Denna hemsida riktar sig till personer över 25 år och innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du måste därför ha fyllt 20 år för att gå vidare. Gå vidare
  • Vi vill förmedla och dela vår Passion för vin, mat och upplevelser i Europas finaste vinregioner.

  • Vi vill förmedla och dela vår Passion för vin, mat och upplevelser i Europas finaste vinregioner.

Champagne

Vi vill visa er det bästa av det bästa på denna Champagneresa!

Välkomna till vårt reseprogram med tema Champagne! Vi gör en djupdykning i denna dryck som kännetecknas av glitter, glamour, pompa och ståt. Vi njuter av ett vackert landskap med böljande kullar, gröna skogar och små pittoreska legendariska byar fulla av små champagneproducenter.

Med våra egna kontakter och med hjälp av vår svenska och lokala vinkunniga guide, Sophie från Skåne, känns det som om inga dörrar är omöjliga att öppna…

Vi är stolta över att kunna presentera ett unikt, genuint, prisvärt och innehållsrikt program fullproppat med god mat och bubbel och med vad vi kan lova, några oförglömliga upplevelser. Vi tar en båttur på Marne där vi intar en lunch tillsammans med vårt senaste petit stjärnskott, G. Pierrard, som presenterar sina aktuella årgångar 2000 och 2002. Vi provar bubbel i en Champagnebar beläget uppe i ett träd med underbar utsikt, besöker Epernay med sin berömda Avenue de Champagne. Vi gör en visit hos anrika Pommery i Reims med sin fantastiska källare och kliver in hos kultproducenten Vilmart.

I Bouzy besöker vi vårt eget flaggskepp Maurice Vesselle som går djupt ner i sin källare endast för oss och i Vertus besöker vi vår producent Colin som har fått höga och prisvärda betyg i tidningen Munskänken.

Andra spännande producenter som besöks är den biodynamiska kultproducenten André Jaquart i Vertus. Under varje resa till Champagne brukar vi försöka hitta en producent som normalt ej öppnar sina dörrar. Lyckas vi med detta så ersätter vi detta mot ett av de andra besöken!

Vi besöker givetvis staden Epernay som är vald till “Årets vinort” 2018 av Munskänkarna. Vi promenerar på pampiga Avenue de Champagne och passerar t ex Moët & Chandon, Pol Roger och Mercier.

De mest berömda champagnerna kommer från tre områden, Montagne de Reims, Côte des Blancs och Vallée de la Marne. Givetvis besöker vi dem alla och får lära oss skillnaderna på områdenas terroir samt druvorna Chardonnay, Pinot Noir och Pinot Meunier.

Vi har valt ett exklusivt boende i hjärtat av den mysiga byn Châlons-en-Champagne där vi också har kort gångavstånd till två utsökta restauranger. På en av dessa håller vi vår ”La Gran Finale”, en middag och blindprovning på åtta olika Champagner. Att Champagne är en festdryck vet vi alla men ett mål med resan är att få svaret på hur man bäst kombinerar en hel måltid runt champagne. Oftast får vi dessa svar från producenterna själva under våra luncher och middagar.

Som vinimportör kan vi även erbjuda en unik service med att leverera hem de viner ni önskar och med en rabatt på mellan 20-35%.

Vi garanterar en upplevelse utöver det vanliga. Koppla av, njut och smaka på det genuina och samtidigt lyxiga Champagne!

Välkommen till Vinupplevelsers vinvärld!

Dag 1 – Intro i Champagnens värld och anrika Pommery

3-ChampagneVinupplevelsers guider med gäster anländer strax efter lunch till Paris flygplats. Här tar vår lokala svenska guide Sophie emot oss. Vi anser oss ha haft mycket tur när vi hittade Sophie, eller rättare sagt, när hon hittade oss. Sophie är från Helsingborg och hon fann kärleken i Frankrike. Hon har arbetat och bott i Frankrike sedan 1993. Hon arbetar med export av Champagne och samarbetar med ett stort antal olika producenter och har ett imponerande kontaktnät i Champagne. Sophie har hjälpt till med många viktiga pusselbitar i detta program och hon bidrar även med stor kunskap, charm och ett ovanligt glatt humör. Sophie är inte en traditionell guide och gör ej heller detta arbete åt någon annan aktör. Under bussturen mot Champagne förses ni med kartor och en introduktion i Champagne.

