Denna hemsida riktar sig till personer över 25 år och innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du måste därför ha fyllt 20 år för att gå vidare. Gå vidare
  • Vi vill förmedla och dela vår Passion för vin, mat och upplevelser i Europas finaste vinregioner.

  • Vi vill förmedla och dela vår Passion för vin, mat och upplevelser i Europas finaste vinregioner.

Champagne

Vi vill visa er det bästa av det bästa på denna Champagneresa!

Välkomna till vårt reseprogram med tema Champagne! Vi gör en djupdykning i denna dryck som kännetecknas av glitter, glamour, pompa och ståt. Vi njuter av ett vackert landskap med böljande kullar, gröna skogar och små pittoreska legendariska byar fulla av små champagneproducenter.

Två restauranger med vars en stjärna i Guide Michelin är givetvis några av höjdpunkterna!

Med våra egna kontakter och med hjälp av våra lokala guider känns det som om inga dörrar är omöjliga att öppna…

Vi är stolta över att kunna presentera ett unikt, genuint, prisvärt och innehållsrikt program fullproppat med god mat och bubbel och med vad vi kan lova, några oförglömliga upplevelser. Vi tar en båttur på Marne där vi intar en lunch tillsammans med vårt senaste petit stjärnskott, G. Pierrard, som bl a presenterar sin aktuella toppårgång 2008. Vi provar bubbel i en Champagnebar beläget uppe i ett träd med underbar utsikt, besöker Epernay med sin berömda Avenue de Champagne. Vi gör en visit hos anrika Pommery i Reims med sin fantastiska källare och kliver in hos kultproducenten Vilmart.

I Bouzy besöker vi vårt eget flaggskepp Maurice Vesselle som går djupt ner i sin källare endast för oss och i Vertus besöker vi vår producent Colin som har fått höga och prisvärda betyg i tidningen Munskänken.

En nyhet i programmet är besöket hos Gaston Chiquet som är med i prestigefulla Club Tresor de Champagne och de levererade Champagne till Nobelmiddagen 2013. En annan nyhet är vår bensträckare i historiska byn Hautvillers där Dom Perignon ligger begravd och där han verkade som källarmästare och utvecklade Champagnen till vad den är idag.

Under varje resa till Champagne brukar vi försöka hitta en producent som normalt ej öppnar sina dörrar. Lyckas vi med detta så ersätter vi detta mot ett av de andra besöken!

Vi besöker givetvis staden Epernay som var “Årets vinort” 2018 hos Munskänkarna. Vi promenerar på pampiga Avenue de Champagne och passerar t ex Moët & Chandon, Pol Roger och Mercier.

En annan nyhet är besök hos Patrice Legrand som är en vinodlare och hobby-palentolog. Han har grävt ut en källare och byggt ett unikt museum med tusentals fossiler och snäckor.

De mest berömda champagnerna kommer från tre områden, Montagne de Reims, Côte des Blancs och Vallée de la Marne. Givetvis besöker vi dem alla och får lära oss skillnaderna på områdenas terroir samt druvorna Chardonnay, Pinot Noir och Pinot Meunier.

Vi har valt ett exklusivt boende i hjärtat av den mysiga byn Châlons-en-Champagne där vi också har kort gångavstånd till två utsökta restauranger. På en av dessa håller vi vår ”La Grande Finale”, en middag och blindprovning på åtta olika Champagner. Att Champagne är en festdryck vet vi alla men ett mål med resan är att få svaret på hur man bäst kombinerar en hel måltid runt champagne. Oftast får vi dessa svar från producenterna själva under våra luncher och middagar.

Resans pris inkluderar allt förutom en middag under en ledig kväll!

Våra reseprogram är s k “rekommenderad resa” av tidningen Munskänken.

Som vinimportör kan vi erbjuda en unik service med att leverera hem majoriteten av de viner vi provar under resan med en rabatt på mellan 20-30%.

