Denna hemsida riktar sig till personer över 25 år och innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du måste därför ha fyllt 20 år för att gå vidare. Gå vidare
 • Vi vill förmedla och dela vår Passion för vin, mat och upplevelser i Europas finaste vinregioner.

 • Vi vill förmedla och dela vår Passion för vin, mat och upplevelser i Europas finaste vinregioner.

Amarone, Barolo & Champagne

Vi vill visa er det bästa av det bästa på denna specialresa!

Varför nöja sig med en tungviktare, när man kan uppleva alla tre på en och samma resa?

Varför nöja sig med en tungviktare, när man kan uppleva alla tre på en och samma resa? Gastronomiska höjdpunkter uppnås då vi besöker regionernas bästa restauranger, upplev shopping och kultur i Paris, Verona, Reims och Alba och därtill noga utvalda boenden. Vi besöker små passionerade producenter så som t ex Maurice Vesselle, Terre di Leone och Damilano. Vi kombinerar detta med mer anrika och kända producenter som Bollinger, Pommery och Renato Ratti.

Detta är några av de upplevelser som väntar er under vårens resor med svenska och lokala guider. Vårt reseprogram är sk rekommenderad resa, av Munskänkarnas tidning. Unika provningar är La Petite Finale, Il Piccolo finale och Il Gran Finale. Vi upplever även smakprovningar i form av världsberömda tryffeln i Alba och ost- och salami i Valpolicella.

En nyhet för 2017 är att vi även hinner med en ost- och salamiprovning i deras nybyggda VIP-rum.

Som vinimportör kan vi även erbjuda en unik service med att leverera hem de viner ni önskar och med en rabatt på mellan 20-35%.

Vi garanterar en upplevelse utöver det vanliga. Koppla av, njut och smaka på det genuina av Champagne, Piemonte och Valpolicella.

Välkommen till Vinupplevelsers vinvärld!

Dag 1 – Champagnens värld

3-ChampagneFörhoppningsvis utsövda beger vi oss ut på en unik vinresa, laddad med upplevelser, smaksensationer tillsammans med kunskaper och intryck i en skön och behaglig blandning.

Vi anländer tidig förmiddag på Paris flygplats och beger oss direkt med buss till Champagnens huvudstad, Reims. Vårt hotell, Grand Hotel Continental är ett klassiskt och anrikt hotell med nyrenoverade rum som ligger mitt på Reims promenadgata. Efter check-in så går vi tvärs över gatan till klassiska Brasserie Flo. Här förnöjer vi oss i vår egen salong med balkong och smakar och skålar i fina bubblor.

Vi på Vinupplevelser är passionerade över små, unika producenter som har full kontroll över hela produktionen, från vinranka till färdig flaska. I Champagne lever de stora husen som står för marknadsföringen i en perfekt symbios med de små producenterna som bara bryr sig om att göra den perfekta Champagnen. För att förstå helheten och ha upplevt Champagne måste man även besöka ett av de välkända och stora husen. Vi har valt ut Bollinger och är stolta över att få bjuda in er i detta ytterst svåråtkomliga hus. Här finns mycket tradition, historia, pompa och ståt blandat med en touch av James Bond.

Efter en liten chans att hämta andan, vila och kanske byta om inför kvällen, möts vi i hotellets egen restaurang, Au Conti. Smakresan har precis börjat och vi håller oss till franska menyer. Vid denna middag kommer en speciellt utvald producent att presentera sina viner.

Dag 2 – Grand Cru byn Bouzy och hjärtat Epernay

Vakna upp i er egen takt och upptäck hotellets trevliga frukost. Centrala Reims har mycket kultur, historia och shopping att erbjuda för den intresserade. Vi rekommenderar att flanera genom staden och inte missa stadens egen katedral, Notre Dame de Reims. Här har franska kungar krönts sedan år 498 och druckit Pinot Noir från byn Bouzy.