3-PommeryFörsta stopp blir i byn Sillery, på Relais Sillery vilket är en restaurang som Sophie pratade sig mycket varm för och som är ett rekommenderat stopp i Guide Michelin. Omgivningen är vacker och vi ser kanalen från terassen. Vi intar Champagne och avnjuter väl valda viner till lunchen.

Vi beger oss nu till vårt boende, Hôtel Pasteur, som ligger i hjärtat av byn Châlons-en-Champagne. Denna vackra byggnad har en trappa från 1600-talet och en korsvirkesfasad på gårdssidan. Hotellet har mycket gott rykte. Rummen är eleganta, rymliga och dekorerade i modern stil. Från vårt hotell har vi kort gångavstånd till samtliga av restaurangerna där middagarna under resan skall avnjutas. Vi föll direkt för denna vackra, charmiga by och vårt hotell när vi först kom hit.

3-ChangentIkväll äter vi vår välkomstmiddag på Brasserie Les Temps Changent som har ett utsökt kök. Vi avnjuter en delikat tre-rätters meny ihop med kvällens utvalda viner.

Eftersom det varit en lång dag så är det extra skönt att ha en kort promenad till vårt hotell, fais de beaux rêves, dröm sött…

Dag 2 – Vilmart, båttur med lunch på floden Marne med Pierrard, André Jaquart och ledig kväll

Vakna upp och upptäck hotellets trevliga frukost. Första anhalt blir hos Vilmart i Rilly-la-Montagne. De producerar 110 000 flaskor per år och leds i dag av Laurent Champs. Under de nästan 20 år som Laurent drivit verksamheten har huset utvecklats till en champagneproducent i världsklass. Samtliga hans viner är oemotståndliga. Cœur de Cuvée är det bästa huset kan erbjuda. Maximal elegans med ovanligt fina små mjuka bubblor. Källarmästaren brukar gå lite djupare ner i källaren för oss än normalt…

3-cumieresNu styr skutan mot Cumières hamn där vi ska ta en mysig båttur på floden Marne. Vi kommer bl a att passera Château de Boursault och vackra vinodlingar längs floden. Kanske stöter vi på fiskare som vill stoltsera med sina byten? Båten Champagne Vallée har en sal med panoramavy på 360° och här intar vi en lunch som tillagats av en av Epernays mest uppskattade restauranger. Givetvis tar vi med egna bubblor och denna gång står producenten G.Pierrard i centrum. Vi tycker det är fantastiskt att vi lyckats hitta en Grand Cru producent från Cramant med 6 000 flaskor i årsproduktion, som inte har någon hemsida och ”inga träffar” på Google med sökningar på engelska eller svenska (framtills nu…). Husets ägare Gèrald Pierrard presenterar stolt några fantastiska Millesimé med årgång 2000 och 2002. Gèrald förfogar över 2 hektar i kända Grand Cru byn Cramant, han producerar 20 000 flaskor varav endast creme de la creme av druvorna används till husets egna 6 000 flaskor. Resten av druvorna säljs för att subventionera det smått galna projektet.
3-Hautvillers

Vi besöker därpå Champagnehuset Andre Jaquart. André Jacquart är en odlare på stark frammarsch. Syskonparet Marie och Benoît Doyard, barnbarn till André Jacquart, tog över år 2004 och har sedan dess genomfört en rad förbättringar. Man valde att flytta till familjen Doyards källare i Vertus och sex hektar från familjen Doyard flyttades över till André Jacquart. En majoritet av odlingarna finns dock kvar i grand cru-byarna Mesnil-sur-Oger och Oger. Marie och Benoît har även valt att höja kvaliteten genom att halvera skördeuttaget och köpa in tvåhundra små ekfat (barriques) där en del av vinerna genomgår sin första jäsning. Marie guidar oss med sin karisma genom besöket och provningen.

