Denna hemsida riktar sig till personer över 25 år och innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du måste därför ha fyllt 20 år för att gå vidare. Gå vidare
  • Vi vill förmedla och dela vår Passion för vin, mat och upplevelser i Europas finaste vinregioner.

  • Vi vill förmedla och dela vår Passion för vin, mat och upplevelser i Europas finaste vinregioner.

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /storage/content/79/106979/vinupplevelser.se/public_html/wp-content/themes/logotypebolaget/page-vines.php on line 50

Priorat i Spanien / 2017

Costers del Priorat DOQ Blanc de Closos

<< Tillbaka till Vinsortimentet

Alkohol 14,5%
62,7% Garnatxa Negra, 19,1% Cabernet Sauvignon och 18,2% Garnatxa Peluda

Doft av solvarma mörka bär, våta löv och skoputs. Friska syror i en medelfyllig kropp med torra tanniner.

Costers del Priorat DOQ Blanc de Closos

209:-
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...

Denna friska fruktiga Priorat lagras 8-9 månader på franska ekfat. Vinmarkerna heter Mas d`en Pubill samt Solanes och är belägna utanför byn Porrera. Sockerhalten är 0,3 g/l. Låg produktion om 5 200 flaskor per år.

Passar bra till lagrade ostar samt smakrika, gärna grillade rätter av lamm- eller nötkött.

Lämna en recension

*
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /storage/content/79/106979/vinupplevelser.se/public_html/wp-content/themes/logotypebolaget/page-vines.php on line 50

Priorat i Spanien / 2017

Costers del Priorat DOQ Blanc de Pissarres

<< Tillbaka till Vinsortimentet

Alkohol 14,5%
62,7% Garnatxa Negra, 19,1% Cabernet Sauvignon och 18,2% Garnatxa Peluda

Doft av solvarma mörka bär, våta löv och skoputs. Friska syror i en medelfyllig kropp med torra tanniner.

Costers del Priorat DOQ Blanc de Pissarres

209:-
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...

Denna friska fruktiga Priorat lagras 8-9 månader på franska ekfat. Vinmarkerna heter Mas d`en Pubill samt Solanes och är belägna utanför byn Porrera. Sockerhalten är 0,3 g/l. Låg produktion om 5 200 flaskor per år.

Passar bra till lagrade ostar samt smakrika, gärna grillade rätter av lamm- eller nötkött.

Lämna en recension

*
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /storage/content/79/106979/vinupplevelser.se/public_html/wp-content/themes/logotypebolaget/page-vines.php on line 50

Priorat i Spanien / 2017

Costers del Priorat DOQ Pissarres

<< Tillbaka till Vinsortimentet

Alkohol 14,5%
62,7% Garnatxa Negra, 19,1% Cabernet Sauvignon och 18,2% Garnatxa Peluda

Doft av solvarma mörka bär, våta löv och skoputs. Friska syror i en medelfyllig kropp med torra tanniner.

Costers del Priorat DOQ Pissarres

209:-
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...

Denna friska fruktiga Priorat lagras 8-9 månader på franska ekfat. Vinmarkerna heter Mas d`en Pubill samt Solanes och är belägna utanför byn Porrera. Sockerhalten är 0,3 g/l. Låg produktion om 5 200 flaskor per år.

Passar bra till lagrade ostar samt smakrika, gärna grillade rätter av lamm- eller nötkött.

Lämna en recension

*
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /storage/content/79/106979/vinupplevelser.se/public_html/wp-content/themes/logotypebolaget/page-vines.php on line 50

Priorat i Spanien / 2017

Costers del Priorat DOQ Petit Pissarres

<< Tillbaka till Vinsortimentet

Alkohol 14,5%
62,7% Garnatxa Negra, 19,1% Cabernet Sauvignon och 18,2% Garnatxa Peluda

Doft av solvarma mörka bär, våta löv och skoputs. Friska syror i en medelfyllig kropp med torra tanniner.

Costers del Priorat DOQ Petit Pissarres

209:-
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...

Denna friska fruktiga Priorat lagras 8-9 månader på franska ekfat. Vinmarkerna heter Mas d`en Pubill samt Solanes och är belägna utanför byn Porrera. Sockerhalten är 0,3 g/l. Låg produktion om 5 200 flaskor per år.

Passar bra till lagrade ostar samt smakrika, gärna grillade rätter av lamm- eller nötkött.

Lämna en recension

*

Bourgogne i Frankrike / 2018

Raymond Dupont-Fahn Bourgogne “Chaumes des Perrières”

<< Tillbaka till Vinsortimentet

Alkohol 13%
100% Chardonnay

Medeldjup gul nyans. Medelstor, frisk och rikt gulfruktig doft med tydlig smörighet och fin faktkryddighet och tydlig nötighet. Solmogen citrus, snudd på toner av lemoncurd.
Fyllig, smakrik, mycket frisk med fokuserad gul frukt, stram mineralitet, diskreta fattoner och kvardröjande smörighet och nöttoner i den långa eftermaken.

Raymond Dupont-Fahn Bourgogne “Chaumes des Perrières”

319:-
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...

Raymond startade sin egen vingård 2001 med 5 hektar och producerar idag 30 tusen flaskor. I hans domän har han en vingård som är extra intressant. Hans farfar köpte en oplanterad vinmark 1975 i appellationen Meursault le “Dos d’Ane”. En del av marken ligger även i berömda Chaumes des Perrières. Hans farfar gjorde bedömningen att marken inte var djup nog för att plantera så han ansökte om lov och försåg toppskiktet med 20 cm jord. Detta gjorde andra vinodlare i Meursault mycket upprörda och de tvingade fram en nedklassificering från 1er Cru Meursault till Bourgogne blanc.

Hur som helst har de 45 år gamla vinplantorna idag djupa rötter ner i de mycket högt ansedda vindomänerna i Meursault. Han använder inga bekämpningsmedel och chaptaliserar ej. Han skördar tidigt för att få viner med frisk syra och lägre alkohol. Han använder 40% ny ek i sina fat och 60% som är 1-2 år gamla.

Anders Öhman som driver sommelierskolan Gustibus i Malmö sammanfattar intrycket av vinet: Sinnnebilden av vad en vit bourgognne ska vara.

Vinet fick 15 poäng och “prisvärt” i Munskänken.