Vi beger oss till staden Epernay som är något mindre än Reims. Epernay är hjärtat i Champagne och här ligger den pampiga Avenue de Champagne och de flesta stora husens majestätiska huvudkontor. Här äter vi en lunch tillsammans på rustika och charmiga Le Table Kobus och har igen chansen att lära känna varandra lite bättre. Här provar vi Grand Cru Champagne från Varnier Fanniere som hör hemma i lite söderut belägna Cote de Blanc. I denna del av Champagne är druvan Chardonnay kung och den dominerar lunchens friska, fruktiga och karaktärsfulla viner.

Vi rör oss genom byar med namn som varenda vinkännare har haft på näthinnan. Vi stannar till i Bouzy, en by med speciella anor.

3-Bouzy

Här besöker vi huset Maurice Vesselle och tas emot av sonen Didier. En spännande och unik provning som man inte riktigt vet på vilket årtal den slutar eller hur långt ner i kalkberget han tar med oss.

Fulla med upplevelser, miljontals bubblor och kanske en aning behov av lugn och ro, låter vi er undersöka Reims och hotellet omgivningar på egen hand. Vi står självklart till ert förfogande med tips och nyttig information.

Dag 3 – La Petite Finale, Paris och arrivo Piemonte

3-EpernaycorkEfter frukost checkar vi ut och beroende på väder avslutar vi med en blindprovning på hotellet eller på en backe ute i det gröna. Denna resans första mini-final är till för att kora en vinnare och minnas tillbaka på vad vi hunnit prova. Vi ger oss av innan lunch och räknar med ankomst i Paris tidig eftermiddag. Hela eftermiddagen kan ni shoppa, uppleva Paris eller bara njuta av atmosfären och besöka någon av stadens otaliga restauranger. Vi hjälper er gärna med att hitta några godbitar och titta närmare på några av stadens otaliga historiska platser och byggnader. Våren i Paris lär vara något speciellt och vem vet vilka känslor som kanske väcks till liv…

Tidig kväll tar vi ett flyg från Paris till Milano. En buss tar oss mot Piemontes böljande landskap. Vi bor mitt i centrala Alba på fyrstjärniga Hotel Savona.

Dag 4 –  Montaribaldi, buffetlunch och 10 viner hos Damilano och tryffel i Alba

3-PiemontelandscapeAlba ligger mitt emellan vinområdena Barolo och Barbaresco och kommer att vara vår bas för våra utflykter bland Piemontes ädla viner.

Vår förmiddag startar med ett besök hos en ny favorit i Piemonte, Montaribaldi. Några av deras vinmarker gränsar mot vinmarker som tillhör osannolikt berömde Gaja. Av sju viner har 1 fått fynd, 3 mer än prisvärt och 3 prisvärt av Munskänkens provningspanel. Bröderna Taliano driver den vackert belägna vingården som gör både Barolo och Barbaresco. Därefter väntar en lunchbuffé och en exklusiv provning av 10 viner hos Damilano. Av dessa är 5 Barolo… Deras toppvin, Barolo Cannubi har blivit utsedd av Decanter till Piemontes bästa röda vin. Maten är tillagad av Massimo Camia vars restaurang ligger i byggnaden och han innehar 1 stjärna i Guide Michelin. Vi hinner även ut i vingården och ser Cannubi, som är den mest prestigefyllda växtplatsen i hela Barolo, Damilano förfogar över 2/3-delar av denna. Damilano har blivit mycket uppskrivna i Sverige sedan vi lanserade dem 2012.

Med en lagom dos med kunskap, mat och upplevelser återvänder vi till centrala Alba och vårt hotell. Resten av dagen och kvällen disponerar var och en över själv och vi står till förfogande med lite tips och inspiration. Ett spännande alternativ är att smaka Albas världsberömda tryffel i en butik som håller extra öppet för oss.

Dag 5 –  Il Piccolo finale och välkommen till Vinupplevelsers andra hem!

3-Druvtork

Efter frukost och utcheckning tar vår buss oss på ett tidigt vingårdsbesök hos Adriano. Här provar vi några prisvärda och druvtypiska Barbaresco- och Barberaviner och får bekanta oss med trevliga Grazia.