Väl tillbaka i vår by efter en intensiv dag med många upplevelser väntar en ledig fredagskväll i byn. Vi och hotellet ger tips på var t ex kvällens middag kan intagas!

Dag 3 – Maurice Vesselle, lyxlunch i vardagsrummet, trädkojan och La Gran Finale  

3-VesselleDagens första besök blir smått overkligt.  I Bouzy besöker vi vårt lilla hus Champagne Maurice Vesselle som blivit mycket uppskriven i tidningen Munskänken sedan vi lanserade producenten 2012.  Vi tas emot av sonen Didier vars engelska inte är perfekt men hans leende och glada humör räcker långt under detta besök. En spännande och unik provning som man inte riktigt vet på vilket årtal den slutar eller hur långt ner i kalkberget han tar med oss. Champagnerna matchas med gåslever och om mére Vesselle är närvarande tror vi att vi vågar utlova något hembakat.  Une expérience inoubliable…

3-Les-AvizesLunchen avnjuts i Grand Cru byn Avize och Hotel Les Avisés som ägs av kultproducenten Jaques Selosse och sonen Anselme. Att stiga in på den här restaurangen som är så omtalad lokalt, är som att stiga in i någons vardagsrum. Restaurangen har en imponerande vinlista med ett brett lokalt såväl som ett internationellt sortiment. Stéphane Rossillon basar i köket och han är känd för innovativa menyer på lokala produkter. Vi utlovar en lunch utöver det vanliga och vi har omsorgsfullt valt ut passande viner i samråd med köket. La gastronomie est fantastique…

3-PerchingEfter en härlig lunch tar bussen oss nu till nationalparken i Montagne de Reims. Vi går på en upplyst gångbro av trä vilken gungar skönt när vi håller oss i repen och tassar fram mot världens enda svävande champagnebar, Perching Bar. Här bjuds vi på en unik upplevelse och kan förvänta oss en häpnadsväckande utsikt ner mot byarna och vinmarkerna. Vi befinner oss mitt i skogen och givetvis provar vi Champagne. Drycken kan avnjutas inne i baren i vita skinnstolar som hänger från taket någon meter över golvet, eller på terrassen, lyssnandes på fåglarna sjungandes i skogen. Baren drivs med solpaneler och inredningen är helt i trä. Ett par hundra meter bort tar vi ett kortare stopp i overkliga les faux de Verzy. Denna kusliga skog i Forêt de la Montagne de Reims är mycket märkligare än de vi ser i Hollywoodfilmer. Några av dessa träd är över 1000 år gamla och är en typ av krokiga dvärgbokar.

Väl tillbaka på vårt hotell förtjänas (och rekommenderas…) en petite sieste innan vårt klassiska reseinslag, “La Gran Finale”. Denna final tillbringas i byns mest populära restaurang, Au Carillion Gourmand. Restaurangen innehar även två gafflar i Guide Michelin. Den trevliga ägaren Philippe är ytterst gästvänlig och kvällens middag blir garanterat till belåtenhet. Efter middagen är det dags för kvällens blindprovning med åtta olika Champagner. Alla har ni provat tidigare och vi utser tillsammans på ett lättsamt sätt resans bästa Champagne.

Dag 4 –  Colin, lunch i Epernay, en promenad på Avenue de Champagne och au revoir

3-Colin

Dagens första provning blir hos Champagne Colin i Premier Cry byn Vertus. Huset är ytterligare en av våra noggrant utvalda producenter som vi importerar viner ifrån. Här görs välgjorda och prisvärda Champagner. Detta hus startades av familjen Colin 1829. 1997 lämnade bröderna Richard och Romain Colin kooperativet för egen produktion. De investerade mycket kapital i teknologi för att höja kvaliteten. Bröderna ihop med Richards fru Delphine guidar oss genom denna visit vilken avslutas med en provning på fyra av husets Champagner.