Lämna en recension

*

Bourgogne i Frankrike / 2018

Guy & Yvan Dufouleur Bourgogne Aligoté Blanc Vieilles Vignes

<< Tillbaka till Vinsortimentet

Alkohol 12,5%
100% Aligoté

Blekt gulgrön färg. Medelstor lätt aromatisk doft av citronzest, rökig mineralton som påminner om knallpulver, gult äpple, omogen persika och en svag nyans av apelsinblom. Medelfyllig, mycket frisk smak med rik citruskaraktär, citronzest, apelsinskal och fin fruktighet. Stram och lång eftersmak med liten kryddighet.

Guy & Yvan Dufouleur Bourgogne Aligoté Blanc Vieilles Vignes

215 (tillfälligt slut):-
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...

Aligoté är den lite mer okända gröna druvan i Bourgogne. Innan phylloxera var den mycket vanligare och var planterad tillsammans med Chardonnay i prestigefyllda vingårdar som Corton-Charlemagne och Montrachet. Den anses vara lite enklare än Chardonnay men när Dufouleur har äldre stockar och hanterar druvorna med stor omsorg kan man få mycket hög kvalitet som i detta fall.

Vinrankorna är i genomsnitt 67 år gamla och växer i en äldre vingård, därav tillägget på etiketten, Vieilles Vignes, vilket betyder gamla vinstockar. Yvan gör endast ett par tusen flaskor av detta vin som växer på 350 meters höjd uppe på en platå i Hautes-Côtes-de-Nuits. Jäsningen pågår i en hel månad för att uppnå en kraftiga smak och mer frukt.

Anders Öhman sammanfattar intrycket av vinet: Mycket fint exempel på vad den ringaktade druvan Aligoté kan prestera i rätta händer.

Serveras vid 10-12˚ tillsammans med finare charkuterier, forell eller grillad fisk eller varför inte en pasta anrättning med kantareller och mascarpone.

Lämna en recension

*

Italien i Valpolicella / 2015

Cà dei Maghi Ripasso Superiore della Valpolicella Classico

<< Tillbaka till Vinsortimentet

Alkoholhalt 14%
50% Corvina, 20% Corvinone, 25% Rondinella, 5% Molinara

Doft av salmiak, körsbär, råtobak och plommon. Medelfyllig kropp med runda tanniner, bärig fruktighet, frisk fruktsyra, kryddig mittpalett och en ganska lång eftersmak.

Cà dei Maghi Ripasso Superiore della Valpolicella Classico

239:-
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...

“Prisvärt” i Munskänken! Detta är Cà dei Maghis nya Ripasso och har vunnit Guldmedalj i Gilbert & Gaillard samt valts av dem som Veronas top wine av Gilbert & Gaillard.

Detta är en vingårdsbetecknad Ripasso med toppåret 2015 från vinmarken Camparsi i kommunen Fumane. Avsikten är att göra en frisk men samtidigt elegant Ripasso. Vinet lagras 24 månader på mindre ekfat.

 

Lämna en recension

*

Italien i Piemonte / 2019

Montaribaldi Roero Arneis DOCG Capural

<< Tillbaka till Vinsortimentet

Alkoholhalt 13%
100% Arneis

Ungdomlig lätt rökig doft av päron, citrus och krusbär. Medelfyllig kropp med helt torr smak, hög och frisk fruktsyra samt ett rent avslut med lätt mineralton.

Montaribaldi Roero Arneis DOCG Capural

155:-
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...

Vinet fick ”mer än prisvärt” i Munskänken! Signaturdruvan för vita viner i mat och vinregionen Piemonte. Roero Arnes har högsta vinklassificeringen (DOCG) i Italien tillsammans med 73 andra viner.

Denna vingårdsbetecknade Arneis med namnet Capural ligger i kommunen Vezza d`Alba, vilket är var vi håller våra uppskattade tryffeljakter under våra resor i Piemonte. Vinstockarna är planterade 1999 och jordmånen är för Roero typiska sand och lera. Druvorna skördas normalt under de sista tio dagarna i september. Druvorna pressas, krossas och kyls ned med en temperatur på 10-13 ° C. Sedan placeras de i ståltankar för att separera skalen från musten. Musten får sedan vila några dagar i rostfria ståltankar. Alkoholjäsningen sker under tio dagar vid en temperatur på 15-18 ° C. Därefter lagras vinet på ståltankar framtill våren och därpå ett par månader på flaska innan vinet är redo att marknadsföras

Vinet är redo att avnjutas och kan lagras i 4-5 år. Passar bra som aperitif, förrätter, rätter av fisk och vitt kött! Lämplig serveringstemperatur är 12-14 grader.

 

Lämna en recension

*

Italien i Piemonte / 2018

Montaribaldi Vino Spumante di qualità Taliano Guiseppe Brut Millesimato

<< Tillbaka till Vinsortimentet

Alkoholhalt 12%
70% Chardonnay, 30% Pinot Nero

Stor frisk doft av citrus, litchi, grape och grön melon. Lätt mousse, frisk syra och bra balans samt ett läskande och rent avslut med ett uns beska.

Montaribaldi Vino Spumante di qualità Taliano Guiseppe Brut Millesimato

165:-
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...

Denna årgångs Spumante fick “mer än prisvärt” i Munskänken. Dosagen är låga 3-4 g/l. Taliano Guiseppe är ägaren Luciano Talianos far och Luciano ville dedikera vinet efter honom eftersom Guiseppe rekommenderade att plantera Pinot Noir och Chardonnay i denna vinmark i Treiso. Vinstockarna är 13 år gamla, belägna på 280 meters höjd. Skörden sker vanligtvis i slutet av augusti- början av september för att ha hög syra och friskhet. Andra jäsningen sker enligt tankmetoden (även kallad charmatmetoden), under sex månader. Vid användning av benämningen “Vino Spumante di qualità” krävs en minimum lagring på just sex månader. Jäsningens längd påverkar kvaliteten; längre jäsning bevarar vinets aromämnen bättre och ger finare och mer hållbara bubblor.

Denna Spumante är jättebra nu och kan lagras i fem år. Idealisk serveringstemperatur är 10-12°C. Den passar bra som aperitif samt till antipasti, rätter med fisk t ex sushi, tonfisk carpaccio, lax eller varför inte något så svenskt som en Toast Skagen.

Lämna en recension

*

Italien i Piemonte / 2019

Montaribaldi Barbera DOC Frere

<< Tillbaka till Vinsortimentet

Alkoholhalt 13,5%
100% Barbera

Doft av körsbär, mandel, skogsbär, korinter, kokta grönsaker och viol. Smak med unga lite spretiga tanniner, en balanserande fruktsyra och en avslutande syrlighet.

