Denna hemsida riktar sig till personer över 25 år och innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du måste därför ha fyllt 20 år för att gå vidare. Gå vidare
  • Vi vill förmedla och dela vår Passion för vin, mat och upplevelser i Europas finaste vinregioner.

  • Vi vill förmedla och dela vår Passion för vin, mat och upplevelser i Europas finaste vinregioner.

Amaroneresan

Vi vill visa er det Valpolicella som vi älskar!

Områdets bästa restauranger, ostar och delikatesser, härliga Amaroneviner, små passionerade vinproducenter, matlagningskurs och vinmakarlunch på Villa de Winckels, shopping och kultur i Verona och boende mitt i Valpolicella.

Detta är några av de upplevelser som väntar er under höstens resa som alltid guidas av minst två av oss från Vinupplevelser. För att ni skall kunna lära känna området på riktigt finns även Gaia, vår italienska och vinkunniga guide, med på resorna. Vårt reseprogram är sk rekommenderad resa, av Munskänkarnas tidning.

Ett nytt inslag är en vinmakarmiddag hos Villa Spinosa. Vi möter flera andra av våra små och fantastiska producenter såsom Terre di Leone,  Latium, Meroni, Fraccaroli samt Antolini. Vi njuter av ostar och salami hos Corrado Benedetti och så klart vår klassiska Il Gran Finale på Gourmet-restaurangen Locanda 800.

Som vinimportör kan vi även erbjuda en unik service med att leverera hem de viner ni önskar och med en rabatt på mellan 20-35%.

Vi garanterar en upplevelse utöver det vanliga. Koppla av, njut och smaka på det genuina italien.

Välkommen till Vinupplevelsers Valpolicella!

Dag 1 – Med Spumante välkomnar vi er till Valpolicella


Vi lämnar Skandinavien
på morgonkvisten och via Bolognas flygplats anländer vi till Franciacorta. Här börjar vi med att avnjuta en härlig lunch på Ristorante Palafreno. Till detta dricker vi mousserande viner från Le Marchesine som anses vara en av de främsta producenterna av spumante i hela Italien.

3-MaghiEfter lunchen beger vi oss till det genuina och charmiga Cà dei Maghi där Giovanna tar emot oss med öppna armar. Cà dei Maghi är en liten agriturismo med panoramautsikt över Valpolicelladalen. Vid ankomst väntar en välkyld flaska Soave och lite snacks som ni kan avnjuta t ex vid vid poolen. Vår lokala guide Gaia Castellani möter upp och ger oss en introduktion i området Valpolicella. Vi förses med kartor och berikas med lokal kunskap. Vi är stolta över att kunna erbjuda er Gaia som guide. Hon är född och uppvuxen i Valpolicella och har tidigare arbetat hos de kända producenterna Allegrini och Campagnola. Gaia är med på större delen av resan och utbildar oss samt besvarar alla era frågor kontinuerligt. Hon ger oss även en lättsam undervisning i sensorik, dvs vinprovning. Ambitionen är att kunna förstå mer om viners smaker, dofter och att kunna skilja dem åt. Gaia arbetar som lärare i vinkunskap i Verona och har utbildat ett flertal söner och döttrar till producenterna i Valpolicella.

Efter en liten “sonnelino”, siesta på italienska, äter vi middag tillsammans på hotellets egen restaurang och Carlo Meroni stolt presenterar sina eleganta viner. Syskonen Katia och Carlo Meronis viner görs i den, för Valpolicella, klassiska stilen, fruktdrivna och långlagrade på stora slovenska fat.

Efter en lång resdag och nya bekantsskaper är det nog några gäster som tycker det är skönt att ha sängen i samma byggnad som restaurangen. Vi säger sogni d’oro (dröm guld) och laddar inför nya äventyr i Valpolicellas dalar.

Dag 2 – Matlagningskurs och lunch på Villa de Winckels, Latium och middag på Corte Spinosa

3-Winckels

Efter en stärkande italiensk frukost beger vi oss nu österut mot Illasi-dalen och det som kallas Valpolicella Allargata, det utökade Valpolicella. Här produceras framförallt en modernare Amarone, en kraftigare stil med fatlagring på barrique, gärna av amerikansk ek.

