
Producenten håller i provningen live online via en länk som deltagarna förses med ca en vecka innan provningen. Laura Llevat är provningsledare och presenterar vinregionerna, gården och dess viner. Provningen sker på engelska och ni har möjlighet att ställa frågor via en chat. Det tekniska som behövs är att ni behöver en fungerande Internet uppkoppling via dator, mobiltelefon eller tv. Ni behöver köpa in vinerna av Vinupplevelser och detta görs genom att ni sänder ett mail till info@vinupplevelser.se . Ni kan uppge att ni vill köpa ”Clos Galena-lådan 31/7”. Observera att vinerna endast finns hos Vinupplevelser och ej på Systembolaget. Vid beställning av vinerna behöver Vinupplevelser ert namn, adress, mail och mobilnummer. Därefter kommer vi att sända er en faktura på vinerna och leverans av vinerna sker med hemleverans med Best Transporter eller Bring. Senaste anmälningsdatum och beställning av vinerna till provningen är 18 juli.
Alla deltagare får en möjlighet att testa att allt fungerar tekniskt ca 2 dagar innan provningen då Vinupplevelser inbjuder er att delta i en test online för dem som önskar. Detta ska inte ta mer än 5-10 minuter i anspråk. Som framgår av ovan så kostar en uppsättning av provningsvinerna 1 405 kr utan tilläggsvinet. Vi rekommenderar er att kanske dela dessa flaskor med vänner för att hålla nere kostnaderna per person. Vi vill också poängtera att man inte behöver konsumera dessa flaskor på en kväll. Oftast så vinner dessutom viner med högre kvalitet på att stå någon dag med kork i. Många viner går att spara i många dagar, ibland flera veckor. Man kan använda vakuum-korkar, eller vanliga korkar. Det bästa är att förvara vinet svalt för då sker oxidationen långsammare. Prova även att hälla över i mindre flaskor som fylls ända upp.

Ett annat tips är att hälla överblivna slattar i en burk och frysa. Fyll inte burken helt för då svämmar det över när det fryser. Denna slush kan man sedan skopa upp från och använda i matlagningen.
Vinupplevelser är också stand-by via mail eller telefon om ni har frågor kring provningen.

Vi kommer även att ge förslag på mat inför provningen.

Anmälningstid

Observera att er anmälan och beställning måste vara oss tillhanda senast 18 juli.