Montaribaldi Barbera DOC Frere

155:-
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...

“Mer än prisvärt” i Munskänken! Montaribaldis Barbera d`Alba är ett ungt och mycket fruktigt vin, med härlig friskhet och drickvänlig. Detta är en vingårdsbetecknad Barbera från Cru vinmarken som heter Ferrere och på piemontesiska Frere. Den är belägen på 300 meters altitud med västlig exponering i kommunen Treiso.

Idealisk till salami och prosciutto. Mediumlagrade ostar, pasta och en bra kompanjon till grillat. Lätta rätter av fågel, kalv och gris. Med sin höga syra passar den ypperligt till rätter med tomat.

 

Lämna en recension

*

Priorat i Spanien / 2017

Celler Castellet Priorat DOQ Terrotxa

<< Tillbaka till Vinsortimentet

Alkohol 14,5%
62,7% Garnatxa Negra, 19,1% Cabernet Sauvignon och 18,2% Garnatxa Peluda

Doft av solvarma mörka bär, våta löv och skoputs. Friska syror i en medelfyllig kropp med torra tanniner.

Celler Castellet Priorat DOQ Terrotxa

209:-
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...

Denna friska fruktiga Priorat lagras 8-9 månader på franska ekfat. Vinmarkerna heter Mas d`en Pubill samt Solanes och är belägna utanför byn Porrera. Sockerhalten är 0,3 g/l. Låg produktion om 5 200 flaskor per år.

Passar bra till lagrade ostar samt smakrika, gärna grillade rätter av lamm- eller nötkött.

Lämna en recension

*

Ribera del Duero i Spanien / 2015

Cair Selección La Aguilera DO Ribera del Duero

<< Tillbaka till Vinsortimentet

Alkohol 14,5%
95% Tinto Fino (Tempranillo), 5% Merlot

Ung, rustik doft av björnbär, slånbär, svarta vinbär, ekfat, vanilj, knäck, russin, plommon och skoputs. Fyllig smak av mörk frukt, hög fruktsyra och tydliga, torra tanniner i en fyllig kropp.

Cair Selección La Aguilera DO Ribera del Duero

279:-
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...

Vinmarkerna är belägna på ca 820-870 meters höjd i byn La Aguilera som är kända för sina äldre vinstockar, i det här fallet mer än 45 år i genomsnitt. 2015 är ett erkänt mycket bra år i Ribera del Duero kvalitetsmässigt, mycket varmt och torrt klimat gav kraftiga och fylliga viner. Därav inte så lyckat för producenten beträffande kvantiteten som innebar ett mycket lågt skördeuttag, i det här fallet 3000 kg per hektar.

Jordmånen är sandhaltig lera. Vinet lagras 14 månader på en blandning av 2-3 år gamla ekfat av franskt och amerikanskt ursprung. Efter detta får vinet vila i ytterligare minst 12 månader på flaska innan det släpps till marknaden.

Sockerhalten är låga 1,5 g/l och syrehalten 5,29 g/l. Vinet kan avnjutas nu och lagras i minst ytterligare 5-8 år, troligtvis 10-15 år.

Lämna en recension

*

Ribera del Duero i Spanien / 2012

Cair Tierras de Cair DO Ribera del Duero

<< Tillbaka till Vinsortimentet

Alkohol 15,5%
100% Tinto Fino

Fyllig, rund, tillgänglig doft av mörka bär, dill, choklad, kokos och rostade fat. Fyllig smak med generös frukt, runda tanniner, o pigg fruktsyra med en lång eftersmak med alkoholvärme.

Cair Tierras de Cair DO Ribera del Duero

469:-
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...

Vinet fick Guldmedalj och hela 95 p i högt ansedda Decanter samt även Guld i Concours Mondial Bruxelles. Detta vin vann nyligen vår Gran Finale i Ribera del Duero i tuff konkurrens med tio toppviner från Riberas del Duero och Toro. Produktionen är blygsamma 6 000 flaskor per år, vinstockarna är mer än 60 år gamla. Druvorna till vinet sköras för hand, väl inne på gården sker ytterligare en manuell selektering av druvorna sker. Därpå pressning av druvorna och jäsningen sker på ekfat. Den malolaktiska jäsningen sker på franska ekfat, enbart nya. Vinet lagras 24 månader på franska ekfat och buteljeringen skedde juni 2013. Syrehalten är 5,55 g/l och sockerhalten 1,7 g/l.

Passar bra till de flesta rätter av kött, främst lamm, mogna lagrade ostar ostar eller som sällskaspsvin med väl utvalda vänner!

 

Lämna en recension

*

Ribera del Duero i Spanien / 2014

Trus Crianza DO Ribera del Duero

<< Tillbaka till Vinsortimentet

Alkohol 14%
100% Tinto Fino (Tempranillo)

Dov, fruktdriven doft av mörka, mogna bär och rostad ek. Fyllig, rund smak med tydliga, men runda tanniner, pigg fruktsyra i en fyllig kropp med värme i eftersmaken.

Trus Crianza DO Ribera del Duero

205:-
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...

Vinet har för sitt förhållandevis låga pris imponerande utmärkelser, t ex 92 poäng och 5 stjärnor av Guìa Peñin, 92 poäng av James Suckling samt 14,5 poäng och ”prisvärt” i tidningen Munskänken. Vinet lagras 12 månader på endast nya franska ekfat och buteljerades maj 2016.
Passar bra till vilt, lufttorkad skinka, köttgrytor och andra kötträtter, framför allt lamm.

Lämna en recension

*

Rioja i Spanien /

Lacuesta Vermouth Reserva

<< Tillbaka till Vinsortimentet

Alkohol 15%


Aromatisk, ganska spännande, komplex, finstämd Vermouthdoft av malört och ett stänk hostmedicin. Rund, söt smak av malört i en simmig kropp med det typiska bittra avslutet.

Lacuesta Vermouth Reserva

185:-
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...

“Prisvärt” i Munskänken! Syrehalten är 5,3 g/l och sockerhalten är 124,75 g/l. Vermouth är det franska ordet för malört och kommer från tyskans Wermüt och är ett vin som blivit aromatiserat. En blandning av flera olika örter får under femton dagar ge smak åt en bas av vitt vin och alkohol. Bodegas Martinez Lacuesta har sitt eget hemliga recept som därefter ligger i tre år på använda amerikanska ekfat. Man har även i denna reserva låtit vermouthen få 12 månader på nya franska Akacia-fat.

Som en perfekt aperitif skall den serveras kall med en skiva apelsin och en oliv. Vermouth är mycket populär i Spanien och denna anses vara en av de absolut bästa!

