Denna hemsida riktar sig till personer över 25 år och innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du måste därför ha fyllt 20 år för att gå vidare. Gå vidare
 • Vi vill förmedla och dela vår Passion för vin, mat och upplevelser i Europas finaste vinregioner.

 • Vi vill förmedla och dela vår Passion för vin, mat och upplevelser i Europas finaste vinregioner.

Amaroneresan

Vi vill visa er det Valpolicella som vi älskar!

Områdets bästa restauranger, ostar och delikatesser, härliga Amaroneviner, små passionerade vinproducenter vars högklassiga viner ej återfinns på Systembolagets hyllor, matlagningskurs och vinmakarlunch på Villa de Winckels, shopping och kultur i Verona och boende mitt i Valpolicellas med panoramautsikt över områdets vackra vinmarker.

Detta är några av de upplevelser som väntar er under vårens och höstens resa som alltid guidas av minst två av oss från Vinupplevelser. För att ni skall kunna lära känna området på riktigt finns även Gaia, vår italienska och vinkunniga guide, med på resorna. Vårt reseprogram är sk rekommenderad resa, av Munskänkarnas tidning.

Vi lagar mat tillsammans med flera kockar på mysiga Villa de Winckels.

En ny härlig upplevelse för 2019 är en lunch och besök hos Marchesi Fumanelli i vackra och genuina omgivningar.

Ett nytt inslag är även ett besök hos den passionerade producenten Carlo Ferragu. Vi intar en vinmakarmiddag på vår agriturismo där vi numera provar husets egna viner som hyllats av Decanter samt Gilbert & Gaillard. Vi  en lunch på Ai Beati med fantastisk utsikt över Garda-sjön där Carlo och Katia Meroni presenterar sina sammetslena viner. Vi möter flera andra av våra små och fantastiska vinodlare såsom Terre di Leone,  Latium och Fraccaroli. Vi njuter av ostar och salami hos Corrado Benedetti och så klart vår klassiska Il Gran Finale på Gourmet-restaurangen Locanda 800 med en blindprovning på tio olika Amarone-viner efter en härlig middag.

Som vinimportör kan vi även erbjuda en unik service med att leverera hem de viner ni önskar och med en rabatt på mellan 20-35%.

Vi garanterar en upplevelse utöver det vanliga. Koppla av, njut och smaka på det genuina italien.

Välkommen till Vinupplevelsers Valpolicella!

Dag 1 – Benvenuti a Valpolicella, “lunch på slottet” och arrivo charmiga Cà dei Maghi 

3_FumanelliVi lämnar Skandinavien på morgonkvisten och via Bolognas flygplats anländer vi till vackra villa Squarano som ägs av producenten Marchesi Fumanelli. Detta är en nyhet för 2019 som vi stolt kan presentera. Vi intar en lunch i deras fantastiska slottsliknande italienska 1800-tals villa med vackra omgivningar såsom vinodlingar körsbärs- och cypressträd. Här provar vi den adliga familjen Fumanellis viner till en utsökt lunch. Nu har vi lagt ribban högt…

3-MaghiEfter lunchen beger vi oss till det genuina och charmiga Cà dei Maghi där Giovanna tar emot oss med öppna armar. Cà dei Maghi är en liten agriturismo med panoramautsikt över Valpolicelladalen. Vid ankomst väntar en välkyld flaska Franciacorta från vår producent Le Marchesine. På kvällen möter vår lokala guide Gaia Castellani upp oss och ger oss en introduktion i området Valpolicella. Vi förses med kartor och berikas med lokal kunskap. Vi är stolta över att kunna erbjuda er Gaia som guide. Hon är född och uppvuxen i Valpolicella och har tidigare arbetat hos de kända producenterna Allegrini och Campagnola. Gaia är med på större delen av resan och utbildar oss samt besvarar alla era frågor kontinuerligt. Hon ger oss även en lättsam undervisning i sensorik, dvs vinprovning. Ambitionen är att kunna förstå mer om viners smaker, dofter och att kunna skilja dem åt. Gaia arbetar som lärare i vinkunskap i Verona och har utbildat ett flertal söner och döttrar till producenterna i Valpolicella.

3-Maghi_paoloEfter en liten “sonnelino”, siesta på italienska, äter vi middag tillsammans på hotellets egen restaurang och vi provar husets egna  viner. Dessa har nyligen fått stor uppmärksamhet då Amaronen fått otroliga 95 poäng av både Decanter och av franska Gilbert & Gaillard. Även husets Ripasso fick höga 93 poäng. Ägaren och tillika vinmakaren Paolo Creazzi presenterar stolt sina viner under vår välkomstmiddag.