Vår roll som både vinimportör och researrangör gör att vi har en mer personlig relation med producenterna vilket genererar unika upplevelser för våra gäster. Detta ger våra resor en extra touch och våra åtskilliga lokala kontakter hjälper oss att hitta områdenas verkliga smultronställen. En unik detalj med Vinupplevelser är att vi bokstavligen bär med oss egna viner in på de flesta av restaurangerna vilket avsevärt förhöjer resornas kvalitet. Oftast deltar även vinmakaren och presenterar sina viner under dessa måltider. Varje maträtt och vin har i förväg noggrant valts ut av oss tillsammans med producenten med avsikten att förhöja upplevelsen ytterligare. De flesta vinprovningar sker ihop med mat för att visa vinets bästa egenskaper.

Välkommen till Vinupplevelsers vinvärld!

 

Dag 1 – Intro i Champagnens värld, lyxlunch i vardagsrummet, Colin och Michelinkrog

3-ChampagneVinupplevelsers guider med gäster anländer strax efter lunch till Paris flygplats. Här tar vår lokala guide emot oss. Hon kommer att vara med oss under hela resan. Under bussturen mot Champagne förses ni med kartor och en introduktion i Champagne.

Första stopp blir i Grand Cru byn Avize och Hotel Les Avisés som ägs av kultproducenten Jaques Selosse och sonen Anselme. Att stiga in på den här restaurangen som är så omtalad lokalt, är som att stiga in i någons vardagsrum. Restaurangen har en imponerande vinlista med ett brett lokalt såväl som ett internationellt sortiment. Stéphane Rossillon basar i köket och han är känd för innovativa menyer på lokala produkter. Vi utlovar en lunch utöver det vanliga och vi har omsorgsfullt valt ut passande viner i samråd med köket. La gastronomie est fantastique…

3-ColinVi åker nu till Champagne Colin i Premier Cry byn Vertus. Huset är ytterligare en av våra noggrant utvalda producenter som vi importerar viner ifrån. Här görs välgjorda och prisvärda Champagner. Detta hus startades av familjen Colin 1829. 1997 lämnade bröderna Richard och Romain Colin kooperativet för egen produktion. De investerade mycket kapital i teknologi för att höja kvaliteten. Bröderna ihop med Richards fru Delphine guidar oss genom denna visit vilken avslutas med en provning på fyra av husets Champagner. Colin har vunnit åtskilliga medaljer och även fått höga och prisvärda betyg i tidningen Munskänken!

Vi checkar nu in på Hôtel Pasteur, som ligger i hjärtat av byn Châlons-en-Champagne. Denna vackra byggnad har en trappa från 1600-talet och en korsvirkesfasad på gårdssidan. Hotellet har mycket gott rykte och våra gäster brukar imponeras av helheten och den familjära stämningen. Rummen är eleganta, rymliga och dekorerade i modern stil. Från vårt hotell har vi kort gångavstånd till samtliga av restaurangerna där middagarna under resan skall avnjutas. Vi föll direkt för denna vackra, charmiga by och vårt hotell när vi först kom hit.

3-FeckIkväll äter vi vår välkomstmiddag i vår bys nya Michelin-restaurang, Jérôme Feck, som tidigare huserade på Hostellerie la Briqueterie i Vinay. Jérôme följer det kulinariska arvet av denna restaurang som är symbolisk för staden. Detta är en ny höjdpunkt i vårt reseprogram. Jérôme Feck använder sig av bästa klassens ingredienser, här lagas rätterna med passion och noggrannhet. Stilen är en bra mix av modern och traditionellt kök!