Lämna en recension

*

Rioja i Spanien / 2010

Lacuesta Reserva Rioja DOCa

<< Tillbaka till Vinsortimentet

Alkohol 13,5%
85% Tempranillo, 10% Graciano och 5% Mazuelo

Generös, områdestypisk doft av rostad ek, vanilj, vått läder och dill. Fyllig smak med bra anslag i frukten, lagom avrundade tanniner och trevlig spänst i fruktsyran i den smöriga kroppen.

Lacuesta Reserva Rioja DOCa

259:-
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...

Vinet har med tidigare årgång fått 15 poäng och bedömningen “Mer än prisvärt”, dvs + i tidningen Munskänken! Passar till vitt eller rött kött, fiskrätter med sås eller grillat kött eller grönsaker.

Lämna en recension

*

Rioja i Spanien / 2018

Lacuesta Blanco Rioja DOCa Barrel fermented

<< Tillbaka till Vinsortimentet

Alkohol 13%
100% Viura

Aromatisk, rökig doft av gul frukt, mogen citron och rostad ek. Fyllig, rund smak med generös frukt, ganska måttlig, integrerad fruktsyra i en rund kropp med trevlig fetma och ek i eftersmaken.

Lacuesta Blanco Rioja DOCa Barrel fermented

139:-
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...

“Mer än prisvärt” i Munskänken! Lagras tre månader på enbart nya franska och amerikanska ek- och akaciafat. Syrehalten är 5,4 g/l och sockerhalten 2,4 g/l. Passar bra till olika fiskrätter!

Lämna en recension

*

Rioja i Spanien / 2009

Lacuesta Rioja DOCa Gran Reserva

<< Tillbaka till Vinsortimentet

Alkohol 13%
85% Tempranillo, 10% Graciano och 5% Mazuelo

Utvecklad, läcker, komplex doft av vått läder, dill, kokos, kaffe, örter, choklad, vanilj och ekfat. Fyllig, balanserad smak med bra frukt, behaglig fruktsyra och runda tanniner i en lagom stor kropp med lång, god eftersmak.

Lacuesta Rioja DOCa Gran Reserva

379:-
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...

Denna na 13 år gamla Rioja fick “16,5 p och mer än prisvärt, dvs ett plustecken” i tidningen Munskänken för tre år sedan. 2005 är en 5-stjärnig årgång i Rioja. Långlagrat vin som först mognat i 36 månader på nya och halvnya amerikanska fat och därefter balanserats på flaskan i ytterligare 48 månader innan den görs tillgänglig för försäljning. Ett vin som inte behöver lagras ytterligare för att erbjuda en mjuk och lång upplevelse i munnen.

Lämna en recension

*

Italien i Valpolicella / 2016

Montecariano Bianco Madonna del Cariano

<< Tillbaka till Vinsortimentet

Alkoholhalt 13%
45% Corvina/Corvinone, 20% Pelara, 20% Molinara och 15% övriga gröna druvor

Montecariano Bianco Madonna del Cariano

199:-
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...

Druvorna skördas för hand. Lagras tre månader på stålfria tankar och två månader på flaska!

Lämna en recension

*

Italien i Valpolicella / 2012

Montecariano Puntara IGT Cabernet Sauvignon

<< Tillbaka till Vinsortimentet

Alkoholhalt 15%
100% Cabernet Sauvignon

Dov, kompakt mörkfruktig doft med toner av svarta körsbär, kaffe, choklad, lagerblad och ett stänk kryddnejlika. Varmt fruktig maffig smak med tydlig alkohol i en rund kropp med aningen hårda tanniner, markerad syra och lång varm eftersmak.

Montecariano Puntara IGT Cabernet Sauvignon

359:-
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...

Vi kan summera vinet med att vi håller det internt som ett favoritvin, ett mycket spännande och ovanligt vin. Cabernet Sauvignon druvorna skördas övermogna, oftast i mitten av oktober. Därefter får du genomgå appassimento (druvorna torkas) under 30 månader. Vinet lagras 30 månader på ekfat och därpå 12 månader på flaska innan det släpps.

Passar bra till vilt, grillat kött, mogna ostar och som spännande och ljuvligt meditationsvin!

Lämna en recension

*

Italien i Valpolicella / 2012

Montecariano Amarone della Valpolicella Classico

<< Tillbaka till Vinsortimentet

Alkoholhalt 16,5%
65% Corvina Veronese och Corvinone, 20% Rondinella, 15% Molinara och Teroldego

Generös, eldig doft av torkad frukt, körsbärskärnor, kardemumma och ett stänk marsipan. Fyllig smak med massor av frukt, väl avstämda tanniner, bra syror med tydlig mineralitet och ganska lång och söt eftersmak med fin balans.

Montecariano Amarone della Valpolicella Classico

589:-
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...

94 poäng i Wine Enthusiast och 93 poäng Robert Parker med tidigare årgångar! Lagras under 36 månader på ekfat och därefter 12 månader på flaska innan den släpps på marknaden.

Lämna en recension

*

Italien i Valpolicella / 2013

Cà dei Maghi Ripasso della Valpolicella Classico Superiore

<< Tillbaka till Vinsortimentet

Alkoholhalt 15%
50% Corvina, 20% Corvinone, 25% Rondinella, 5% Molinara

Bränd/kokt doft av mörk, torkad frukt, knäck, russin, fikon och ett uns pomerans. Fyllig, alkoholvarm smak av torkad frukt, viss restsötma och tydlig bitterhet med avrundade tanniner.

Cà dei Maghi Ripasso della Valpolicella Classico Superiore

309:-
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...

Denna Ripasso har med årgång 2011 fått Guldmedalj och 93 poäng i Decanter. “Prisvärt” i Dina Viner med aktuell årgång! Druvorna skördas för hand under andra halvan av oktober. Jäsningen sker på stålfria tankar. Under februari sker andra jäsningen tillsammans med jästresterna från Amarone-druvorna som lagrats under 60 månader på större slavonska ekfat med en volym på 5-10 hl.

Ett gott och ”stort” bordsvin som passar bra till skivat kött, till traditionella italienska antipasti. Passar även till vitt eller rött kött, grillat samt lagrade ostar. Denna kraftiga och fylliga Ripasso kan med lätthet lagras i minst ytterligare 7-10 år. Vinet är utsökt redan idag! Restsötman är 5g/l.