Dagens första stopp blir hos ytterligare en av resans många pärlor, Villa de Winckels. Här skall vi njuta av miljöerna och lära känna varandra lite bättre. Förutom vin är nog mat det viktigaste i Italien så därför vill vi att ni får slipa era matlagningskunskaper. Vi kommer att dela upp er i små grupper och ni kommer alla att få prova på att laga riktig italiensk mat med några mycket duktiga kockar. Vi kommer efter denna intressanta övning att äta en fem rätters lunch och hålla en provning med vinerna från Domenico Fraccaroli. Troligtvis är detta även ett av Eugenio Morinis, dvs Latiums ägares, smultronställen då han höll sin bröllopsmottagning och bröllopsnatt här. Enligt restaurangens tradition bar han sin nyblivna fru uppför de många trappstegen till La Torretta.

3-LatiumEfter denna gastronomiska upplevelse gör vi ett besök hos Latium, de anses vara en av de hetaste producenterna i Valpolicella. Deras viner har fått medaljer i Decanter och höga betyg av bl a Robert Parker. Deras ena Amarone har utsetts till “Sveriges mest prisvärda Amarone” av Henrik Ungerth.

Kvällen tillbringas på den vackra gården Corte Spinosa hos vår senaste producent i Valpolicella, Villa Spinosa. Här avnjuts en middag och provning på husets uppskattade drycker. Bl a provas en 15 år gammal Amarone och en Ripasso som precis vunnit högsta betyg i Italiens ledande vinguide, Gambero Rosso. Maten tillagas av Ada och Carlotta som driver Valpolicellas kanske mest kända restaurang, Enoteca della Valpolicella.

 

Dag 3 – Valpolicella Classica och ”Il Gran Finale”

Vad kan vara bättre än att börja dagen med en vinprovning? Vi börjar med ett stopp i Terre di Leones vackert belägna vinmarker med utsikt ända till Gardasjön. Terre di Leone har beskrivits i Venetiansk media som ”Il Re della Valpolicella”, Kungen av Valpolicella.  Ägarna Federico och Chiara visar oss runt och förklarar deras unika tillverkningsprocesser, bl a så görs flera av deras viner på torkade druvor, inte bara Amaronen.

3-RuotaInte långt härifrån ligger nästa höjdpunkt, Trattoria alla Ruota, utan tvekan, en av Valpolicellas mest populära restauranger med sin stil, ljuvliga mat och underbara utsikt. Här ses ofta flera av amaroneproducenterna äta privat. Tillsammans med en lokalt inspirerad och välkomponerad lunch, provar vi på plats Pier Paolos Antolinis omtalade viner. Den karismatiske och högljudde vinmakaren gör bl a två olika Amarone och en spännande IGT med namnet TheoBroma vilket betyder “Gudars dryck”.

3-ProvningVi återvänder nu till vårt hotell för lite vila och uppladdning inför kvällens middag och ”Il Gran Finale”, en stor blindprovning av tio olika Amarone på Ristorante Locanda 800. Locanda 800 är troligen områdets finaste gourmet restaurang och byggnaderna härstammar från 1790. Franco och Emilio skapar en familjär och samtidigt professionell atmosfär och man producerar även en egen Amarone. Efter måltiden, som lyfts fram av ett av våra finaste matviner, provar vi hela tio olika Amarone, och på ett lättsamt sätt korar vi Il vincitore (vinnaren)! Vinerna ackompanjeras av en rad passande ostar och upplevelsen förstärks säkerligen av de nya kunskaper som ni samlat på er under resan.

Dag 4 – Delikatesser, Verona och hemresa…

3-Corrado

Efter frukost och utcheckning från hotellet förflyttar vi oss till Valpolicellas utkant, Lessinia, där Corrado Benedetti skapar regionens finaste ostar och delikatesser. I deras nybyggda VIP-rum, med fat fulla av smakliga ostar och bl a amaronesalami, provar vi väl utvalda viner som vi tagit med oss från vår egen cantina i Valpolicella. Här ges även tillfälle att shoppa till priser som är ca 1/3 av hemma.

