Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Alsace

Resdatum

23-26 april 2024

Amaroneresan

Resdatum

24-27 september 2024

Bourgogneresan

Resdatum

21-24 maj 2024

Champagneresan

Resdatum

23-26 apr 2024 (fåtal platser kvar)
24-27 september 2024

Champagne Grand Cru

NYHET!

Datum
9-12 april 2024 (fullbokad)
15-19 april 2024 (fullbokad)
27-31 maj 2024 (fullbokad)
3-7 juni 2024 (fullbokad)
7-11 oktober 2024 (två platser kvar)
29 oktober-2 november 2024 (nylanserad)

Piemonte

Resdatum

19-22 april 2024 (fåtal platser kvar)
18-21 september 2024

Toscanaresan

Resdatum

9-13 april 2024 (fullbokad)
6-10 oktober 2024 (fyra platser kvar)

Prioratresan - Fira del Vi

Resdatum

2-6 maj 2024 (fåtal platser kvar)

Prioratresan

Resdatum

15-18 oktober 2024

Sicilienresan

Resdatum 2024

23-27 april (fullbokad)
15-19 oktober (fullbokad)

Ribera del Duero

Datum

10-14 september 2024 (fullbokad)

Alla våra resor inkluderar:

  • Flyg med SAS, Air France, KLM eller Lufthansa (gäller ej Sicilien)
  • Helpension (om inte annat anges i programmet)
  • Vin och vatten till samliga måltider
  • Flertalet vinprovningar och vingårdsbesök
  • Stor exklusiv blindprovning
  • Del i dubbelrum under hela vistelsen
  • Skandinaviska vinkunniga guider på hela resan
  • Lokala guider med stora vinkunskaper
  • Busstransporter med hög kvalitet från flygplatsen och under hela resan

Våra grupper brukar normalt vara 20-26 personer. Vi erbjuder som standard flyg från Arlanda och Köpenhamn men ordnar gärna andra anslutningar inom Sverige mot tillägg.

Ni har under resan möjlighet att beställa viner från de restauranger och producenter vi besöker till priser som ligger cirka 20–30 procent lägre än i Sverige. Dessa levereras efter resan och priserna inkluderar svensk alkoholskatt, moms och frakt.

Så här skriver våra resenärer:

Här kan du läsa vad våra tidigare resenärer skrivit!

Ylva Sundkvist, Ordförande Munskänkarna Sverige

(har gjort två resor med oss, hon skrev så här efter första resan):

För första gången har jag och min man provat på att åka på en resa arrangerad av någon annan än oss själva. Personligen var detta för mig en mycket positiv upplevelse. Vinupplevelser har ett väl avvägt program och vi fick möjlighet att träffa producenter – vinmakare som bedriver sitt arbete med kvalité, inlevelse och passion. Lägg därtill att vi hela tiden hade en följeslagare boende i Valpolicella med genuina kunskaper om området och vinmakarna.

Förutom vingårdsbesök fick vi även möjlighet att laga mat tillsammans vilket var “en höjdare”. Jag imponerades av att Vinupplevelser tog med viner till samtliga restauranger, från producenterna vi besökte, så vi fick prova vinerna ihop med maten. Ett stort plus var även att vi kunde köpa hem dessa med gynnsamma villkor och på ett bekvämt sätt få dem hemlevererade.

En vinupplevelse utöver det vanliga som jag varmt rekommenderar och som jag anser vara en klart prisvärd resa.

Ylva Sundkvist kompletterar sin berättelse efter sin andra resa med oss:

Sträck på er grabbar! Ni har ett fantastiskt koncept!

Mats och Lena Friberg, Malmö

(har varit med oss på fyra resor)

Hej Vinupplevelser! Nu är vi tillbaka i verkligheten efter en fantastisk upplevelse i Valpolicella – tack vare er & ert fina upplägg med små guldkorn därnere. Så många härliga vinproducenter och restauranger som vi har fått besöka – dessa hade vi aldrig hittat utan er och det bästa av allt var att man slapp betala när man gick från bordet. Allt har varit över våra förväntningar och det var värt varenda krona. Nu när vi själva vet hur bra det varit så kan vi rekommendera resan till våra vänner och bekanta, vilket vi också kommer att göra. Glöm inte att hälsa till alla underbara eldsjälar!

Hans Kjell, Stockholm

Resan till Champagne/Piemonte/Valpolicella 2013 var långt över förväntan och blev en minnesvärd bröllopsresa.

Ett mycket välorganiserat program och mycket trevliga besök hos vinproducenterna. Att besöka små producenter som ni har en vänskaplig relation till, gjorde att vi kände oss väl omhändertagna och t o m efterlängtade av dem. Det märktes att de var väldigt stolta över sina produkter.
Att äta 3-rätters till lunch och ofta 5-rätters till middag kändes lyxigt och väldigt gott. Att braxen kunde smaka så bra förvånar mig som är uppvuxen på braxen i Stockholms skärgård. Jag har ju förstås aldrig ätit den tillsammans med champagne.