En härlig “ piccolo finale” blir lunchen på Rabaya där vi blir serverade rätter med provinsiella smaker och detta med en svårslagen panoramautsikt framför oss. Vi håller samtidigt en blindprovning av de producenter vi besökt vilket ger oss krafter inför vår ca tre timmars bussfärd till Valpolicella.

Efter ett tämligen flackt landskap dyker Valpolicellas kullar upp framför oss och vi kör in i Valpolicella för att checka in på vårt stammhotell Cà dei Maghi. Med en hänförande utsikt över dalarna och ända till Verona är vi omgivna av vinrankor som är grunden i ett av världens mest omtalade viner, Amarone.

Efter en lång dag behöver vi endast skor för att ta oss till hotellets egen charmiga restaurang. Till vår middag provar vi viner från Latium Morini, med en mer modern och robust stil på Amarone från Östra Valpolicella. De anses vara en av de hetaste producenterna i Valpolicella och deras viner har fått medaljer i Decanter och höga betyg av bl a Robert Parker. Deras ena Amarone har utsetts till “Sveriges mest prisvärda Amarone” av Henrik Ungerth. Vi kliver denna afton direkt in Valpolicellas mat- och vinhistoria och kommer säkerligen att kliva till sängs både mätta och belåtna.

Dag 6 –  Valpolicella Classico och Il gran Finale

3-TerreMed utsikten över dalen i bakgrunden och vars ett glas Franciacorta i handen, ger Gaia Castellani oss en första inblick i Valpolicellaområdet. Vi är stolta över att kunna erbjuda er Gaia som guide. Hon är född och uppvuxen i Valpolicella och har tidigare arbetat hos den kända producenten Allegrini. Gaia är med oss under resten av resan för att lära oss mer och ge Valpolicella ett ansikte. Gaia utbildar i vinkunskap i Verona.

Uppiggade med både lokal kännedom och några droppar bubbel anländer vi till producenten Terre di Leone som beskrivits i Venetiansk media som ”Il Re della Valpolicella”, Kungen av Valpolicella.  Ägaren Federico visar oss runt i vinfälten och vingården och förklarar deras unika tillverkningsprocesser, bl a så görs flera av deras viner på torkade druvor, inte bara Amaronen.

Inte långt härifrån ligger nästa anhalt, Trattoria alla Ruota, utan tvekan, en av Valpolicellas mest omtyckta restauranger med sin stil, ljuvliga mat och förtjusande utsikt. Här ses ofta flera av amaroneproducenterna äta privat. Tillsammans med en lokalt inspirerad och välkomponerad lunch, provar vi på plats Antolinis omtalade och prisvärda viner. Pier Paolo Antolini är en karismatisk vinmakare som alltid lyckas framkalla många glada miner och skratt.

På vägen tillbaks till hotellet kör vi förbi och hälsar på Meroni som är en av de stora och historiska producenterna och provar bl a två olika Amarone som rosas internationellt. Några timmar på hotellet och kanske ett dopp i poolen laddar upp oss inför vår avslutningsmiddag och stora blindprovning.

3-Provning

Vi har nu anlänt till en av resans absoluta höjdpunkter, restaurangen Locanda 800, där vi håller vår stora Amaroneprovning ”Il gran finale”. Locanda 800 är troligen områdets finaste gourmet restaurang och byggnaderna härstammar från 1790. Franco och Emilio skapar en familjär och samtidigt professionell atmosfär och man producerar även sin eget Amarone. Efter maten, som lyfts fram av Latiums populära Superiore provar vi tio olika Amarone. Alla utom en har ni provat under resan, kan ni gissa vilken och vilken är bäst när de alla står sida vid sida? Vinerna ledsagas av en rad passande ostar och upplevelsen förstärks säkerligen av de nya kunskaper som ni samlat på er under resan.

Dag 7 –  Ost- och salami, Verona och hemresa!