Efter en lång resdag och nya bekantsskaper är det nog några gäster som tycker det är skönt att ha sängen i samma byggnad som restaurangen. Vi säger sogni d’oro (dröm guld) och laddar inför nya äventyr i Valpolicellas dalar.

Dag 2 – Matlagningskurs och lunch på Villa de Winckels, Platinum-vinnaren, Latium och Enoteca della Valpolicella

3-Winckels

Efter en stärkande italiensk frukost beger vi oss nu österut mot Illasi-dalen och det som kallas Valpolicella Allargata, det utökade Valpolicella. Här produceras framförallt en modernare Amarone, en kraftigare stil med fatlagring på barrique, gärna av amerikansk ek.

Dagens första stopp är ett nytt inslag när vi möter “mannen, myten, legenden” (i våra ögon i alla fall), nämligen Carlo Ferragu. Carlo startade att producera eget vin med årgången 2005 och detta med bakgrund av ett vad med vänner på en bar. Vadet gällde att Carlo menade att han skulle kunna producera lika bra viner som den legendariska grannen, Romano Dal Forno. Dal Forno gör bl a en Amarone som kostar runt 3 000 kr flaskan och enligt oss håller Carlo samma höga kvalitet. Bl a provar vi en Superiore som var det enda vinet från regionen Veneto som vann Platinum 2018 vid den högst prestigefulla Merano vinfestival.  Naturligtvis provar vi även Carlos ljuvliga Amarone! Carlo producerar endast ca 14 000 flaskor per år, det är en tystlåten man som istället låter vinerna tala…

Därpå tar vi oss till ytterligare en av resans många pärlor, Villa de Winckels. Här skall vi njuta av miljöerna och lära känna varandra lite bättre. Förutom vin är nog mat det viktigaste i Italien så därför vill vi att ni får slipa era matlagningskunskaper. Vi kommer att dela upp er i små grupper och ni kommer alla att få prova på att laga riktig italiensk mat med några mycket duktiga kockar.  Därpå intar vi en lunch på Villa de Winckels som troligtvis är Östra Valpolicellas bästa restaurang. Till maten avnjuter vi viner från vår producent Domenico Fraccaroli. Troligtvis är Villa de Winckels Eugenio Morinis, dvs Latiums ägares, smultronställe numero 1 då han höll sin bröllopsmottagning och bröllopsnatt här. Enligt restaurangens tradition bar han sin nyblivna fru uppför de många trappstegen till La Torretta.

3-LatiumEfter denna gastronomiska upplevelse gör vi ett besök hos Latium, de anses vara en av de hetaste producenterna i Valpolicella. Deras viner har fått medaljer i Decanter och höga betyg av bl a Robert Parker. Deras ena Amarone har utsetts till “Sveriges mest prisvärda Amarone” av Henrik Ungerth.

Kvällen tillbringas på Valpolicellas kanske mest kända restaurang, Enoteca della Valpolicella, som är beläget nere i byn Fumane. Ägarinnorna Ada och Carlotta tar emot oss med öppna armar och vi intar en härlig middag tillsammans. Till maten presenterar Carlo Meroni stolt presenterar sina eleganta viner. Syskonen Katia och Carlo Meronis viner görs i den, för Valpolicella, klassiska stilen, fruktdrivna och långlagrade på stora slavonska fat.

Dag 3 – “Kungen av Valpolicella”, La Ruota och ”Il Gran Finale”

Vad kan vara bättre än att börja dagen med en vinprovning? Vi börjar med ett stopp i Terre di Leones vackert belägna vinmarker med utsikt ända till Gardasjön. Terre di Leone har beskrivits i Venetiansk media som ”Il Re della Valpolicella”, Kungen av Valpolicella.  Ägarna Federico och Chiara visar oss runt och förklarar deras unika tillverkningsprocesser, bl a så görs flera av deras viner på torkade druvor, inte bara Amaronen.

3-RuotaNu anländer vi till Trattoria alla Ruota, utan tvekan, en av Valpolicellas mest populära restauranger med sin stil, ljuvliga mat och underbara utsikt. Här ses ofta flera av amaroneproducenterna äta privat. Tillsammans med en lokalt inspirerad och välkomponerad lunch, tar vi med egna viner in på restaurangen. Något som är brukligt under våra resor…

3-ProvningVi återvänder nu till vårt hotell för lite vila och uppladdning inför kvällens middag och ”Il Gran Finale”, en stor blindprovning av tio olika Amarone på Ristorante Locanda 800. Locanda 800 är troligen områdets finaste gourmet restaurang och byggnaderna härstammar från 1790. Franco och Emilio skapar en familjär och samtidigt professionell atmosfär och man producerar även en egen Amarone. Efter måltiden, som lyfts fram av ett av våra finaste matviner, provar vi hela tio olika Amarone, och på ett lättsamt sätt korar vi Il vincitore (vinnaren)! Vinerna ackompanjeras av en rad passande ostar och upplevelsen förstärks säkerligen av de nya kunskaper som ni samlat på er under resan.