Lämna en recension

*

Italien i Toscana / 2016

Borgo Scopeto Chianti Classico Riserva DOCG Misciano

<< Tillbaka till Vinsortimentet

Alkohol 13,5%
100% Sangiovese

Dov, småmullrande doft av mörk choklad, moreller, nyploppad sötmandel. Rund smak med tydliga, men gräddiga, runda tanniner i bra balans med en frisk fruktsyra i en fyllig kropp med lång eftersmak.

Borgo Scopeto Chianti Classico Riserva DOCG Misciano

:-
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...

15,5 poäng och ”mer än prisvärt” i Munskänken! Misciano är en vingårdsbetecknad Riserva som ligger med fantastisk utsikt över Siena. Endast de bästa Sangiovese druvorna från Borgon används till detta vin och vinet produceras endast under gynnsamma år. Vinet lagras 18-24 månader på en blandning av 30 hl samt 500 liters ekfat. Vinet kan lagras under 10-15 år. Vinet passar bra till de flesta maträtter såsom t ex kalv- och oxkött, pasta och lagrade ostar.

 

Lämna en recension

*

Champagne i Frankrike / 2008

G Pierrard Champagne Grand Cru Millesimé 2008

<< Tillbaka till Vinsortimentet

Alkoholhalt 12,5%
Druvor 100% Chardonnay

Fyllig, rustik, utvecklad, boken doft av mogen, gul frukt, lemoncurd, honung, choklad, nougat och rök. Kraftfull smak av mogen frukt, pigg fruktsyra och med fin mousse och bra längd.. Dosagen är 8-9 g/l. Ägaren Gérald rekommenderar att den serveras vid 12-14°C.

G Pierrard Champagne Grand Cru Millesimé 2008

SLUT:-
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...

G Pierrard är liten producent i Grand Cru byn Cramant med en total produktion om ca 6 000 flaskor per år. 2/3 av druvorna säljs vidare och endast de bästa druvorna används till de egna buteljerna. Cramant är tillsammans med Avize kända som byarna i Cote de Blanc som har högst kvalitet och här har Mumm och Perrier-Jouet sina finaste marker.

Gerald gör endast sina årgångschampagner under för honom gynnsamma år och produktionen är blygsamma 4 000 flaskor. Hittills har han endast producerat årgångarna 2000, 2002, 2005 och nu toppåret 2008. En Champagne som är redo att konsumeras och som klarar ytterligare 3-5 års lagring.

 

 

Lämna en recension

*

Ribera del Duero i Spanien / 2014

Rodero TSM DO Ribera del Duero

<< Tillbaka till Vinsortimentet

Alkohol 14,5%
75% Tinta del Paìs (Tempranillo), 15% Merlot, 10% Cabernet Sauvignon

Fyllig, röd färg. Ung, fruktig doft av slånbär, svarta vinbär, björnbär, lakrits, kardemumma, ek och tallbarr. Ung, fyllig smak med tydliga tanniner i en fyllig kropp med bra längd.

Rodero TSM DO Ribera del Duero

749:-
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...

Detta är familjen Roderos personliga favorit, inget annat vin i deras sortiment är förknippat med samma stolthet som detta vin, inte ens Valtareñan. Maria Rodero säger själv att detta vin utan problem mäter sig med vinerna från Vega Sicilia och Pingus.

Vinet representerar en kombination av tradition och ursprung tillsamman med ett modernt tänkande och internationella druvor. TSM är förkortning för Tempranillo, Sauvignon och Merlot vilket är en otroligt lyckad kombination i detta vin. Vinmarkerna är minst 40 år gamla och vinet får mogna i minst 18 månader på nya franska fat innan det buteljeras.

Guld i Mundus Vini.

Lämna en recension

*

Alsace i Frankrike / 2012

Barmes Buecher Gewurtztraminer Grand Cru Pfersigberg

<< Tillbaka till Vinsortimentet

Alkohol 14%
100% Gewurztraminer

Tydlig restsötma och ganska pigg fruktsyra i en ganska fyllig, rund kropp med lång, varm eftersmak.

Barmes Buecher Gewurtztraminer Grand Cru Pfersigberg

369:-
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...

Pfersigberg ligger i Wettolsheim och jordmånen är märgel, lera, kalksten och sandsten. 10 månader lång jäsning på naturlig jäst. 10 månaders lagring på fällningen (sur-lie) i ståltankar. Sockerhalten är 23,7 g/l och syrehalten 3,7 g/l.

Barnès-Buecher är en av de mest respekterade producenterna i denna vingård. Vinstockarna är i genomsnitt 53 år gamla och årsproduktionen är blygsamma 900 flaskor per år! -Vinet kan med fördel avnjutas nu och lagras i minst 10 år. inet passar bra till rökt fisk, gåslever, Canard a l`orange (anka med apelsinsås), pasta med ost, orientaliska köket, Münsterost, blåmögelost, currykryddade rätter samt lättare rätter med kantarellsmak.
92 poäng Parker!

Lämna en recension

*

Champagne i Frankrike / Non Vintage

G Pierrard Champagne Grand Cru Blanc de Blanc Brut

<< Tillbaka till Vinsortimentet

Alkoholhalt 12,5%
Druvor 100% Chardonnay

Gérald rekommenderar att den serveras vid 10-11°C, Champagnen passar bra som aperitif eller till skaldjur, charkuterier, gåslever med mera.

G Pierrard Champagne Grand Cru Blanc de Blanc Brut

SLUT:-
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...

G Pierrard är en mycket liten producent i Grand Cru byn Cramant. Cramant är tillsammans med Avize kända som byarna i Cote de Blanc som har högst kvalitet och här har Mumm och Perrier-Jouet sina finaste marker.

Denna Champagne är en blandning av skördarna 2005, 2006 och 2008. Det motsvarar husets ”Standard-cuvee”. De flesta producenter har idag årgångar såsom t ex 2009-2011 i sina standard-Champagner.

Lämna en recension

*

Frankrike i Lussac Saint Émilion / 2015

Château des Landes “Cuvée Prestige”

<< Tillbaka till Vinsortimentet

Alkoholhalt 14%
Druvor: 80% Merlot, 15% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc

Dov doft av mogna blåbär, björnbärskompott, vått läder, choklad och inslag av tobak. Fyllig smak med gräddig, mörk frukt, tydliga men runda, sandiga tanniner, balanserad fruktsyra i en fyllig kropp.

Château des Landes “Cuvée Prestige”

199:-
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...