Eftersom det varit en lång dag med många nya smakfulla intryck så är det extra skönt att ha en kort promenad till vårt hotell, fais de beaux rêves, dröm sött…

Dag 2 – Vilmart, lunch i Epernay, en promenad på Avenue de Champagne, overkligt besök hos Maurice Vesselle och ledig kväll

3-VilmartVakna upp och upptäck hotellets trevliga frukost. Första anhalt blir hos Vilmart i Rilly-la-Montagne. De producerar 110 000 flaskor per år och leds i dag av Laurent Champs. Under de nästan 20 år som Laurent drivit verksamheten har huset utvecklats till en champagneproducent i världsklass. Samtliga hans viner är oemotståndliga. Cœur de Cuvée är det bästa huset kan erbjuda. Maximal elegans med ovanligt fina små mjuka bubblor. Källarmästaren brukar gå lite djupare ner i källaren för oss än normalt…

3-EpernayVi beger oss till staden Epernay som är något mindre än Reims. Epernay är hjärtat i Champagne och här ligger den pampiga Avenue de Champagne och de flesta stora Champagnehusens majestätiska huvudkontor. Vår lokala guide visar oss runt på fina gatan med de imponerande husen. Vi passerar t ex Moët & Chandon, Pol Roger och Mercier innan vi når vår lunchrestaurang, rustika och charmiga La Table Kobus. Blandat annat skall vi avnjuta en gudomlig pistage creme brulee. Till maten avnjuts viner som vi i skrivande stund ännu inte fastställt och målsättningen är att en producent presenterar sina ädla bubblor.

3-VesselleNästa besök blir smått overkligt. I Bouzy besöker vi vårt lilla hus Champagne Maurice Vesselle som blivit mycket uppskriven i tidningen Munskänken sedan vi lanserade producenten 2012.  Vi tas emot av sonen Didier vars engelska inte är perfekt men hans leende och glada humör räcker långt under detta besök. En spännande och unik provning som man inte riktigt vet på vilket årtal den slutar eller hur långt ner i kalkberget han tar med oss. Champagnerna matchas med gåslever och om mére Vesselle är närvarande tror vi att vi vågar utlova något hembakat.  Une expérience inoubliable…

Väl tillbaka i vår by efter en intensiv dag med många upplevelser väntar en ledig fredagskväll i byn. Vi och hotellet ger tips på var t ex kvällens middag kan intagas!

Dag 3 – Special Club, Hautvillers, båttur på Marne, trädkojan och La Grande Finale  

Dagens första besök blir i Vallée de la Marne och producenten Gaston Chiquet. Åtta generationer har passerad sedan Nicholas Chiquet planterade de första rankorna redan 1746. 1919 grundade bröderna Fernand och Gaston det som 1935 blev Champagnen Gaston Chiquet. På den här tiden sålde i princip samtliga odlare sina druvor till de stora märkena, så beslutet att sälja sin egen Champagne var närmast reaktionärt på den tiden. Firman utvecklades på 50-talet med nya vingårdar, dels i Dom Perignons hemby Hautvillers men framför allt i den berömda Grand Cru byn Aÿ. Detta gav firman helt nya blandningsmöjligheter och då sattes även grunden till vad som idag räknas till de främsta småproducenterna i denna extremt framgångsrika region. De omnämns frekvent i de nationella vinguiderna, t.ex. Guide Hachette 2007 och Robert Parker. Omtalad med respekt bland världens champagnekännare Richard Juhlin och Tom Stevenson. Vi provar bland annat en Champagne som serverades på Nobelmiddagen 2013. De är medlemmar i prestigefulla Club Tresor de Champagne.

3-HautvillersVi hinner med en rundtur i byn Hautvillers för att se det historiska kloster där Pierre Perignon, känd som Dom Perignon verkade som källarmästare och utvecklade Champagnen till vad den är idag. Det är en vacker liten by med fin utsikt över det omkringliggande landskapet. Man kan gå in i kyrkan och även se Dom Perignons grav.

3-cumieres Nu styr skutan mot Cumières hamn där vi ska ta en mysig båttur på floden Marne. Vi kommer bl a att passera Château de Boursault och vackra vinodlingar längs floden. Kanske stöter vi på fiskare som vill stoltsera med sina byten? Båten Champagne Vallée har en sal med panoramavy på 360° och här intar vi en lunch som tillagats av en av Epernays mest uppskattade restauranger. Givetvis tar vi med egna bubblor och denna gång står producenten G.Pierrard i centrum. Vi tycker det är fantastiskt att vi lyckats hitta en Grand Cru producent från Cramant med 6 000 flaskor i årsproduktion, som inte har någon hemsida och ”inga träffar” på Google med sökningar på engelska eller svenska (framtills nu…). Husets ägare Gèrald Pierrard presenterar stolt sin fantastiska Millesimé med årgång 2008. Gèrald förfogar över 2 hektar i kända Grand Cru byn Cramant, han producerar 20 000 flaskor varav endast creme de la creme av druvorna används till husets egna 6 000 flaskor. Resten av druvorna säljs för att subventionera det smått galna projektet.