Dag 4 – Delikatessfrosseri, romantiska Verona och hemresa…

3-Corrado

Efter frukost och utcheckning från hotellet förflyttar vi oss till Valpolicellas utkant, Lessinia, där Corrado Benedetti skapar regionens finaste ostar och delikatesser. I deras nybyggda VIP-rum, med fat fulla av smakliga ostar och bl a amaronesalami, provar vi viner som vi tagit med oss från vår egen cantina på hotellet. Här ges även tillfälle att shoppa till priser som är ca 1/3 av hemma.

Med ”dalen med de många källarna” i ryggen sätter vi oss bekvämt i våra bussar och beger oss in till centrala Verona för en portion kultur och shopping. Här står vi till ert förfogande om ni vill se närmare på t ex den historiska amfiteatern och Romeo & Julia-balkongen eller njuta av folkvimlet på Piazza Brà med en Spritz Veneziano i handen. Våra guider har även erfarenhet och tips för de som vill hinna med lite shopping.

En doppio espresso macchiato eller tre kulor gelato i solen på Piazza Erbe är kanske just hur du vill avsluta denna resa innan vi tar er till flygplatsen och säger – Arrivederci, på återseende.

Reseinformation
25-28 april 2019
26-29 september

från Köpenhamn och Arlanda

3-Allegro

I resans pris ingår:

    • Flyg med SAS från Arlanda/Köpenhamn till Bologna t/r.
    • Transfer och transporter med moderna luftkonditionerade bussar under hela resan.
    • Tre nätter med del i dubbelrum* på hotell i Valpolicelladalen, Fumane.
    • Åtta olika vinprovningar
    • Il Gran Finale, middag med blindprovning av tio olika Amarone-viner
    • Helpension med dryck enligt program ingår, förutom en lunch i Verona
    • En ost- och delikatessprovning
    • Utbildning i sensorisk analys, dvs grunderna i vinprovning.
    • Skandinaviska guider under hela resan.
    • Engelsktalande lokal guide under större delen av resan.

13 690 kr från Köpenhamn, 13 990 kr från Arlanda

 

Tillval
Möjlighet att boka extradagar före eller efter schemalagd resa. Här kan vi hjälpa till med de flesta önskemål, t ex golf, fotboll eller opera. Fråga oss gärna efter en prisuppgift!

Vinupplevelser Sverige AB
Vi är tre personer som tillsammans garanterar en professionellt arrangerad resa. Mikael Lyng från Danmark har skrivit två böcker om Amarone och har arbetat som importör under många år. Han är känd som Mr Amarone i Danmark. Jonas Jagusch har under många år arbetat inom resebranschen och har, som kursetta, fullgjort sommelier utbildningen WSET-advanced på Gustibus i Malmö. Mikael Ekeblom är en entreprenör och som troligtvis har haft den bredaste existerande samlingen av vinet Amarone. Mikael talar flytande italienska och dessa samlade erfarenheter har bidragit till ett unikt och brett kontaktnät. Minst två av oss från Vinupplevelser följer med på denna exklusiva resa för att ge er bästa möjliga service. Vi letar kontinuerligt efter de bästa vinerna som Italien och även andra områden har att erbjuda. Allt för att förgylla våra reseprogram och för att kunna erbjuda våra kunder unika viner till förmånliga priser.

Övrig information:
Ni har möjlighet att de flesta viner vi provar under resan till priser som ligger cirka 20–30 procent lägre än i Sverige. *Tillägg för enkelrum är totalt 1 000 kr.

Kontakta oss gärna för bokning och frågor på 0766-344 090 eller maila oss på info@vinupplevelser.se

Vi reserverar oss för eventuella ändringar i reseprogrammet.

Bokningsinformation
Detta är en bokningsförfrågan. Efter mottagen förfrågan återkommer vi inom kort med bekräftelse på er reservation. Meddela oss även vilken resa ni önskar anmäla er till.

Vi skickar i samband med detta våra resevillkor, en faktura på anmälningsavgiften över 2 500 kr per person och en bekräftelse på det restbelopp som återstår att betala senast 45 dagar innan avresa.

Vid bokning av enkelrum tillkommer ett fast tillägg per natt (enligt reseprogram).

Vänligen fyll i för-och efternamn så som de står i ert pass.

 

Resenär 1

Fler än en resenär

Vald resa

Resenär 2

Avresa