3-VeronaEfter en natt med behagliga drömmar checkar vi ut och förflyttar vi oss till Valpolicellas utkant, Lessinia, där Cottado Benedetti skapar regionens finaste ostar och delikatesser. I deras nybyggda VIP-rum, med fat fulla av smakliga ostar och bl a amaronesalami, provar vi väl utvalda viner som vi tagit med oss från vår egen cantina i Valpolicella. Här ges även tillfälle att shoppa till priser som är ca 1/3 av hemma. Därpå sätter vi oss bekvämt i våra bussar och beger oss in till centrala Verona för en portion kultur och shopping. Här står vi till er tjänst om ni vill se närmare på t ex den historiska amfiteatern och Romeo & Julia-balkongen eller njuta av folkvimlet på Piazza Brà. Våra guider har även erfarenhet och tips för de som vill hinna med lite shopping. Centrala Verona erbjuder allt från gallerior till mindre och mer exklusiva butiker.

En doppio macchiato eller tre kulor gelato i solen på en av stadens mysiga piazzor är kanske just hur du vill avsluta denna resa innan vi tar er till flygplatsen och säger –

Au Revoir & Arrivederci, på återseende.

Reseinformation

20-26 september (fåtal platser kvar)

från Köpenhamn och Arlanda

3-3bild

I resans pris ingår:

     • Flyg med SAS från Arlanda/Köpenhamn till Paris och hem från Milano.
     • Transfer och transporter med moderna luftkonditionerade bussar under hela resan.
     • Fem nätter med del i dubbelrum* på hotell med frukost.
     • Flyg från Paris till Milano.
     • Tolv olika vinprovningar
     • Tre blindprovningar
     • En ost- och salamiprovning
     • Mat och dryck enligt program.
     • Skandinaviska guider under hela resan.
     • Engelsktalande lokala guider i Piemonte och Valpolicella.

19 790 kr från Köpenhamn, 19 990 kr från Arlanda

Tillval
Möjlighet att boka extradagar före eller efter schemalagd resa. Här kan vi hjälpa till med de flesta önskemål, t ex golf, fotboll eller opera. Fråga oss gärna efter en prisuppgift!

Vinupplevelser Sverige AB
Vi är tre personer som tillsammans garanterar en professionellt arrangerad resa. Mikael Lyng från Danmark har skrivit två böcker om Amarone och har arbetat som importör under många år. Han är känd som Mr Amarone i Danmark. Jonas Jagusch har under många år arbetat inom resebranschen och har nyligen, som kursetta, fullgjort WSET-advanced, som är en sommelierutbildning. Mikael Ekeblom är en entreprenör och som troligtvis har haft den bredaste existerande samlingen av vinet Amarone. Mikael talar flytande italienska och dessa samlade erfarenheter har bidragit till ett unikt och brett kontaktnät. Minst två av oss från Vinupplevelser följer med på denna exklusiva resa för att ge er bästa möjliga service. Vi letar kontinuerligt efter de bästa vinerna som Italien och även andra områden har att erbjuda. Allt för att förgylla våra reseprogram och för att kunna erbjuda våra kunder unika viner till förmånliga priser.

Övrig information
Ni har möjlighet att köpa viner på de restauranger och producenter vi besöker till priser som ligger cirka 20–30 procent lägre än i Sverige. *Tillägg för enkelrum är 2 300 kr för hela resan.

Kontakta oss gärna för bokning och frågor på 0766-344 090 eller maila oss på info@vinupplevelser.se

Vi reserverar oss för eventuella ändringar i reseprogrammet.

Bokningsinformation
Detta är en bokningsförfrågan. Efter mottagen förfrågan återkommer vi inom kort med bekräftelse på er reservation. Meddela oss även vilken resa ni önskar anmäla er till.

Vi skickar i samband med detta våra resevillkor, en faktura på anmälningsavgiften över 2 500 kr per person och en bekräftelse på det restbelopp som återstår att betala senast 45 dagar innan avresa.

Vid bokning av enkelrum tillkommer ett fast tillägg per natt (enligt reseprogram).

Vänligen fyll i för-och efternamn så som de står i ert pass.

 

Resenär 1

Fler än en resenär

Vald resa

Resenär 2

Avresa