Vi är imponerade av ert ansvarsfulla sätt att hantera situationen, när vi på stationen i Paris fick reda på tågpersonalens strejk. Alla ni engagerade er på ett bestämt sätt för att lösa det, genom att se till att vi var först i kön för att få en egen buss till Milano. Jonas tog struptag på ansvarig personal, Stor-Micke stöttade med mörka solglasögon och en allvarlig uppsyn, Lill-Micke höll oss i tryggt sällskap.

Mycket smart och uppskattat att vi sista dagen kunde välja de viner vi gillade och till ett väldigt bra pris få dessa hemskickade till våra hemorter. Så gott, vi kommer påminnas om er under hela sommaren. Sommaren bara? Ja, vi lagrar inte vin. Men vi ses snart igen. Vad vi tyckte om det egenliga syftet med resan: Vinprovning? På en skala 1-5 så är vårt betyg 6. Andra kommentarer överflödiga J.

Slutligen vill vi tacka er alla personligen. Att få äran att ha er alla på vår resa var en kunskapsmässigt komplett och framförallt trevlig upplevelse. Att få möjligheten att i bussen höra er berätta om allt inom vin och molusker var väldigt trevligt. Alla ni har imponerande kunskaper. Jonas och Stor-Micke med erat trygga och mycket trevliga bemötande. Lill-Micke, du som alltid var öppen för frågor från oss vin-noviser.
Stort tack från mig och min kära hustru Kristina för en fantastisk bröllopsresa,
hälsar Hans

Björn Berlin, Uppsala

(har varit med oss på tre resor):

Jag är kär! AMARONE AMARONE AMARONE
Jag åkte på vinst och förlust och en ny värld har öppnat sig. Tack för en mycket trevlig resa med bra och kunniga reseledare. Jag har rest mycket, men denna första vinresa var för mig den bästa upplevelse någonsin. Jag har aldrig ätit så mycket god mat, druckit så goda viner eller sett så många fina jordgubbställen. Detta kan jag varmt rekommendera!

Referenser:

Ylva Sundkvist, Orförande för Munskänkarna i Sverige. Har varit med oss på två resor.
Ann-Charlotte Curry, Ordförande Munskänkarna Öckerö. Har varit med oss på tre resor.
Bengt Rosenqvist, Ordförande Munskänkarna Kalmar. Har varit med oss på fem resor.

Genomförda resor med sektioner inom Munskänkarna:

Luleå Munskänkare – 2 resor, Valpolicella samt Piemonte
Öckerö Munskänkare – 2 resor, Valpolicella samt Piemonte
Kalix Munskänkare – 2 resor, Toscana samt Valpolicella
Skellefteå Munskänkare – Piemonte
Kalmar Munskänkare – Valpolicella
Åland Munskänkare – Toscana
Strömsund Munskänkare – Valpolicella

Under 2013 genomfördes en resa med Stockholms Specialisttandvård till Valpolicella.

För närvarande är resor med 4 sektioner inbokade för 2014.

Vi genomförde totalt 13 resor under 2013 och troligtvis blir det ca 20 resor under 2014.

Bokningsinformation

Detta är en bokningsförfrågan. Efter mottagen förfrågan återkommer vi inom kort med bekräftelse på er reservation. Meddela oss även vilken resa ni önskar anmäla er till.

Vi skickar i samband med detta våra resevillkor, en faktura på anmälningsavgiften över 3 000 kr per person och en bekräftelse på det restbelopp som återstår att betala senast 45 dagar innan avresa.

Vid bokning av enkelrum tillkommer ett fast tillägg per natt (enligt reseprogram).

Vänligen fyll i och stava för-och efternamn så som de står i ert pass. Använd dock endast tilltalsnamn som förnamn.

    Resenär 1

    Fler än en resenär

    Vald resa

    Avresa

    Vi arrangerar och skräddarsyr gruppresor åt sektioner inom Munskänkarna, företag samt privata grupper med minimum 10 personer.

    Kontakta gärna oss för mer information!

    För bokning, förfrågan om skräddarsydd gruppresa eller information kontakta oss på:

    info@vinupplevelser.se

    0766 – 344 090

    Piemontes böljande landskap

    Ett glas med Allegro hos familjen Fraccaroli

    Stefano på Trattoria alla Ruota tar hand om våra gäster

    Myslunch

    Donna Olgas Rosso di Montalcino, lite lätt kyld som en aperitivo

    Valpolicellas berömda körsbär

    Pier Paolo beskriver skillnaden mellan Moròpio och Cà Coato

    Den galna slaktaren Dario Cecchini med personal

    Bloggen

    Följ aktiviteterna på våra resor, provningar och andra tokigheter.