En bästsäljare är tillbaka och nu med toppårgången 2015! För sina pengar är detta ett fantastiskt vin! Denna årgång redan lyckats samla på sig åtskilliga Guld-medaljer. Dessa är Concours Agricole Paris 2017, Challenge International Du Vin 2017, Concours de Bordeaux 2016 samt Concours de Mâcon 2016. även för sitt låga pris imponerande 91 poäng i Wine Enthusiast!

Vinet fick 15 poäng och ”mer än prisvärt” i Munskänken med tidigare årgång. Med årgång 2010 uppmärksammade förra året Tasted Journal med Andreas Larsson och Markus del Monego detta vin och gav det för sitt pris höga 90,5 poäng i en blindprovning av Bordeaux viner. Detta var samma poäng som många kända Bordeaux-hus fick.

Passar bra till de flesta rätter av kött. På vår senaste resa i Champagne var vinet mycket uppskattat på en lunch i Epernay där den avnjöts med stekt anka i rödvinssås.

Lämna en recension

*

Italien i Piemonte / 2015

Montaribaldi Barbera D’Alba DOC Dü Gir

<< Tillbaka till Vinsortimentet

Alkoholhalt 14,5%
100% Barbera

Mörkt röd färg med mognad. Utvecklad, frisk doft av läder, mörka bär, salmiakpastiller och fat. Medelfyllig, torr smak med pigg syra och avrundade tanniner med lite bläckigt avslut.

Montaribaldi Barbera D’Alba DOC Dü Gir

209:-
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...

Silvermedalj i Decanter och “3 grappoli” i Bibenda med årgång 2010. Barberan är troligen Piemontes mest omtyckta och mest konsumerade matvin. Vinmarken “Dü Gir” har ett speciellt mikroklimat som ger denna Barbera minst en extra dimension. Det var vid en måltid inne i Alba där vi drack detta vin som vi påmindes om en rekommendation om producenten Montaribaldi. Vi är överraskade över fylligheten och komplexiteten som denna Barbera levererar. Bra lagringspotential!

Dü Gir planterades 1966 med en planttäthet av 4000 plantor per hektar och med uppbindningsmetoden Gyout. Vinet får genomgå mognad i ett år på nya fat och får stabilisera sig under 8 månader i Montaribaldis vinkällare. Musten får passera druvresterna 4 gånger för att maximera extraktionen av tanniner och färg från skalen. Passar bra till rätter av lamm- eller nötkött.

 

Lämna en recension

*

Italien i Toscana / 2016

Caparzo IGT Toscana Le Grance

<< Tillbaka till Vinsortimentet

Alkohol 13,5%
75% Chardonnay, 20% Sauvignon Blanc, 5% Gewurztraminer

Fyllig, gyllengul färg. Generös, utvecklad doft av mogen gul frukt, honung och choklad. Ganska fyllig smak med trevlig mognad, integrerad fruktsyra i en ganska fyllig kropp med viss restsötma och kryddigt avslut.

Caparzo IGT Toscana Le Grance

199:-
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...

Denna årgång hela 94 poäng av James Suckling och ännu högre 95 poäng av Guía Proensa. “Prisvärt” i Munskänken med tidigare årgång! Le Grance är ett vitt kvalitetsvin med lång tradition i Montalcino. Lagras 12 månader på 350 hl ekfat och därefter vilar vinet ytterligare minst 12 månader på flaska. Unik och spännande druvblandning och med lång lagringspotential på 8-10 år. Passar bra till rätter av fisk, vitt kött eller skivad salami.

Lämna en recension

*

Italien i Toscana / 2017

Borgeri Bolgheri Bianco DOC

<< Tillbaka till Vinsortimentet

Alkohol 14%
50% Vermentino, 50% Viognier

Ljus, gulgrön färg. Diskret doft av päron med lite blommiga toner. Grapefruktig, lite besk, aning kryddig smak i lätt stil med päron och citron i eftersmaken.

Borgeri Bolgheri Bianco DOC

179:-
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...

Giorgio Cavallari är vår senaste Supertoscana-producent. Giorgios pappa ägde tidigare Grattamacco som är en känd producent från området. Detta är hans spännande vita vin på en spännande druvblandning av Vermentino och Viogner.

Lämna en recension

*

Champagne i Frankrike / 2004

Maurice Vesselle Millesimé 2004 Champagne Grand Cru

<< Tillbaka till Vinsortimentet

Alkoholhalt 12%
Druvor 50% Pinot Noir, 50% Chardonnay

Mässingsgul färg. Generös, aromatisk, brödig doft med inslag av nougat, ylle och trevlig mineralton. Vital, pigg smak med frisk, ren fruktsyra och generös mousse med lång god eftersmak.

Maurice Vesselle Millesimé 2004 Champagne Grand Cru

559:-
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...

“Prisvärt” i Munskänken redan år 2014, nu är den givetvis mycket bättre! Magnus Ericsson på HD skriver: “måste vara ett av provningens bästa köp med en risk och överraskande kraftig smak av mjölkchoklad, citrus och tropisk frukt”.

Didiers val att ha en högre halt av Chardonnay, 50%, jämfört med sina andra årgångs Champagner leder till en mer frisk och fruktig Champagne.

Didier gör ingen malolaktisk jäsning vilken ger en mer kraftfull Champagne med lång livslängd. Serveras vid 8-10°C som aperitif, eller till eleganta rätter av skaldjur eller fisk.

Lämna en recension

*

Italien i Toscana / 2018

Caparzo IGT Toscana Sangiovese

<< Tillbaka till Vinsortimentet

Alkohol 13,5%
85% Sangiovese, 5% Merlot, 5% Petit Verdot och 5% Alicante

En lite bärig doft med inslag av plommon, vinbär, björnbärssylt, choklad, mandel och läder. Attacken domineras av syltiga plommon, syrorna är torra med en bra elegans i ett medellångt avslut.

Caparzo IGT Toscana Sangiovese

119:-
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...

Detta vin fick “mer än prisvärt” av munskänkarnas provningspanel. 87 poäng i Vini Veronelli. Lagras 2-4 månader på 50-80 hl slovenska ekfat och sedan vilar vinet på flaska i 4 månader. Populärt matvin som passar bra till pasta, bönsoppa och halvlagrade ostar.

 

Lämna en recension

*

Rioja i Spanien / 2015

Rioja DOCa Parcela Nº1

<< Tillbaka till Vinsortimentet

Alkohol 14,5%
100% Tempranillo,

Fyllig, blåröd färg. Aromatisk doft av mjölkchoklad, läder, tobak, svarta vinbär, viol, svart lakrits och rostad ek. Intensiv, stram smak av mörk frukt, torra tanniner, frisk fruktsyra i en lagom kropp.