3-EpernayVi beger oss till staden Epernay som är något mindre än Reims. Epernay är hjärtat i Champagne och här ligger den pampiga Avenue de Champagne och de flesta stora Champagnehusens majestätiska huvudkontor. Sophie guidar runt oss på fina gatan med de imponerande husen. Vi passerar t ex Moët & Chandon, Pol Roger och Mercier innan vi når vår lunchrestaurang, rustika och charmiga La Table Kobus. Blandat annat skall vi avnjuta en gudomlig pistage creme brulee. Till maten avnjuts viner som vi i skrivande stund ännu inte fastställt.

Vi åker därpå till flygplatsen i Paris och säger – Au revoir – på återseende

 

Reseinformation:

14-17 september 2017 (Fullbokad)
6-9 oktober 2017
11-14 maj 2018
14-17 september 2018
12-15 oktober 2018
 

3-Champagne

I resans pris ingår:

          • Flyg med SAS från Arlanda eller Kastrup till Paris t/r
          • “All-inclusive” resa förutom en middag under en ledig kväll
          • Transfer och transporter med moderna luftkonditionerade bussar under hela resan
          • 3 nätter med del i dubbelrum* på hotell med frukost
          • 8 olika vinprovningar
          • 1 blindprovning under s k La Gran Finale
          • Båttur med lunch på floden Marne
          • Besök i Champagnebaren Perching Bar
          • Mat och dryck enligt program
          • Skandinaviska guider under hela resan samt lokal svensktalande guide

Pris
13 990 kr från Köpenhamn
14 490 från Arlanda

Vinupplevelser Sverige AB
Vi är tre personer som tillsammans garanterar en professionellt arrangerad resa. Mikael Lyng från Danmark har skrivit två böcker om Amarone och har arbetat som importör under många år. Han är känd som Mr Amarone i Danmark. Jonas Jagusch har under många år arbetat inom resebranschen och har,  som kursetta, fullgjort WSET-advanced, som är en sommelierutbildning. Mikael Ekeblom är en entreprenör och som troligtvis har haft den bredaste existerande samlingen av vinet Amarone. Mikael talar flytande italienska och dessa samlade erfarenheter har bidragit till ett unikt och brett kontaktnät.

Minst två av oss från Vinupplevelser följer med på denna exklusiva resa för att ge er bästa möjliga service. Vi letar kontinuerligt efter de bästa vinerna som Italien och även andra områden har att erbjuda. Allt för att förgylla våra reseprogram och för att kunna erbjuda våra kunder unika viner till förmånliga priser.

Övrig information
Ni har möjlighet att köpa viner på de restauranger och producenter vi besöker till priser som ligger cirka 20–30 procent lägre än i Sverige. *Tillägg för enkelrum är 1 300 kr för hela resan.

Kontakta oss gärna för bokning och frågor på 0766-344 090 eller maila oss på info@vinupplevelser.se

Vi reserverar oss för eventuella ändringar i reseprogrammet.

Bokningsinformation
Detta är en bokningsförfrågan. Efter mottagen förfrågan återkommer vi inom kort med bekräftelse på er reservation. Meddela oss även vilken resa ni önskar anmäla er till.

Vi skickar i samband med detta våra resevillkor, en faktura på anmälningsavgiften över 2 500 kr per person och en bekräftelse på det restbelopp som återstår att betala senast 45 dagar innan avresa.

Vid bokning av enkelrum tillkommer ett fast tillägg per natt (enligt reseprogram).

Vänligen fyll i för-och efternamn så som de står i ert pass.

 

Resenär 1

Fler än en resenär

Vald resa

Resenär 2

Avresa