Med ”dalen med de många källarna” i ryggen sätter vi oss bekvämt i våra bussar och beger oss in till centrala Verona för en portion kultur och shopping. Här står vi till ert förfogande om ni vill se närmare på t ex den historiska amfiteatern och Romeo & Julia-balkongen eller njuta av folkvimlet på Piazza Brà med en Spritz Veneziano i handen. Våra guider har även erfarenhet och tips för de som vill hinna med lite shopping.

En doppio espresso macchiato eller tre kulor gelato i solen på Piazza Erbe är kanske just hur du vill avsluta denna resa innan vi tar er till flygplatsen och säger – Arrivederci, på återseende.

Reseinformation

8-11 september 2017

från Köpenhamn och Arlanda

3-Allegro

I resans pris ingår:

        • Flyg med SAS från Arlanda/Köpenhamn till Bologna t/r.
        • Transfer och transporter med moderna luftkonditionerade bussar under hela resan.
        • Tre nätter med del i dubbelrum* på hotell i Valpolicelladalen, Fumane.
        • Åtta olika vinprovningar
        • Il Gran Finale, middag med blindprovning av tio olika Amarone-viner
        • Helpension med dryck enligt program ingår, förutom en lunch i Verona
        • En ost- och delikatessprovning
        • Utbildning i sensorisk analys, dvs grunderna i vinprovning.
        • Skandinaviska guider under hela resan.
        • Engelsktalande lokal guide under större delen av resan.

12 790 kr från Köpenhamn, 12 990 kr från Arlanda

 

Tillval
Möjlighet att boka extradagar före eller efter schemalagd resa. Här kan vi hjälpa till med de flesta önskemål, t ex golf, fotboll eller opera. Fråga oss gärna efter en prisuppgift!

Vinupplevelser Sverige AB
Vi är tre personer som tillsammans garanterar en professionellt arrangerad resa. Mikael Lyng från Danmark har skrivit två böcker om Amarone och har arbetat som importör under många år. Han är känd som Mr Amarone i Danmark. Jonas Jagusch har under många år arbetat inom resebranschen och har, som kursetta, fullgjort sommelier utbildningen WSET-advanced på Gustibus i Malmö. Mikael Ekeblom är en entreprenör och som troligtvis har haft den bredaste existerande samlingen av vinet Amarone. Mikael talar flytande italienska och dessa samlade erfarenheter har bidragit till ett unikt och brett kontaktnät. Minst två av oss från Vinupplevelser följer med på denna exklusiva resa för att ge er bästa möjliga service. Vi letar kontinuerligt efter de bästa vinerna som Italien och även andra områden har att erbjuda. Allt för att förgylla våra reseprogram och för att kunna erbjuda våra kunder unika viner till förmånliga priser.

Övrig information:
Ni har möjlighet att köpa viner på de restauranger och producenter vi besöker till priser som ligger cirka 20–30 procent lägre än i Sverige. *Tillägg för enkelrum är 300 kr/natt.

Kontakta oss gärna för bokning och frågor på 0766-344 090 eller maila oss på info@vinupplevelser.se

Vi reserverar oss för eventuella ändringar i reseprogrammet.

Bokningsinformation
Detta är en bokningsförfrågan. Efter mottagen förfrågan återkommer vi inom kort med bekräftelse på er reservation. Meddela oss även vilken resa ni önskar anmäla er till.

Vi skickar i samband med detta våra resevillkor, en faktura på anmälningsavgiften över 2 500 kr per person och en bekräftelse på det restbelopp som återstår att betala senast 45 dagar innan avresa.

Vid bokning av enkelrum tillkommer ett fast tillägg per natt (enligt reseprogram).

Vänligen fyll i för-och efternamn så som de står i ert pass.

 

Resenär 1

Fler än en resenär

Vald resa

Resenär 2

Avresa