Rioja DOCa Parcela Nº1

419:-
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...

Detta vin fick otroliga 97 poäng i Guía Proensa samt höga 94 poäng i Guía Penin. Vinet lagras på franska ekfat under 18 månader. Passar bra till rätter av lamm-, nöt- eller viltkött, lagrade ostar eller som sällskapsvin.

 

Lämna en recension

*

Ribera del Duero i Spanien / 2012

Ribera del Duero DO Reserva

<< Tillbaka till Vinsortimentet

Alkohol 14,5%
90% Tempranillo, 10% Cabernet Sauvignon

Ganska fyllig röd färg. Fruktig, något bränd/rostad doft av mörka bär, choklad, gummi och ett stänk dill. Intensiv smak med ganska kantiga syror, torra tanniner i en fyllig kropp med svarta vinbär i eftersmaken.

Ribera del Duero DO Reserva

375:-
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...

Detta vin fick höga 92 poäng i Guìa Penin och en silver medalj i Decanter. Denna eleganta Reserva kommer från ca 40 år gamla vinstockar. Vinet lagras under 20 månader franska ekfat och därefter får vinet vila på flaska i ytterligare minst 24 månader. Man filtrerar ej vinet. Det är ett stort vin med ett tydligt avtryck på den höga ambitionsnivån hos Bodegas Rodero. Passar bra till vilt, lufttorkad skinka, köttgrytor och andra kötträtter, framför allt lamm.

Lämna en recension

*

Rioja i Spanien / 2011

Lacuesta Rioja DOCa Reserva Campeador

<< Tillbaka till Vinsortimentet

Alkohol 13,5%
50% Tempranillo, 50% Garnacha

Mörkröd färg. Stor fin klassisk Riojadoft av använda fat, röda bär, vinbär, vanilj, ceder, kanel och plommon. Medelfyllig, vinös smak med bra balans, höga fina fruktsyror, ekfatskrydda, bra frukt och silkiga tanniner.

Lacuesta Rioja DOCa Reserva Campeador

235:-
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...

Fick en druvklase i Munskänken med tidigare årgång vilket betyder “Fynd”! 2010 anses vara den årgången i Rioja på 2000-talet. Decanter skriver så här om detta vin: Outstanding, will age magnificently! Passar bra till rätter av lamm-, nöt- eller viltkött.

Ett svar

  1. Eva Örn skriver:

    Mycket bra Rioja i klassisk stil!

Lämna en recension

*

Priorat i Spanien / 2017

Celler Joan Simo “Viatge al Priorat” Priorat DOQ

<< Tillbaka till Vinsortimentet

Alkohol 14,5%
570% Garnatxa, 20% Cabernet Sauvignon och 10 % Merlot

Ung rödblå färg. Ganska sluten doft av mörk frukt, choklad och örter. Drygt medelfyllig smak av röda bär, frisk syra och ganska sandiga tanniner.

Celler Joan Simo “Viatge al Priorat” Priorat DOQ

195:-
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...

Viatge al Priorat betyder resa till Priorat. Gerards egna ord om detta helt nya vin: ”What we look for in this wine is the freshness of the fruits, less oaky taste, structure and length. So, it is a way to introduce people to Priorat wines” Passar bra till smakrika, gärna grillade rätter av lamm- eller nötkött.

90 poäng av Stephan Tanzer

Lämna en recension

*

Priorat i Spanien / 2016

Celler Castellet Priorat DOQ Empit

<< Tillbaka till Vinsortimentet

Alkohol 15%
26% Garnatxa, 23% Carinyena, 44% Syrah och 7% Garnatxa Peluda

Ung, medelfyllig färg. Doft av multna löv, tobak, oliver och kryddnejlika. Välbalanserat vin med mogna sandiga tanniner, elegant välintegrerad fruktsyra och smakrikt slut.

Celler Castellet Priorat DOQ Empit

259:-
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...

Detta vin fick “Mer än prisvärt” i Munskänken. Produktionen är blygsamma 2 500 flaskor per år. Passar bra till lagrade ostar samt smakrika, gärna grillade rätter av lamm- eller nötkött.

Ett svar

  1. Marie skriver:

    Mycket balanserat, mjuka fina tanniner med bra eftersmak. Rekommenderas!

Lämna en recension

*

Priorat i Spanien / 2015

Celler Castellet Priorat DOQ Ferral

<< Tillbaka till Vinsortimentet

Alkohol 15%
32% Garnatxa, 30% Carinyena, 22% Garnatxa Peluda, 9% Cabernet Sauvignon och 7% Merlot

Mörkt körsbärsröd färg. Harmonisk, sval doft av mogna hallon, vinbär, vanilj och äppelpaj. Drygt medelfyllig smak med elegant frukt, höga men mogna tanniner och friska syror i det unga men ganska långa avslutet.

Celler Castellet Priorat DOQ Ferral

199:-
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...

Celler Castellet producerar årligen blygsamma ca 7 500 flaskor fördelat på tre olika viner.

“Fynd” i Dina Viner! En tidigare årgång av detta vin har fått en guldmedalj i Decanter vilket vi anser vara en imponerande prestation av ett vin i denna prisklass. Vinet lagras i 12 månader på franska ekfat.

Passar bra till lagrade ostar samt smakrika, gärna grillade rätter av lamm- eller nötkött.

Lämna en recension

*

Italien i Valpolicella / 2011

Meroni Valpolicella Superiore DOC

<< Tillbaka till Vinsortimentet

Alkohol 13,5%
50% Corvina, 40% Corvinone, 5% Rondinella, 5% Molinara

Mycket ljus, röd färg med tegelkant. Aromatisk, elegant, lätt kryddig doft av sötmandel, körsbär och ett stänk mjölkchoklad. Finstämd, balanserad smak med alkoholvärme i anslaget, ren, frisk fruktsyra och återhållna tanniner i en lätt, oljig kropp med utmärkt längd

Meroni Valpolicella Superiore DOC

259:-
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...

“Prisvärt” i Munskänken! Meronis sammetslena, klassiska och mogna Superiore! Vinet passar bra till rött kött, vilt, lagrade ostar eller sällskapsvin.

Lämna en recension

*

Italien i Valpolicella / 2014

Ferragu Valpolicella Superiore DOC

<< Tillbaka till Vinsortimentet

Alkohol 16%
40 % Corvina, 40 % Corvinone, 10 % Rondinella, 10 % Oseleta

Mörk röd färg. Aromatisk doft av körsbär, mandel, sandelträ, nypon, kvisttomater och högoktanig choklad. Fyllig smak med rik, koncentrerad frukt, tydliga, men runda tanniner, pigg fruktsyra i en fyllig kropp med alkohol och restsötma i eftersmaken.

