Denna hemsida riktar sig till personer över 25 år och innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du måste därför ha fyllt 20 år för att gå vidare. Gå vidare
  • Vi vill förmedla och dela vår Passion för vin, mat och upplevelser i Europas finaste vinregioner.

  • Vi vill förmedla och dela vår Passion för vin, mat och upplevelser i Europas finaste vinregioner.

<< Gå till Bloggen

Sveriges Bästa Amarone, Latium Campo Leon nu på Systembolaget!

Sveriges bästa Amarone – 93 och 95 poäng!
Med detta extra nyhetsbrev vill vi förmedla att vi nu har lanserat vårt första vin i Beställningssortimentet och det blev vår bästsäljare Latium Amarone della Valpolicella ”Campo Lèon” 2009 som enligt Amarone-gurun Henrik Ungerth är Sveriges bästa Amarone i den här prisklassen (läs mer nedan!) och som fick 95 poäng! Även Livets Goda provade Campo Lèon under föregående vecka och gav vinet för sitt pris, 299 kr, mycket höga 93 poäng.

Henrik Ungerths omdöme:
“En nykomling för några år sedan som verkligen tog oss Amaroneälskare med storm. Modern, fruktig, utåtriktad, fyllig, koncentrerad med en enorm koncentration av druvmust. Massor av russin och körsbär men ändå snyggt komponerad. Lite mörkare frukt än hos många andra Amarone. Campo Leon har runt 10% av druvan Oseleta i sig. Det märks. Oseleta ger verkligen vinet en push åt rätt håll. Vinet slog igenom med årgång 2004 och bjöd sedan på en lika delikat 2006 (som är helt perfekt nu) och nu kommer alltså 2009.

Jag provade den två dagar på raken. Jag vakumpumpade till dag 2. Luften gjorde susen. Redan första dagen var vinet efter 2 timmars dekantering väldigt bra. Dag 2 var det snäppet bättre. Det här är en helt fantastiskt bra Amarone om man dessutom ser till priset. Det finns ingen Amarone på bolaget just nu som är lika bra till samma eller lägre pris. Ingen är faktiskt ens i närheten. Det är inget särskilt komplext vin idag. Men det kommer det att blir om 2-3 år. Köp en låda eller två och följ den. Campo Leon är riktigt gott redan nu och särskilt till julens alla kryddor. Vinet får riktigt högt betyg av både mig och Robert Parker och det går inte att motse att priset här delvis spelar roll. Jag tror aldrig jag har druckit en Amarone som är bättre för 319:- eller lägre. 95 poäng, en 5:a på vår skala.”

Klicka här för att läsa Livets Goda artikeln om Latium Morini och vinet Campo Lèon!

Man kan beställa enstaka flaskor och få den levererad till sin butik, vilket normalt tar ca 5 dagar. Campo Lèon är ett underbart meditationsvin. Alternativt rekommenderar vi att även köpa hem lite lagrad parmesanost eller servera den till en smakrik grillad kötträtt. Årgång 2009 är redo att avnjutas redan nu men klarar 5-15 år ytterligare i källaren. Dekantera gärna 1-3 timmar innan och rekommenderad serveringstemperatur är 17-18 grader.

Klicka här för att komma till Systembolagets beställningssortiment och Latiums Amarone Campo Leon 2009 med art.nr 73821.

Bästa vinhälsningar,
Vinupplevelser Sverige AB