3-PerchingEfter en härlig lunch tar bussen oss nu till nationalparken i Montagne de Reims. Vi går på en upplyst gångbro av trä vilken gungar skönt när vi håller oss i repen och tassar fram mot världens enda svävande champagnebar, Perching Bar. Här bjuds vi på en unik upplevelse och kan förvänta oss en häpnadsväckande utsikt ner mot byarna och vinmarkerna. Vi befinner oss mitt i skogen och givetvis provar vi Champagne. Drycken kan avnjutas inne i baren i vita skinnstolar som hänger från taket någon meter över golvet, eller på terrassen, lyssnandes på fåglarna sjungandes i skogen. Baren drivs med solpaneler och inredningen är helt i trä.

Väl tillbaka på vårt hotell förtjänas (och rekommenderas…) en petite sieste innan vårt klassiska reseinslag, “La Grande Finale”. Denna final tillbringas i byns mest populära restaurang, Au Carillion Gourmand. Restaurangen innehar även två gafflar i Guide Michelin. Den trevliga ägaren Philippe är ytterst gästvänlig och kvällens middag blir garanterat till belåtenhet. Efter middagen är det dags för kvällens blindprovning med åtta olika Champagner. Alla har ni provat tidigare och vi utser tillsammans på ett lättsamt sätt resans bästa Champagne.

Dag 4 –  Pommerys imponerande källare, ytterligare en stjärnkrog, snäckmuseumet och au revoir

Efter frukost och utcheckning beger vi oss till centrala Reims och besök hos huset Vranken Pommery. Redan utanför Pommerys majestätiska murar imponeras vi. Champagnehuset grundades 1858 som Pommery & Greno av Alexandre Louis Pommery och Narcisse Greno, med yllehandel som huvudsaklig verksamhet. Louise Pommery koncentrerade sig på Champagnetillverkning, Pommery är nu en av regionens största tillverkare och husets källare är något helt fantastiskt att få se. Impressionnant…

3-FossilerNästa stopp hos är hos La cave aux coquillages känns nästan overkligt. För 45 miljoner år sedan var området Champagne under ett hav vilket har efterlämnat sig tiotals meter sand som är ytterst rikt på fossiler. Patrice Legrand är en vinodlare och hobby-palentolog. Han är osannolikt passionerad för detta historiska arv och har grävt ut en källare och byggt ett unikt museum för tusentals fossiler och snäckor. Patrice guidar oss runt i museumet och förklarar även hur detta påverkar drycken Champagne smakmässigt. Efter detta sista besök tror vi att våra gäster har fått en klar och tydlig bild till Champagnes bakgrund och dess unika smak och terroir.

3-CerfSista lunchen är en relativt ny höjdpunkt i vårt reseprogram. Denna intar en lunch vid foten av Montagne de Reims på Michelin-krogen Le Grand Cerf. Här väntar en elegant miljö och traditionellt franskt kök. Ägaren Dominique Giraudeau har haft en stjärna i Michelin-guiden i snart 30 år! Restaurangen är också känd för att vara den stjärnrestaurangen där helst Champagne-producenterna äter och detta för de känner sig bekväma här och köket har konsekvent varit en av de absolut bästa i Champagne!

Vi åker därpå till flygplatsen i Paris och säger – Au revoir – på återseende!

