Denna hemsida riktar sig till personer över 25 år och innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du måste därför ha fyllt 20 år för att gå vidare. Gå vidare
  • Vi vill förmedla och dela vår Passion för vin, mat och upplevelser i Europas finaste vinregioner.

  • Vi vill förmedla och dela vår Passion för vin, mat och upplevelser i Europas finaste vinregioner.

Onlineprovning från Toscana med Caparzo, Borgo Scopeto och Doga delle Claule – 28 augusti 17.45- live med Lorenzo Barzanti

Borgo Scopeto, Caparzo och Doga delle Clavule

relais-borgoscopetoVi har möjligheten att erbjuda en Toscana provning online med viner från tre producenter Caparzo, Borgo Scopeto och Doga Delle Clavule. Det gemensamma med dessa gårdar är att de ägs av samma person, nämligen den charmiga kvinnan Elisabeta Gnudi Angelini. Hennes man var från en förmögen och känd apotekarfamilj vid namn Angelini. När han avled bestämde sig Elisabetta för att ägna sitt liv åt sin passion, nämligen vin. Hon förvärvade då tre gårdar i Toscana. Borgo Scopeto är även namnet på ett av de mest lyxiga Relais i Toscana och härifrån har man en fantastisk utsikt över Siena. På detta relais spelades delar av filmen “Brevet från Julia” in. Caparzo är en gård precis utanför byn Montalcino och Caparzo var en av de 13 första producenterna av Brunello di Montalcino på 70-talet. Gemensamt för de bägge gårdarnas viner är enligt oss och och tidningen Munskänken att det är kvalitetsviner med en hög prisvärdhet. Samtliga av kvällens viner har fått minst prisvärt i Munskänken. Gårdarna representeras av Lorenzo Barzanti på export-avdelningen.

Elisabeta

Provningsviner och priser:
Doga delle Clavule IGT Toscana 2018 (vitt), 145kr
Caparzo IGT Toscana 2019, 119 kr
Borgo Scopeto Chianti Riserva 2016, 289 kr
Borgo Scopeto IGT Toscana Borgonero 2017, 189 kr
Caparzo Brunello di Montalcino 2014, 319 kr

Summa för vinpaketet är 1 061 kr

Tilläggsvin: Caparzo IGT Toscana Le Grance 2016 (vitt), 205 kr

Tillvägagångssätt av provningen
Producenten håller i provningen live online via en länk som deltagarna förses med ca en vecka innan provningen. Lorenzo Barzanti är provningsledare och presenterar vinregionerna, gården och dess viner. Provningen sker på engelska och ni har möjlighet att ställa frågor via en chat. Det tekniska som behövs är att ni behöver en fungerande Internet uppkoppling via dator, mobiltelefon eller tv. Ni behöver köpa in vinerna av Vinupplevelser och detta görs genom att ni sänder ett mail till info@vinupplevelser.se . Ni kan uppge att ni vill köpa ”Toscana-lådan 7/8”. Observera att vinerna endast finns hos Vinupplevelser och ej på Systembolaget. Vid beställning av vinerna behöver Vinupplevelser ert namn, adress, mail och mobilnummer. Därefter kommer vi att sända er en faktura på vinerna och leverans av vinerna sker med hemleverans med Best Transporter eller Bring. Senaste anmälningsdatum och beställning av vinerna till provningen är 15 augusti.
Alla deltagare får en möjlighet att testa att allt fungerar tekniskt  1-2 dagar innan provningen då Vinupplevelser inbjuder er att delta i en test online för dem som önskar. Detta ska inte ta mer än 5-10 minuter i anspråk. Som framgår av ovan så kostar en uppsättning av provningsvinerna 1 061 kr utan tilläggsvinet. Vi rekommenderar er att kanske dela dessa flaskor med vänner för att hålla nere kostnaderna per person. Vi vill också poängtera att man inte behöver konsumera dessa flaskor på en kväll. Oftast så vinner dessutom viner med högre kvalitet på att stå någon dag med kork i. Många viner går att spara i många dagar, ibland flera veckor. Man kan använda vakuum-korkar, eller vanliga korkar. Det bästa är att förvara vinet svalt för då sker oxidationen långsammare. Prova även att hälla över i mindre flaskor som fylls ända upp.

Ett annat tips är att hälla överblivna slattar i en burk och frysa. Fyll inte burken helt för då svämmar det över när det fryser. Denna slush kan man sedan skopa upp från och använda i matlagningen.
Vinupplevelser är också stand-by via mail eller telefon om ni har frågor kring provningen.

Vi kommer även att ge förslag på mat inför provningen.

Anmälningstid

Observera att er anmälan och beställning måste vara oss tillhanda senast 15 augusti.