Ferragu Valpolicella Superiore DOC

419:-
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...

Som enda vin från regionen Veneto vann detta vin och årgång Platinum vid Merano Wine Festival och fick 95 poäng! Gjort på torkade druvor under 1 månad. Vinet passar bra till rött kött, vilt, lagrade ostar eller sällskapsvin.

Lämna en recension

*

Italien i Valpolicella / 2007

IGT Rosso Veronese Robur

<< Tillbaka till Vinsortimentet

Alkohol 14%
100% Cabernet Franc

Medelfyllig röd färg. Aromatisk doft med uttalad, druvtypisk gräsighet, rosor, mandel, dadlar, lakritspipa och inslag av röda bär. Ganska stram, elegant smak där gräsigheten går igen med relativt torra tanniner, frisk fruktsyra i en medelstor kropp med bra struktur.

IGT Rosso Veronese Robur

229:-
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...

Lucas ovanliga vin på 100% Cabernet Franc! “Mer än prisvärt” i Munskänken!

Lämna en recension

*

Italien i Piemonte / 2018

Adriano Barbera D’Alba DOC Superiore

<< Tillbaka till Vinsortimentet

Alkoholhalt 13,5%
100% Barbera

Ung röd färg. Doft av plommon, mörk choklad, sötlakrits och lite smörkola. Smaken är lite syrligt fruktig i attacken och sedan kommer strama men balanserade tanniner och ett medellångt avslut.

Adriano Barbera D’Alba DOC Superiore

165:-
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...

Lagras 3-4 månader på ståltankar och därefter på slovenska ekfat under minst 12 månader vilket är kravet för en Superiore. Ett av de mest uppskattade matvinerna på våra resor till Piemonte. Idealisk till pasta och en bra kompanjon till grillat kött. Tål lagring i 5-10 år.

 

Lämna en recension

*

Italien i Valpolicella / 2015

Latium Amarone della Valpolicella DOCG Campo Leon

<< Tillbaka till Vinsortimentet

Alkohol 16,5%
70 % Corvina/Corvinone, 20 % Rondinella, 10 % Oseleta/Croatina)

Ung bouquet med söta bär, soltorkade körsbär och fat. Smaken är djup, rik och fyllig med silkig, solmogen frukt, härlig balans, bra syra och inslag av soltorkade körsbär, moreller, vildhallon, Crianza, chokladmousse, blommor, mineraler och nya fat. Ett modernt och bärigt amaronevin med lång, aromatisk eftersmak.

Latium Amarone della Valpolicella DOCG Campo Leon

304:-
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...
“Sveriges bästa Amarone i sin prisklass” av Henrik Ungerth med tidigare årgångar. Tidigare årgångar har även fått Guldmedalj i Decanter och 97 poäng, samt  “93 poäng av Robert Parker!
Latium Amarone Campo Leòn toppårgång 2015 finns på Systembolaget till priset 304 kronor. Detta vin som tidigare belönats av Amarone-gurun Henrik Ungerth som  “Sveriges bästa Amarone i sin prisklass”. Vi har alltså nyinkomna toppårgången 2015 via vår hemsida (ej på Systembolaget ännu).
Henrik Ungerths omdöme (95 poäng) om tidigare årgång:
“En nykomling för några år sedan som verkligen tog oss Amaroneälskare med storm. Modern, fruktig, utåtriktad, fyllig, koncentrerad med en enorm koncentration av druvmust. Massor av russin och körsbär men ändå snyggt komponerad. Lite mörkare frukt än hos många andra Amarone. Campo Leon har runt 10% av druvan Oseleta i sig. Det märks. Oseleta ger verkligen vinet en push åt rätt håll. Vinet slog igenom med årgång 2004 och bjöd sedan på en lika delikat 2006 (som är helt perfekt nu) och nu kommer alltså 2009. Jag provade den två dagar på raken. Jag vakumpumpade till dag 2. Luften gjorde susen. Redan första dagen var vinet efter 2 timmars dekantering väldigt bra. Dag 2 var det snäppet bättre. Det här är en helt fantastiskt bra Amarone om man dessutom ser till priset. Det finns ingen Amarone på bolaget just nu som är lika bra till samma eller lägre pris. Ingen är faktiskt ens i närheten. Det är inget särskilt komplext vin idag. Men det kommer det att blir om 2-3 år. Köp en låda eller två och följ den. Vinet får riktigt högt betyg av både mig och Robert Parker och det går inte att motse att priset här delvis spelar roll. Jag tror aldrig jag har druckit en Amarone som är bättre för 304:- eller lägre. 95 poäng, en 5:a på vår skala”
Livets Goda omdöme om tidigare årgång  – 94 poäng, fynd och enastående vin:
– På en blindprovning av drygt 50 amaroneviner i Verona för några år sedan hamnade Latium till min förvåning bland mina tio favoriter.
“Ung bouquet med söta bär, soltorkade körsbär och fat. Smaken är djup, rik och fyllig med silkig, solmogen frukt, härlig balans, bra syra och inslag av soltorkade körsbär, moreller, vildhallon, Crianza, chokladmousse, blommor, mineraler och nya fat. Ett modernt och bärigt amaronevin med lång, aromatisk eftersmak. Drick 15-25″
Man kan beställa enstaka flaskor och få den levererad till sin butik, vilket normalt tar ca 5 dagar. Campo Lèon är ett underbart meditationsvin. Alternativt rekommenderar vi att även köpa hem lite lagrad parmesanost eller servera den till en smakrik grillad kötträtt. Årgång 2010 är redo att avnjutas redan nu men klarar 5-15 år ytterligare i källaren. Dekantera gärna 1-3 timmar innan och rekommenderad serveringstemperatur är 17-18 grader.
Vid beställning måste du logga in på Systembolaget. Om du inte har konto så skapar du det enkelt här https://www.systembolaget.se/Konto/Skapa-konto/ . Därefter kan du logga in och beställa vinet.

Ett svar

  1. Mikael Sjöberg Petersson skriver:

    Ett av de bästa vinerna jag druckit! Luftade i 3 timmar och njöt av doft och smak till en grillad ryggbiff med kantarellsås! Så underbart. Tur jag har 5 flaskor till. I den prisklassen kan det inte finnas ett bättre vin!

Lämna en recension

*