Reseinformation:

8-11 maj 2020 

3-Champagne

I resans pris ingår:

          • Flyg med SAS från Arlanda eller Kastrup till Paris t/r
          • “All-inclusive” resa förutom en middag under en ledig kväll
          • Transfer och transporter med moderna luftkonditionerade bussar under hela resan
          • 3 nätter med del i dubbelrum* på hotell med frukost
          • 8 olika vinprovningar
          • 1 blindprovning under s k La Grande Finale
          • Båttur med lunch på floden Marne
          • Besök i Champagnebaren Perching Bar
          • Mat och dryck enligt program
          • Skandinaviska guider under hela resan samt lokal guide

Pris
16 990 kr från Köpenhamn och Arlanda

 

Vinupplevelser Sverige AB
Vi är tre personer som tillsammans garanterar en professionellt arrangerad resa. Mikael Lyng från Danmark har skrivit två böcker om Amarone och har arbetat som importör under många år. Han är känd som Mr Amarone i Danmark. Jonas Jagusch har under många år arbetat inom resebranschen och har, som kursetta, fullgjort WSET-advanced, som är en sommelierutbildning. Mikael Ekeblom är en entreprenör och som troligtvis har haft den bredaste existerande samlingen av vinet Amarone. Mikael talar flytande italienska och dessa samlade erfarenheter har bidragit till ett unikt och brett kontaktnät. Minst två av oss från Vinupplevelser följer med på denna exklusiva resa för att ge er bästa möjliga service. Vi letar kontinuerligt efter de bästa vinerna som Italien och även andra områden har att erbjuda. Allt för att förgylla våra reseprogram och för att kunna erbjuda våra kunder unika viner till förmånliga priser.

Vår roll som både vinimportör och researrangör gör att vi har en mer personlig relation med producenterna, vilket skapar unika upplevelser för våra gäster. De flesta vinprovningar under resorna sker ihop med mat för att visa vinets bästa egenskaper. Våra resor är nästan uteslutande ”All-Inclusive”. Våra lokala guider är oftast handplockade representanter från vinproducenter, dvs inga reguljära turistguider. Som vinimportör kan vi även erbjuda en unik service med att leverera hem de viner ni önskar och med en rabatt på mellan 20-30%. Ytterligare en unik detalj är att vi tar med egna viner och producenterna in på de flesta av resornas restauranger! Våra resor riktar sig inte bara till ”erfarna vinprovare” utan till livsnjutare i ren allmänhet. Man behöver inte ha några kunskaper om vin för att njuta i fulla drag av våra resor. Vi anser oss kunna ta hand om alla på ett trivsamt sätt. Under 2019 arrangeras drygt 30 resor för ca 700 svenskar. Vårt lilla hobby-projekt är redan idag en av de absolut största arrangörerna av vinresor i Sverige!

Vinimport – Viner med hög kvalitet och prisvärdhet!
Vinupplevelser har ett helägt dotterbolag i Danmark som bedriver vinimport och som har tillstånd att sälja viner direkt till privatpersoner utanför Systembolaget. Bolagets fokus är att finna små högkvalitativa producenter med hög prisvärdhet i Europas finaste vinregioner. Dessa områden är också var Vinupplevelser organiserar sina vinresor.

Kontakta oss gärna för bokning och frågor på 0766-344 090 eller maila oss på info@vinupplevelser.se

Övrig information
*Tillägg för enkelrum är 1 400 kr för hela resan.

Kontakta oss gärna för bokning och frågor på 0766-344 090 eller maila oss på info@vinupplevelser.se

Vi reserverar oss för eventuella ändringar i reseprogrammet.

Bokningsinformation
Detta är en bokningsförfrågan. Efter mottagen förfrågan återkommer vi inom kort med bekräftelse på er reservation. Meddela oss även vilken resa ni önskar anmäla er till.

Vi skickar i samband med detta våra resevillkor, en faktura på anmälningsavgiften över 2 500 kr per person och en bekräftelse på det restbelopp som återstår att betala senast 45 dagar innan avresa.

Vid bokning av enkelrum tillkommer ett fast tillägg per natt (enligt reseprogram).

Vänligen fyll i för-och efternamn så som de står i ert pass.

 

Resenär 1

Fler än en resenär

Vald resa

Resenär 2

Avresa